Tips en lifehacks om je leven in Animal Crossing: New Horizons fijner te maken 

Tips en lifehacks om je leven in Animal Crossing: New Horizons fijner te maken 2020-03-23T16:34:54
Animal Crossing: New Horizons kon niet op een beter moment uitkomen. Het spel laat je even ontsnappen naar een eiland waar (bijna) iedereen vrolijk is en je constant enorm veel waardering krijgt voor alles wat je doet. Soms kunnen bepaalde activiteiten echter veel tijd in beslag nemen. LauraJenny geeft je enkele tips om je bestaan op je eigen eiland nog aangenamer en efficiënter te maken.

animal crossing
   

Wees een beetje sociaal

Animal Crossing beloont je voor het aanhouden van een routine. Je krijgt door dagelijks in te loggen op de geldautomaat steeds meer Nook Miles, je kunt elke dag rekenen op vier fossielen op je eiland en zo zijn er meer dagelijkse dingen. Ook belangrijk is om elke dag even een praatje met alle eilandbewoners te maken. Oké, sommige eilandbewoners (jij ja, meneer Koala) worden er chagrijnig van als je te vaak met ze praat, maar tenminste één keer per dag even zo’n onzingesprekje met iedereen aangaan levert je voordat je het weet een gratis wespenmedicijn, DIY-recepten en andere cadeautjes op. Je kunt ook cadeautjes teruggeven: doe dat veelvuldig. Beter een goede buur dan een verre vriend, hoewel dat in Animal Crossing beide érg handig is.

Denk goed na over de locatie van je tent

Hoe gezellig het ook is om een tentje romantisch tussen de bomen te plaatsen, is dat eigenlijk helemaal niet zo’n goed idee. Je tent wordt uiteindelijk vervangen voor een huis en die komt ook precies op die plek te staan – en je wil voldoende ruimte rond je huis heen hebben voor een mooie tuin. Je kunt later in het spel je huis wel verplaatsen, maar dat kost je aardig wat Klingels.

animal crossing
  

Zoek andere spelers en ruil fruit met ze

Het is niet zonder goede reden dat je in je paspoort hebt staan welk fruit er op je eiland groeit: afhankelijk van welk eiland je kiest, verschilt dat namelijk. De een heeft appels, de ander perziken, en zo zijn er meer varianten. Wil jij ook graag appels verbouwen op jouw eiland vol sinaasappelbomen? Dat kan! Je hoeft alleen maar een appel mee te nemen van je vriend, die te planten op jouw eiland en je heb je binnen de kortste keren je eigen appelboom. Appeltje eitje!

Zo verzamel je snel ijzererts

Veel gamers denken dat je met één klap al het materiaal uit een rots uit hebt gehaald. Vol verbazing kijken ze naar hun vrienden, die de dertig klompjes ijzererts die nodig zijn voor het bouwen van de winkel al lang bij elkaar hebben gesprokkeld. Hoe dan? Je kunt elke steen vaker dan één keer raken. Ram zoveel mogelijk op die a-knop om zoveel mogelijk uit die steen te halen: vanaf de eerste slag loopt er namelijk een onzichtbare timer af die bepaalt hoeveel materiaal er van een rots afkomt. Nog een pro-tip: maak een gat achter je, zodat je niet naar achteren stuitert van de terugslag. De volgende dag kun je gewoon weer nieuwe materialen uit de rotsen op je eiland mijnen.

Verkoop niet zomaar je onkruidzakjes

Je weet hoe dat gaat: je kunt onkruid plukken alsof je leven er vanaf hangt, en dan tevreden met een inventory van 99 stuks aankloppen bij de Nookjes om geld te verdienen. Doe dat niet! Stop er eerst nog wat manuren in door er paraplu’s van te maken, want die zijn meer Klingels waard als je ze verkoopt.

animal crossing

   

Verzamel die Nook Miles

Hoewel je met Air Miles of Flying Blue Miles vaak een weloverwogen besluit moet maken waaraan je ze spendeert, kun je met Nook Miles iets lakser overweg. Wil je liever een t-shirt dan een vliegticket? Kan jou het schelen, gewoon doen! Je verdient er toch weer snel Nook Miles bij door veel tijd in de game te spenderen en die tijd ook efficiënt in te zetten. Bovendien kun je ze nóg makkelijker verdienen wanneer je eenmaal je tent voor een huis hebt verruild. Dan kun je namelijk gebruikmaken van het Nook Miles Plus-programma, waarmee je zelfs voor de meest simpele taken alweer Miles krijgt. Je ziet ze bovenin de gewone Miles-app staan (en je gaat er naartoe met de +-knop).

En spendeer die Nook Miles

Wat we je echter wel op het hart drukken, is om zo snel mogelijk 5000 Miles opzij te zetten voor ‘Orde op zakken stellen’. Hiermee krijg je namelijk meer ruimte in je zak, zodat je niet constant langs uilen en wasberen hoeft om je zakken te legen. In het verlengde daarvan: ga ook voor de gordel waar je je gereedschap aan kunt hangen. Daarmee kun je je net, schep, bijl en andere gereedschappen sneller selecteren. Denk er vooral niet over na hoe je personage in de echte wereld erbij zou lopen met allemaal van die lange voorwerpen aan zijn of haar riem: geniet er gewoon van.

animal crossing
   

Gebruik je opslag

Je kunt natuurlijk met elke vis die je vangt naar Timmy rennen voor meer Klingels, maar het is een nog beter idee om ze bij je te houden. Stop ze in je opslag en af en toe komen C.J. en Flick langs om ze voor veel meer geld van je te kopen. Pro-tip: probeer drie dezelfde vissen of insecten in de opslag te stoppen, want dan krijg je daar een leuk cadeautje voor.

Maar eet je fruit

Een ander item dat je niet meteen in moet ruilen voor geld, dat is fruit. Als je elke keer dat je speelt even een stuk fruit in je mond schuift, dan kun je zonder moeite een hele boom op je schep en in je zak meenemen. Dat is veel handiger dan eerst een boom moeten laten groeien.

Tot slot is er nog één tip en dat is om niet direct overal bruggen aan te leggen wanneer je de mogelijkheid krijgt. Hoewel een bruggenbouwer in het echte leven altijd wordt gewaardeerd, kom je er in Animal Crossing redelijk bekaaid vanaf als je overal bruggen aanlegt. Je kunt uiteindelijk namelijk het landschap naar je eigen hand zetten, waardoor je rivieren kunt droogleggen en helemaal geen bruggen meer nodig hebt. Deze laatste tip is een ideaal bruggetje naar het einde van dit artikel, want wat je het beste kunt doen is gewoon lekker gaan spelen. Veel plezier en doe de groetjes aan die vreemd typende Dodo op het vliegveld!

animal crossing
   

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord