Teruggooi Dinsdag: 2007 #10 - Eerste PU met Wouter 

Teruggooi Dinsdag: 2007 #10 - Eerste PU met Wouter 2015-09-06T01:19:27
Elke dinsdag trakteren Mijndert en Hobie jullie op een kijkje in een oud nummer van jullie favoriete maandblad. Deze week duiken we iets minder diep de archieven in, met de eerste Power Unlimited waar Wouter’s kale koppie in staat te shinen: oktober 2007.

Cover: Hail to the chief!

Hoe kon het ook anders: Halo 3 sierde in volle glorie onze oktober-editie uit 2007. Er werd besloten om Master Chief met een klein beetje reliëf en pronkende gouden letters beter naar voren te laten komen. En terecht, want zometeen in de review van Bungie’s game kom je erachter dat Halo 3 wel meer last had van goudkoorts. We hebben hier al te maken met de 166ste uitgave van de Power Unlimited. Time flies when you’re having fun...

    

De eerste PU met Wouter

Speciaal omdat Wouter net terug is van vakantie staat deze Teruggooi Dinsdag in het teken van zijn eerste Power Unlimited. Wouter is in 2006 begonnen als stagiair en was in 2007 vooral actief voor PU.nl. Voor het oktober-nummer mocht Wouter zijn eerste review schrijven, en niets minder dan de coverview!

Halo 3: Mijn eerste review

Omdat dit een bijzonder moment is geweest in Wouters carriëre, geven we het woord graag even aan de man zelf:

  • Ik had veel te veel woorden geschreven, waardoor de vormgevers besloten het gebruikelijke, grote artwork aan het begin van een vier pagina verhaal maar weg te laten zodat er ruimte was voor extra tekst. Kortom: ik lulde teveel. 
  • Mijn exacte woorden toen Niels (Roodenburg, destijds de hoofdredacteur) mij belde of ik op deze trip wilde, waren: ‘FUCK YEAH!’
  • Jan was echt niet mee op deze trip. De redactie ging er van uit dat de lezers het niet zouden slikken als een nieuweling als ik meteen zo’n grote game ging reviewen. Dus was Jan zogenaamd mee. Maar goed, de oplettende lezer had al in het stukje op de redactiepagina kunnen lezen (als hij/zij niet gestruikeld was over Bungie, dat als ‘Bungee’ geschreven was en z’n nek had gebroken van de val) dat Jan helemaal niet kon, en dat ik daarom ingeschakeld was. Ook de ‘wij’-vorm waarin het artikel geschreven is, was een rookscherm. Ik had gewoon alles geschreven, behalve de ‘Masterspy’. PU verdraaide de waarheid destijds nog wel eens, maar dat doen we natuurlijk nóóit meer!
  • De laatste keer OOIT dat ik Master Chief als ‘Masterchief’ schreef, was in deze review.
  • Ik speelde op dat review event in London de hele nacht door, en vlak voordat ik opgehaald werd door de taxi om 8 uur ‘s ochtends, had ik de singleplayer van Halo 3 uitgespeeld. Het was me wel eerder gelukt, ware het niet dat ik de game begonnen was op Heroic. Want ja, lager dan dat ging ik natuurlijk niet. Maar de laatste levels heb ik toch maar even op Normal gedaan…
  • Eigenlijk had ik Halo 3 een veel hoger cijfer gegeven, een 93 of een 95. De redactie besloot echter dat mijn verhaal te negatief was voor zo’n cijfer en maakte er een 90 van. Sindsdien is een cijfer van mijn review nooit meer zonder m’n toestemming aangepast, overigens. Niet om cool te doen, ofzo…

Jurjen stapt in het huwelijksbootje

Misschien wel het mooiste moment in het leven van Jurjen staat in deze PU beschreven. Hij is namelijk getrouwd, maar tegelijkertijd was de ‘goedlachse Assenaar’ ook een beetje de kluts kwijt. Terwijl zijn prachtige bruid vol verwachting op hem af kwam lopen leek hij meer oog te hebben voor...tsja, voor wat eigenlijk? Wie het raad krijgt een dik prijzenpakket zonder prijzen!

YO!POST!: Voor al je net-niet handige antwoorden
  

In de Yo!Post! was er naast normale brieven ook altijd ruimte voor wat korte vraagjes. Deze werden zo nu en dan keurig beantwoord, maar af en toe kregen ze ook 'korte antwoordjes', waar de inzender ongetwijfeld een zure nasmaak aan heeft over gehouden. Neem nou deze: een inzender vraagt welke kit hij voor zijn PSP moet kopen. Vervolgens wordt hem een bizon kit van harte aanbevolen. En wat dacht je van deze: op de vraag of iemand eerst Final Fantasy V of Final Fantasy VI moet kopen krijgt het wijze antwoord: eerst deeltje vijf, dan pas deeltje zes.

Fallout 3 preview

(klik op de afbeeldingen voor een grotere versie)

Jan kon niet wachten tot Fallout 3 uit kwam, want hij wist in 2007 al wat een dijk van een game het zou gaan worden. Het mag duidelijk zijn: de post-apocalyptische RPG van Bethesda was niet zo maar 'The Elder Scrolls with Guns'. Volgens Jan ging Fallout 3 zeker een nieuwe mijlpaal in het RPG genre betekenen, maar hij vreesde tegelijkertijd dat het te veel een shooter zou worden. Aan jullie de vraag of hij hier gelijk in heeft gehad.

Mobiele telefoons

Met de lancering van de eerste iPhone in 2007 was het smartphonetijdperk definitief aangebroken. Power Unlimited keek naar de toekomst en zag dat alles draaide om design en touchscreens. Er waren zelfs al concepten voor smartwatches met flexibele schermen. Veel andere exotische ontwerpen hebben het helaas nooit gehaald, misschien omdat je er niet lekker op kunt gamen? Oh wacht...

Gameplay: Awkward op de foto met boothbabes

Hobie vond oktober 2007 het juiste moment op abonnee te worden, wat keek hij reikhalzend uit naar een eerste ontmoeting met een gamebeurs: Gameplay. Je kreeg er namelijk twee kaartjes bij en de beurs vond toen nog plaats in Utrecht. Daar kreeg hij de kans om samen met een vriend de helden van de PU ‘in het echt’ te zien, overal naast te grijpen bij goodiehunts, awkward poses aan te nemen in het bijzijn boothbabes (lees: toenmalige droomvrouwen), tien euro te betalen voor een hamburger en de vetste nieuwe games te spelen. Nou ja, spelen...in de rij te staan. Tot mijn grote spijt werd het festijn in 2008 omgedoopt tot het kleinere Firstlook. Never forget.

Abo-actie: een jaar PU en een helikopter

Naast twee kaartjes voor Gameplay kon je bij een jaarabonnement ook kiezen voor iets waarmee je overal de show zou stelen en waarmee je ongetwijfeld een stel boothbabes om je vinger kon winder als je ‘m mee zou nemen naar de Gameplay-beurs. Naast een jaar PU kon je namelijk de eigenaar worden van een bestuurbare helikopter. Inclusief afstandsbediening en oplaadstation!

Tot volgende week!

Tot zover deze Teruggooi Dinsdag, oktober 2007 was ons het maandje wel! Nu ben je vast razend benieuwd welke oude PU we volgende week weer uit de kast trekken. Nou, dat verklappen we nog even lekker niet. Doei!

   

Heb je een editie van onze rubriek vol nostalgie gemist? Zie hier linkjes naar alle Teruggooi Dinsdagen ooit:

 

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord