Teruggooi Dinsdag: 2005 - #3: Gewoon effe 10 jaar terug 

Teruggooi Dinsdag: 2005 - #3: Gewoon effe 10 jaar terug 2015-09-06T01:23:51
Elke dinsdag trakteren Mijndert en Hobie jullie op een kijkje in een oud nummer van jullie favoriete maandblad. Voor deze editie maakten ze een sprong van precies 10 jaar terug in de tijd en kwam het duo tot de conclusie dat dit misschien wel de perfecte PU was.

Cover

Het streven naar perfectie begon al bij de cover van het maartnummer uit 2005. Resident Evil 4, eigenlijk de laatste écht goede Resident Evil, pronkte in de schappen van de tijdschriftenboeren en die game wist dan ook niet voor niets een historische hoge score in de wacht te slepen. En wat te denken van Gran Turismo 4, freakin’ Time Splitters en het derde deel van de heilige graal der stealth-games: Metal Gear Solid? Er kwam geen einde aan in dit hoogtepuntje uit de rijke PU-geschiedenis en daarom digitaliseren we vandaag enkele highlights voor jou en voor het nageslacht. Dikke tip: open de afbeeldingen in een nieuw tabblad, dan kun je de pagina's in volle glorie bekijken. Of download ze, print ze uit, hang ze boven je bed... verzin maar wat leuks. 

                    

Resident Evil 4

De makers van Resident Evil 4 zijn er in geslaagd om één van de beste survival-horror ervaringen ooit af te leveren. Al vanaf de eerste seconde wandel je met Leon S. Kennedy door een angstaanjagend, mistig bos waar de sfeer vanaf druipt en vrij snel daarna kom je tot de conclusie dat er een hoop mis is op de plaats delict. Vanaf daar begint jouw lange avontuur, waarin je de dochter van de president, Ashley Graham, uit de verrotte klauwen van de gezombificeerde sekte Los Illuminados moet bevrijden. Jurjen nam in deze editie de review voor zijn rekening en noemde Resident Evil 4 'de trip van zijn leven'. Vanwege de epicness van deze game, hebben we hier gewoon even de complete vier pagina’s tellende review neergezet.

        

YO! POST

Als er leuke brieven in staan, nemen we de YO! POST altijd graag even mee in onze wekelijkse terugblik. Met een pittige discussie over voetbalgames, geklaag over te dure games en een Belg die zich buitengesloten voelt, is dat in de Power Unlimited van maart 2005 zeker het geval. De ‘korte vraagjes’ zijn deze week bovendien van een bijzonder hoog niveau.

               

PlayStation Portable

Jurjen was in maart 2005 een bovengemiddelde bofkont, want hij mocht ook nog eens aan de slag met de PlayStation Portable. Als diehard Nintendo-fan stelde hij zichzelf uiteraard de vraag of de handheld van Sony kon opboksen tegen het dubbelschermse genot dat Nintendo bracht. ‘Het is een waar genot om een PSP in je knuisten te hebben. Glimmend van potentie lacht het ding je toe'. De beeldweergave komt heel dicht bij die van de televisie. Een heuse anticlimax volgt voor de fanboys als hij geen keuze kan maken tussen beide, maar eerlijk is eerlijk: beide apparaten hebben kwaliteiten om van te smullen.  

         

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

We moeten nog een aantal maanden geduld hebben voor we weer met Naked Snake mogen stoeien in Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Precies tien jaar geleden speelden we voor het eerst met deze Big Boss, in misschien wel de allerbeste game uit de serie. Metal Gear Solid 3 bracht ons naar de wildernis van de zuidelijke Sovjet-Unie, in een soort Japanse mix van Rambo en James Bond, zoals alleen Hideo Kojima dat kan. Naked Snake moet in de jungle zien te overleven en er ondertussen voor zorgen dat de Koude Oorlog niet opeens een hele hete wordt. Deze game krijgt van redacteur Jeroen geheel terecht een 90. Als je één Metal Gear Solid speelt, laat het dan deze zijn.

       

Tijd voor een korte Swekpauze.

Deze advertentie over techniekopleidingen in het midden van de PU behoeft eigenlijk geen commentaar. Of de harde baas op de foto zich aan zijn woord heeft gehouden en het tien jaar later ook echt gemaakt heeft, weet niemand.

                 

TimeSplitters: Future Perfect

Jan was laaiend enthousiast over deze shooter en Skate was het roerend met hem eens. De singleplayer campaign van de derde game uit de reeks was wat aan de korte kant, hoewel we tegenwoordig van ‘een uur of tien, twaalf’ niet echt meer opkijken. Waar de TimeSplitters: Future Perfect vooral in uitblinkte was de dikke multiplayer mode. Dit onderdeel van de game was met 150 speelbare personages dan ook een geduchte concurrent voor Halo 2 en Killzone.

         

Powerplay - Metal Gear Solid 3: Schnappi Eater

Jordi Peters is al jaren de vaste striptekenaar van Power Unlimited en zet elke maand voor ons hilarische comics op papier alsof het niks is. De PowerPlay van maart 2005 was ook weer een hele sterke, maar dat is ook niet zo verbazingwekkend, met zo’n dijk van een game en een kleine Duitse krokodil als inspiratiebron.

             

J.J. is een Nintendo Hater

De grote N is niet geliefd door de dubbele J, en iedereen mocht het weten. Maar een hater? Dat is een groot woord. In deze PU moest J.J. zich verdedigen tegen een beschuldiging van een journalist van de VARA-gids die hem een ‘zelfverklaard Nintendo-hater had genoemd. Het is simpelweg zijn smaak niet en om dat duidelijk te maken schreef hij dit korte stukje, dat ook nog is voorzien van een hilarische prent van onze vaste stripheld Jordi Peters.

            

Nog meer swek op je beeldscherm.

Wat een bazen, die dudes van NBA Street V3.

           

Rumble Roses advertentie

Konami liet zich ook nog even van haar vunzige kant zien. Ook Dead or Alive Ultimate stond in deze bomvolle PU (inclusief poster voor boven je bed), maar de meest sexy pagina was achteraan te vinden, waarop de game Rumble Roses voor de PlayStation 2 werd gepresenteerd. Als je op zoek was naar een vrouw met mooie ogen, dan kon je daar uitstekend terecht. Een geschikte omschrijving voor de fightinggame? Wij citeren: ‘sexy vrouwen gaan onderling de strijd aan.’

      

Tot volgende week!

Kijk, zo kan het dus ook. Gewoon effe tien jaar terug en dan meteen een van de vetste PU’s ooit te pakken hebben, bam! De Teruggooi Dinsdag van volgende week moet hier nog maar overheen zien te komen, maar we gaan het toch proberen. Doei!

    

Heb je een editie van onze rubriek vol nostalgie gemist? Zie hier linkjes naar alle Teruggooi Dinsdagen ooit:

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord