Avengers 4-nieuwtjes, Aquaman-personages en Guardians 3 - Super Power Unlimited 

Avengers 4-nieuwtjes, Aquaman-personages en Guardians 3 - Super Power Unlimited 2018-10-25T16:37:51
Welkom bij Super Power Unlimited, dé serial die wekelijks het superheldennieuws voor je op een rijtje zet. Op deze maandag domineert Marvel wederom het nieuws, maar is er ook plek voor DC met Aquaman- en Watchmen-nieuwtjes.

Het is alweer tijd voor de zesde Super Power Unlimited met nieuws over de allerkleinste held in het grootste stripboekenfilmuniversum ter wereld: Ant-Man. Fans willen Luke Cage en Iron Fist terug op Netflix en de Watchmen-serie is begonnen met filmen. Kortom, genoeg te lezen en te bekijken deze week!
         

Michael Douglas: ‘Quantum Realm wordt erg belangrijk in toekomstig MCU.’

Gerespecteerd acteur Michael Douglas, die Dr. Hank Pym speelt in de Ant-Man-films, heeft in On Air With Ryan Seacrest onthuld dat de Quantum Realm, de dimensie die centraal stond in de eerste twee Ant-Man-films, een hele grote rol gaat krijgen in zowel Avengers 4 als de toekomst van het MCU. Douglas werd gevraagd of Ant-Man and the Wasp in direct contact staat met Avengers 4 en zijn antwoord was als volgt:

Right. That is absolutely true. I mean, all of them - the Quantum Realm, that's the key. The Quantum Realm plays an important part in all the next chapters, I think, of the Marvel films.

Hank Pym is de uitvinder van de Pym Particle, de technologie waarop het Ant-Man-pak gebaseerd is. Pym was dan ook de eerste persoon die de Ant-Man-identiteit aannam en deze vervolgens doorgaf aan inbreker Scott Lang. Deze beschrijving is de basis voor het verhaal van de eerste Ant-Man-film.

**Als je Ant-Man and the Wasp nog niet gezien hebt, zware spoilers hieronder!**

Het belang van de Quantum Realm in latere MCU-films is min of meer al bekend door de post-credit-scene van Ant-Man and the Wasp. Het verhaal loopt parallel met dat van Avengers: Infinity War, maar speelt zich op een andere locatie af. Helemaal aan het einde van de film gaat Scott (Paul Rudd) de Quantum Realm in om een bepaald extract te verzamelen terwijl Hank (Douglas), Janet (Michelle Pfeiffer) en Hope (Evangeline Lilly) vanuit de gewone wereld toezicht houden op de operatie.

Als Thanos met zijn Infinity Gauntlet het halve universum uitroeit, verdwijnt het drietal en zit Scott dus gevangen in de Quantum Realm. Vlak voordat Scott de mini-dimensie betreedt wordt hij nog gewaarschuwd voor de aanwezige tijddraaikolken aldaar, wat weer kan duiden op de mogelijkheid van tijdreizen door middel van de Quantum Realm. Zou men in Avengers 4 proberen de gruweldaad van Thanos ongedaan te maken door te tijdreizen? De trailerbeschrijving van Avengers 4 die in een eerdere Super Power Unlimited te lezen was, lijkt dit wel te bevestigen…

**EINDE SPOILERS**
      

Petities voor ongedaan maken cancelen derde seizoenen Luke Cage en Iron Fist

Teleurgestelde fans van Luke Cage en Iron Fist hebben op Change.org petities gestart om hun favoriete helden terug te halen naar Netflix. De Wacht had de afgelopen week al berichtgeving over het annuleren van de derde seizoenen van Luke Cage en Iron Fist. Op het moment van schrijven hebben 3.237 mensen getekend voor Luke Cage en ruim 29.600 mensen voor Iron Fist. M. Raven Metzener, showrunner van het tweede seizoen van Iron Fist, heeft op Twitter aangegeven overweldigd te zijn door het aantal handtekeningen voor de petitie:

Of de handtekeningen gaan helpen valt te betwijfelen, de tweede seizoenen van Luke Cage en Iron Fist kregen over het algemeen gemengde recensies van critici. Wimpie ziet een samenkomst van het tweetal in een Heroes for Hire-setting in ieder geval wel zitten, mochten zij echt niet terugkeren in een solo-serie.
      

Iron Mans Proton Cannon mogelijk gespot op Instagram

Een Instagram-post die een Avengers 4-setfoto bevat, hint naar een kenmerkend wapen uit de Iron Man-comics. De Proton Cannon, een van Iron Man meest iconische wapens, lijkt afgebeeld in de Instagram-post. Het lompe stuk technologie was al heel kort in beeld in Avengers: Inifnity War, waar het in James “War Machine”Rhodes’ werkplaats stond. Hieronder de bewuste afbeelding:

In de comics is het gebruik van het megawapen een van Iron Mans speciale aanvallen. De straal die het kanon afvuurt is immens groot en zorgt uiteraard voor gigantische schade:

Menig Iron Man-fan zal dit wapen dus graag zien in Avengers 4, maar een officiële bevestiging dat het hier ook echt om de Proton Cannon gaat is er helaas nog niet.

Opnames voor Watchmen-serie van HBO zijn begonnen

De opnames van HBO’s Watchmen zijn begonnen en ter ere van die opnames is een wat opmerkelijke eerste post verschenen op de nieuwe Instagram-pagina van Watchmen. In beeld is een politieagent te zien met iets over zijn of haar hoord dat helemaal geel is… De tekst onder de afbeelding luidt: Who watches the Watchmen?

Dit bericht bekijken op Instagram

Who Watches The Watchmen? #WatchmenHBO

Een bericht gedeeld door Watchmen (@watchmen) op

Wat deze afbeelding nou precies wil vertellen is dus een raadsel, maar met de graphic novel van Alan Moore in het achterhoofd kan dit masker wel eens van Rorschach zijn. Deze schizofrene superheld had een hoofdrol in zowel de graphic novel als de film uit 2009 en droeg een gelijksoortig wit masker met zwarte vlekken. Het ontwerp voor Rorschachs masker is gebaseerd op de gelijknamige test om schizofrenie bij mensen bloot te leggen.

Speelgoed Aquaman laat verschillende personages zien

Twee setjes speelgoed van Aquaman laten enkele personages in de film zien. Naast Arthur Curry (Jason Momoa) zelf zijn Orm the Ocean Master (Patrick Wilson) en de Brine King te zien, op andere afbeelding zijn Curry en Orm ook te zien naast Black Manta (Yahya Abul-Mateen) en General Murk (Ludi Lin).

Hoewel deze speelgoedjes van de officiële speelgoedlijn zijn die bij de film hoort, is het helemaal niet zeker dat de personages ook als zodanig in de film verschijnen. Speelgoed wordt namelijk ontworpen vanuit de concept art voor films. Aquaman draait vanaf 12 december in de Nederlandse bioscopen.


        

Gerucht: lijst met mogelijke regisseurs voor Guardians of the Galaxy vol. 3

Superbro Movies komt met een mogelijk lijst van regisseurs die zomaar eens Guardians of the Galaxy vol. 3 over kunnen nemen van de ontslagen James Gunn. De drie dames hebben allemaal meegewerkt aan bekende en goed ontvangen series en films. Een korte beschrijving van de drie filmmakers en hun staat van dienst:

Dee Rees begon haar carrière met een aantal short films, waarna ze in 2008 debuteerde met Eventual Salvation. Haar bekendste regieklus is die voor de film Mudbound uit 2017, die een Oscarnominatie voor het beste bewerkte script ontving. Ress is een groot liefhebber van Black Panther en noemde deze zelfs ‘de beste Marvel-film ooit gemaakt.’ Over die uitspraak valt wellicht te discussiëren, maar de connectie met Marvel heeft ze in ieder geval.

De volgende regisseur op de lijst is Michelle MacLaren. Ze regisseerde afleveringen van Breaking Bad, Game of Thrones en Westworld en was een tijdje verbonden aan Wonder Woman. Ze verliet de productie echter en de regie van Wonder Woman werd uiteindelijk door Patty Jenkins gedaan.

Tenslotte wordt Jane Campion genoemd, een Oscar-winnende regisseur die in 1993 het gouden beeldje won voor het beste originele script met haar werk voor The Piano. Ze was de tweede vrouw die ooit een Oscarnominatie scoorde voor beste regie, maar is de afgelopen jaren weggebleven van speelfilms. Om deze reden lijkt haar plekje op de lijst een beetje raar, maar gezien haar staat van dienst kan ze kans maken op de klus.

Mocht dit nieuws de komende periode bevestigd worden, dan ga je dat zeker lezen op PU.nl!

       

Voor de liefhebber: de climax van Avengers: Infinity War in 16-bit

Dit was hem alweer, de Super Power Unlimited voor deze week. Ook deze week nemen Dennis en Wimpie een greep uit de bovenstaande nieuwtjes en wat andere comic gerelateerde onderwerpen door in de Super Power Unlimited-video. De video zie je later deze week op YouTube!

Super Power Unlimited Week 1

Super Power Unlimited Week 2

Super Power Unlimited Week 3

Super Power Unlimited Week 4

Super Power Unlimited Week 5

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord