Speel je games eens anders 

Speel je games eens anders 2016-01-06T11:57:27
Ugh, is januari niet de meest depressieve maand van het jaar? Geen wonder dat we amper de puf kunnen opbrengen om te gamen... Maar hoe slecht het weer of ons humeur ook is, gelukkig weet Alie ons in deze Feature verschillende manieren voor te schotelen om gamen weer interessant te maken!

Een kast vol met games en toch niets om te spelen? Hoe goed een game ook is, er komt waarschijnlijk een moment dat je er toch op uitgekeken raakt… Gelukkig zijn er talloze manieren om je games een tweede leven te geven. Zo kun je streamen, een LAN-partijtje organiseren of je volledig inzetten voor een carrière als eSporter. Allemaal goede ideeën, maar natuurlijk lang niet zo geinig als Fallout spelen als baby of de dierenactivist uithangen in Far Cry. 

Far Cry

   

Maak eens een ander personage

Een van de meest ideale manieren om je games weer leuk te maken, is eens te kijken wat je allemaal voor ongein met je personage kunt uithalen. Maak bijvoorbeeld in een verhalende game eens hele andere keuzes dan je normaal zou doen, probeer eens zonder gear te levelen of kies een hele andere build of spec voor je personage. Ook zou je natuurlijk helemaal los kunnen gaan met role-playen en je de hele dag vol laten lopen in de Inn van Stormwind... Allemaal niet interessant genoeg? Speel dan Fallout 3 eens als baby of Diablo 3 als kip.

   

Pas de moeilijkheidsgraad eens aan

Misschien ben je simpelweg wat uitgekeken op je games, omdat je er geen uitdaging meer in vindt… Natuurlijk kun je altijd de difficulty eens een graadje omhoog krikken of je partymembers thuis laten, maar voor de echte bikkels heb ik nog wel wat opties verzameld: 1) speel je games zonder map, 2) maak geen gebruik van healing (potions, med kits, etc.) 3) doe alsof er een permadeath-optie is en begin elke keer als je doodgaat helemaal opnieuw, 4) limiteer het type of het aantal wapens dat je mag gebruiken, en 5) gebruik maar één savefile, die je steeds overschrijft. Om je games wat lastiger te maken, kun je ten slotte ook prima gebruik maken van bijvoorbeeld een blinddoek…

   

Speel eens passief (of agressief)

Natuurlijk zijn er games waarin er helemaal geen doden en gewonden vallen, maar in de meeste games is het toch wel de bedoeling een beetje om je heen te meppen om je vijanden te verslaan. Maar stel dat we nu eens geheel tegen de wensen van gamemakers ingaan en lekker passief blijven? Deze tactiek is een heel veel games toe te passen, waaronder Far Cry dat heel goed fijn te spelen is als dierenactivist. Of denk eens aan DayZ, waar je als reddende engel snel een plekje op de White List verdient. En vooruit, om al die opgekropte frustratie er vervolgens weer uit te gooien, mag je daarna letterlijk alles en iedereen doodmaken in Fallout 3.

   

Gebruik eens andere controllers

Is je Wiimote je niet avontuurlijk genoeg meer? Doet je Kinect je tegenwoordig alleen nog maar gapen? Denk dan eens na over geheel nieuwe controllers! En nee, we hoeven niet allemaal Super Mario World met onze neus(fluit) te kunnen spelen… Je zou ook eens je oude bongo’s of stuurwieltje af kunnen stoffen, of zelfs je stem in kunnen zetten als controller… Worden je games ook meteen een stuk moeilijker van!

   

Probeer eens de allerbeste te zijn

Gefeliciteerd, je hebt een game uitgespeeld… Net als die miljoen andere gamers. Nee, een game alleen maar uitspelen, op welke moeilijkheidsgraad dan ook, bewijst nog niet dat je skills hebt. Zelfs speedrunnen (met gebruik van glitches), telt eigenlijk niet mee… Om echt te laten zien hoe goed je bent, moet je verder gaan en eindeloos oefenen totdat je een ware meester bent met de Superball uit Super Mario Land of een Heist in GTA V tot in de kleinste details voorbereiden met je vrienden.

   

Doe eens hele maffe shit

Onderstaande manieren om je games een tweede leven te geven, zijn alleen bedoeld voor mensen die zich echt stierlijk vervelen. Wie gaat er anders drankspelletjes verzinnen met games of in Minecraft alleen maar naar zijn gewassen staren? Dat je aan deze maffe manieren om games te spelen echter best veel lol kunt beleven, bewijzen onderstaande filmpjes. Zo zie je iemand in Dishonored een en dezelfde vijand op zoveel mogelijk manieren omleggen en iemand wanhopig proberen een taxiritje te overleven in GTA V.

   

Wees eens super creatief

Mocht er nou echt effe geen game zijn die je momenteel (een tweede keer) aantrekt dan is dat echt niet erg. Je passie bloeit vast wel weer op als Uncharted 4: A Thief’s End en Deus Ex: Mankind Divided in de winkels liggen. Tot die tijd is het dan misschien leuk je eens te richten op wat zaken die in ieder geval nog in het verlengde liggen van gamen. Denk eens aan het koken van game gerelateerd voedsel, het componeren van chiptune deuntjes, en het maken van fanart. En ten slotte: wil je toch nog wat dichter bij het gamen blijven, anderen een groot plezier doen en misschien zelfs wat geld verdienen? Schrijf dan eens een gameguide!

Gamerecepten - Mario burgers

   

Voorbeeld: Pokémon

Als laatste wil ik jullie even demonstreren hoe een aantal van bovenstaande punten toepasbaar kunnen zijn op een enkele game, namelijk: Pokémon. Probeer eens de zogenaamde Nuzlocke Challenge te voltooien, waarbij je alleen de eerste Pokémon mag vangen die je in een zone tegenkomt en elke Pokémon die faint tijdens een battle weer vrij moet laten. Ook zou je de gehele game eens door kunnen spelen met alleen Pokémon van een bepaald type of de gehele Pokédex vol proberen te krijgen.

   

Weten jullie nog leuke manieren om ervoor te zorgen dat je je nooit meer hoeft te vervelen en letterlijk alle gameplay perst uit de games in je kast? Gebruik dan gerust de comments!

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord