Spawn, Spider-Man en de Netflix-helden - Super Power Unlimited 

Spawn, Spider-Man en de Netflix-helden - Super Power Unlimited 2018-12-17T17:06:51
Welkom bij Super Power Unlimited, dé rubriek die wekelijks het meest geeky film- en serie-nieuws voor je op een rijtje zet. Vandaag hebben we nieuws over Spider-Man, Neflix' Marvel-universum en de nieuwe Spawn-film!

Deze week in Super Power Unlimited is Sony hoopvol over de toekomst van Spidey in het MCU, lijken de personages uit Netflix' Marvel-universum voorlopig niet bruikbaar op Disney+ en geeft comic-legende Todd McFarlane een update over zijn nieuwe Spawn-film!
      

Sony is hoopvol over een nieuwe Spidey-deal met Marvel

Met het box office-succes van Venom vraag je je misschien af of Sony besluit om Spider-Man uit het Marvel Cinematic Universe te halen zodat hij kan opdraven in Sony’s eigen universum zodat hij tegen Venom kan vechten. Sony wil daarnaast meer bad guys introduceren, waar Peter Parker het ook tegen op kan nemen.

Helemaal logisch zou die keuze niet zijn, want door Spidey in het MCU te houden hoeft Sony zelf geen live-action Spider-Man-films te produceren, want dat doet Marvel al. Een deel van het geld dat zo'n Spidey-avontuur echter in het laatje brengt, gaat wel naar Sony. Kortom, zij hebben een best lekkere positie in de deal met Marvel. Minder kosten, maar wel een deel van de winst.

Vanity Fair had afgelopen weekend een interview met Sony-producer Amy Pascal over Spider-Man: Enter the Spider-Verse, maar Pascal werd ook gevraagd naar de potentiële toekomst van Peter Parker in het MCU. Pascal is al verantwoordelijk voor Spider-Man sinds de Sam Raimi-films. Zij antwoordde erg positief en sprak dan ook de hoop uit dat er een nieuwe deal komt tussen Sony en Marvel:

“I think about crying. I can only hope for a future where things work out. I’ve known Kevin since he was Avi’s very, very quiet assistant, who for many years sat in that room listening to us and being so much smarter than any of us without any of us realizing. I will say that working with Marvel has been one of the highlights of my professional career.”

De deal tussen Marvel en Sony is wel wat ingewikkeld. Sony stond er bijvoorbeeld op dat Spider-Man: Far from Home in 2019 uit zou komen. Dat vond Marvel niet zo leuk, want zij hadden de film graag geheimzinnig gehouden tot een release in 2020, in verband met de afwikkeling van Avengers: Endgame.
      

Todd McFarlane: binnenkort wordt er meer bekend over de Spawn-film!

De nieuwe Spawn-film is misschien al bijna gefinancierd! Bedenker Todd McFarlane gaat de film rondom de duivelse superheld ook schrijven en regisseren en dropte vanmorgen vroeg een Instagram-post waarin hij vertelt dat je snel meer gaat horen over de productie:

Dit bericht bekijken op Instagram

* Talks are heating up on getting financing for #spawnmovie ... stay tuned!!!!! TODD #movies #spawn #jamiefoxx #jeremyrenner

Een bericht gedeeld door Todd McFarlane (@toddmcfarlane) op

McFarlane heeft al twee personages gecast voor Spawn: Jame Foxx, die Al 'Spawn' Simmons gaat spelen en Jeremy Renner, die de rol van rechercheur Twitch Williams op zich neemt. Williams is in de comics de partner van Sam Burke. Het speurdersduo krijgt vaak te maken met Al Simmons en zijn alter ego Spawn. De verstandhouding tussen Simmons en de rechercheurs was in de comics aanvankelijk gespannen, maar werd later een stuk gemoedelijker. Sam en Twitch kregen in 1999 een eigen comicserie, maar bleven hun opwachting maken in de Spawn-comics.

Todd McFarlane bedacht Spawn in 1992 nadat hij Marvel had verlaten en meehielp Image Comics op te richten. Nu gaat hij dus zijn eigen personage naar het witte doek vertalen. Of McFarlane net zo goed kan regisseren als dat hij prachtige comics kan creëren, zie je als de film in de bioscopen draait. Wanneer de première precies plaats gaat vinden is onbekend, maar de opnames staan gepland voor juni 2019. Todd McFarlane zei vorige week tijdens een Ask Me Anything-sessie op Reddit dat Spawn mogelijk zijn opwachting maakt in Mortal Kombat 11.

Spawn werd in 1997 al eens verfilmd met rollen voor Michael Jai White, Martin Sheen en John Leguizamo.
       

Personages Netflix-series van Marvel minstens tot en met 2020 onbruikbaar

Netflix is bezig om de series rondom Marvel-helden te cancelen -het zal de PU-redactie niets verbazen als ook Jessica Jones en The Punisher na hun komende seizoenen gecanceld worden- met de boodschap dat alle personages ‘blijven voortbestaan’. Variety meldt echter dat het nog wel even gaat duren, want de deal tussen Marvel en Netflix zet de personages voor twe jaar vast na het cancelen van de series:

Sources tell Variety that the deal for the original four Marvel shows includes a clause that prevents the characters from appearing in any non-Netflix series or film for at least two years after cancellation. That means that “Daredevil,” “Luke Cage,” and “Iron Fist” — which were all canceled this year at Netflix — could not come to the Disney streaming service until 2020 at the earliest.

Variety wijst er verder op dat de personages die nog een seizoen krijgen op Netlifx, zoals The Punisher en Jessica Jones, nog langer onbruikbaar blijven. Hun seizoenen komen pas uit in 2019, dus als hun series ook gecanceld worden, mogen zij op z'n vroegst in 2021 weer gebruikt worden.

Dankzij deze geweldige deal (kuch!) tussen Netflix en Marvel zullen Charlie Cox, Krysten Ritter, Mike Colter, Finn Jones en Jon Bernthal misschien wel nooit meer als hun personages te zien zijn, want een recast voor de Marvel-helden als zij over ruim drie jaar weer allemaal gebruikt mogen worden, zit er dik in.

Dit was hem dan alweer, de Super Power Unlimited van deze week. Kijk ook uit naar de videoversie van Super Power Unlimited, waarin we terugblikken op een geweldig superheldenjaar. Voor nu cheers en tot de volgende Super PU!

Super Power Unlimited Week 1

Super Power Unlimited Week 2

Super Power Unlimited Week 3

Super Power Unlimited Week 4

Super Power Unlimited Week 5

Super Power Unlimited Week 6

Super Power Unlimited Week 7

Super Power Unlimited Week 8

Super Power Unlimited Week 9

Super Power Unlimited Week 10

Super Power Unlimited Week 11

Super Power Unlimited Week 12

Super Power Unlimited Week 13

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord