Update: Snel geld verdienen in GTA Online Heists 

Update: Snel geld verdienen in GTA Online Heists 2017-11-08T16:38:31
Eindelijk zijn de GTA Online Heists speelbaar in GTA Online. Het grote geld binnen harken kan dus gaan beginnen. Omdat Bas vanochtend via een paardenhoofd in zijn bed te horen kreeg dat hij nog schulden had, laat hij je weten hoe je het makkelijkste grote sommen geld verdient.

08-11 Update!

Manieren om snel geld te verdienen

Doe de races

Elke week is er een nieuwe race te doen ergens in Los Santos. Zolang je zorgt dat je de finish bereikt binnen de aangegeven tijd, zal je dik binnenlopen. Je kunt zelf bepalen met welk voertuig je het doet en het kost misschien maar vijf minuutjes van je tijd, maar je verdient er wel meteen 50ktjes mee. Zeker niet vervelend voor zo'n kleine moeite.

Doe de stockpile missies

In het geval je niet bekend bent met Stockpile; het is praktisch een potje capture the flag, maar dan zit je in een vliegtuig en/of helikopter. De bedoeling is om meer vlaggen naar jouw basis te brengen dan de vijand en je hebt ook de mogelijkheid om vlaggen van de vijand te stelen. Om hier het meeste geld uit te halen, moet je het volgende doen:
Zorg dat je maar met 2 teams speelt, dan wordt het geld zo min mogelijk gesplitst en staat het tijdslimiet op 15 minuten. Hoe langer het potje duurt, hoe meer geld je ontvangt. Als je ronde langer dan 15 minuten duurt, ontvangt de winnaar maar liefst 40k. Herhaal dit proces en je bent in no-time miljonair. Als je veel potjes achter elkaar wint, krijg je ook nog een bonus, dus hou vol!

Smuggler’s sell Hangar-missies

Voor deze methode heb je wel een hangar nodig, die je kunt kopen sinds de Smuggler’s Run-update. Zo’n hangar is een aardige investering en kost je tussen de 1,2 miljoen tot ongeveer 5,7 miljoen, afhankelijk van welke je koopt. Maar je kunt je geld er makkelijk uithalen door de Smugger’s Sell missies te voltooien. Als je het goed doet kun je makkelijk miljoenen verdienen, maar het is een aardige klus. Hier is een YouTube-video van LaazrGaming, die je alles tot in de kleinste details uitlegt:

17-3 Update!: Het bedrag dat je per heist verdient, is toegevoegd. Ook is inmiddels bevestigd dat je alle heists op hard moet spelen om de Criminal Mastermind Challenge te kunnen halen.

Tijdens de aankondiging van GTA Online liet Rockstar ons weten dat de mogelijkheid om Heists te plegen, waarbij grote geld bedragen verdiend gaan worden, ook naar de online mode zou komen. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en zijn de missies eindelijk beschikbaar.

In de GTA Heists is het de bedoeling dat je eerst een goede planning maakt van de roof en pas als dit helemaal voltooid is, gaat proberen de bergen met bankbiljetten buit te maken. Om huiswaarts te keren met zoveel mogelijk geld moet je dus simpelweg zo min mogelijk fouten maken tijdens de missies. Iedere fout kost je geld, of zorgt ervoor dat je een deel opnieuw dient te spelen en kost op die manier dus tijd.

De basis

De Heists in GTA Online bestaan uit meerdere missies. De eerste missies dienen als voorbereiding en geven alle leden met uitzondering van de leider een kleine hoeveelheid geld en een rank. Deze rank laat de baas zien hoe goed je in bepaalde onderdelen bent. Pas bij de laatste missie wordt het echte geld verdiend en krijg je een specifieke rol toegedeeld. Als alle rollen goed worden uitgevoerd slaagt de Heists en vertrek je met z'n allen in combinatie met veel centjes. Het percentage van de totale buit wordt vóór de laatste missie bepaald.

In totaal zijn er vijf Heists, waarvan er één dient als een tutorial. Nog niet van iedere Heist is bekend hoeveel deze in totaal oplevert, maar wel weten we al dat The Fleeca Job $125.000,-- oplevert op normal en dat Prison Break $400.000,-- oplevert. De geld bedragen moeten wel door het aantal deelnemers worden verdeeld, respectievelijk door 2 en door 4. 

Als je ervoor kiest om de missies op hard te spelen, krijg je 1,25 keer meer RP en geld. In de Prison Break Heist krijg je op hard dus $500.000,-- om met zijn vieren te verdelen op hard, in plaats van de $400.000,-- die je op normal krijgt. Dit zijn de bedragen die je per Heist (op normal) ontvangt:

 • The Fleeca Job - $115,000 verdeeld over twee spelers
 • The Prison Break - $400.000 verdeeld over vier spelers
 • The Humane Labs Raid - $540.000 verdeeeld over vier spelers
 • Series A Funding - $505.000 verdeeld over vier spelers
 • The Pacific Standard - $1.250.000  verdeeld over vier spelers

Als je een Heist voor de eerste keer voltooid, speel je gelijk ook allerlei nieuwe voertuigen en kleding die tijdens de missies gebruikt worden vrij.

GTA Heists

Extra geld

Voordat je aan de slag gaat met de Heists is het goed om te weten op welke manieren je meer geld kunt verdienen. Er zijn twee standaard methode om je uiteindelijke buit te verhogen. De ene manier is om Elite Challenges te halen en de andere methode is het voltooien van de Heists onder speciale omstandigheden. Dit zijn die speciale omstandigheden:

 • Als je een Heist voor de eerste keer doet, krijg je een cash bonus van $100.000,-- als je deze voltooid hebt. 
 • Als je alle Heists en voorbereidingen in de goede volgorde doet, krijg je een bonus van $1.000.000,--.
 • Als je alle Heists en voorbereidingen voltooit met dezelfde spelers dan krijg je $1.000.000,-- extra.
 • Als je alle Heists in de goede volgorde voltooit, op hard, met hetzelfde team en zonder dat er iemand dood gaat, dan krijg je een bonus van $10.000.000,--.

Zo ziet het behalen van de Criminal Mastermind Challenge eruit: 

Dit is de juiste volgorde waarin je de missies dient te voltooien om in aanmerking te komen voor de cash bonussen:

 • The Fleeca Job (dit is de tutorial Heists en de enige waar je maar met z'n tweeën hoeft te zijn)
 • The Prison Break
 • The Human Labs Raid
 • Series A Funding
 • The Pacific Standard

Vergeet niet dat je ook alle voorbereidingsmissie moet voltooien om in aanmerking te komen van de bonussen.

Naast de speciale omstandigheden is er altijd een Elite Challenge aanwezig die meerdere keren voltooid kan worden. Het succesvol beëindigen van deze challenge levert natuurlijk ook weer een bonus op. Je weet pas aan het einde van iedere Heist wat de objectives voor deze challenge zijn. Enkele voorbeelden waaraan je kan denken bij de Elite Challenge zijn 'het niet gebruik maken van de Quick Restart' of 'ervoor zorgen dat je voertuig minder dan 6% schade heeft opgelopen en de missie is voltooid binnen 5 minuten en 20 seconden'. 

GTA Heists

De Heist Finale

De laatste missie in een Heist waar uiteindelijk ook het echte geld mee verdiend wordt, is de Heist Finale. Bij iedere Heist Finale is er altijd een persoon die de leider is en de opzetkosten betaalt. De andere personen doen ook vanaf het begin mee, maar delen niet in het verlies als de missie niet succesvol wordt beëindigd. De baas bepaalt bij het opzetten van de laatste missie welk percentage van het eindbedrag ieder lid van de bende krijgt.

Tijdens de voorbereidingsmissie kun je verschillende ranks verdienen waarmee je de leider laat zien dat je een meer dan geschikt persoon bent om de Heist succesvol mee te voltooien, echter de leider bepaalt het percentage dat ieder lid krijgt. Dus mocht je vier keer platinum hebben gehaald in je voorbereiding, dan ben je er niet zeker van dat je meer geld krijgt dan het goede vriendje van de baas dat 4 keer brons heeft gehaald in de missies die vooraf zijn gegaan.

Na het voltooien van de Heist Finale wordt het geld verdeeld en de eventuele bonussen toegekend. Hier doe je het dus allemaal voor.

GTA Heists

Tips 

Omdat de Heists af en toe best pittig kunnen zijn, zeker op hard, zijn hier nog een aantal tips die het proces moeten vereenvoudigen.

 • Zorg ervoor dat je altijd een body armor draagt.
 • Vergeet niet om voordat je aan een vuurgevecht gaat beginnen je masker op te zetten.
 • Zorg dat je altijd een wapen met een silencer hebt.
 • Je kunt niet genoeg explosieve munitie hebben.
 • Goede communicatie met je teamgenoten kan je enorm helpen.
 • Ook het kennen van je teamgenoten kan een Heist makkelijker maken.
 • Neem voldoende snacks en body armours mee. De snacks vullen je leven aan en de body armours zorgen dat je tegen meer schade kunt.

Veel succes met het voltooien van de Heists. Wil je meer weten over hoe je snel geld verdient in de singleplayer of GTA Online zonder de Heists? Kijk dan hier voor de singleplayer, en klik op deze link voor GTA Online.

Dit artikel is voor het eerst online verschenen op 11 maart 2015 om 14:00

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord