Smash Bros. Ultimate DLC fighters geruchten en speculatie 

Smash Bros. Ultimate DLC fighters geruchten en speculatie 2018-12-08T17:40:02
Super Smash Bros. Ultimate is uit en bevat alle fighters die we ooit in de game wilden hebben! Dus uhm… wie gaan de DLC-fighters van de Season Pass worden? PeterKoelewijn speurde het internet af voor de laatste geruchten en wildste speculaties!

Wat weten we al?

Smash Bros. Ultimate krijgt DLC. Nintendo heeft 5 pakketten gepland van 6 euro per stuk of 25 euro als je de Fighter Pass koopt die alle content bevat. Elk pakket is goed voor 1 totaal nieuw personage (dus geen Echo Fighter), een nieuwe stage en uiteraard bijbehorende muziek. Wie bovendien de game registreert en de Gold Points koppelt aan zijn account voor 31 januari, krijgt gratis toegang tot een zesde nieuwe personage: Piranha Plant, de vijand van de Super Mario-games. Dit personage wordt in februari beschikbaar als eerste download.

Super Smash Bros. Ultimate 

We weten nu ook al dat Joker, het hoofdpersonage van Persona 5, de eerste Fighter van de Fighter Pass wordt. Er is nog geen gameplay vrijgegeven maar Nintendo wil alle DLC binnen een jaar uit hebben, dus verwacht hem ergens in het voorjaar.

Nintendo heeft de selectie vastgesteld

Er zijn 100 miljoen personages die fans willen spelen in Super Smash Bros. Ultimate en Masahiro Sakurai’s team krijgt alle verzoeken op z’n dak. Echter Sakurai heeft al bevestigd dat de DLC fighters vaststaan. Voor de lancering van de game heeft hij ze samen met de hoofddirectie van Nintendo vastgesteld. En zoals Joker al bewijst, ze kunnen ook gewoon van niet-Nintendo series gekozen worden! Toch zijn er wat hints en geruchten van personages die mogelijk de overstap naar Smash maken.

Super Smash Bros. Ultimate

Waarschuwing: de volgende info bestaat volledig uit geruchten en speculatie. Neem er dus een flinke schep zout bij.

Steve van Minecraft?

Insiders genoeg voor Smash en meestal worden ze op tijd door forummoderators ontmaskerd als neppers. Een iemand die tot nu toe alles goed voorspeld heeft en zelfs de beruchte Grinch-leak van tevoren als bullshit bestempelde, is Vergeben. Deze illustere Smash Bros.-fan heeft nog meer georakeld. Volgens zijn laatste voorspelling kunnen we Steve van Minecraft verwachten in de game! Het hoofdpersonage van de beroemde bouwgame, is ook gewoon speelbaar op Nintendo-systemen dus dat heeft hij al meezitten!

Super Smash Bros. Ultimate

Een tweede gerucht van … is dat Square Enix nog een personage in Super Smash Bros. Krijgt. Cloud van Final Fantasy VII is tot nog toe de enige Sony representative, maar er zijn nog veel meer Square-helden die met Nintendo verbonden zijn. Vergeben geeft alleen nog niet prijs wie we precies kunnen verwachten. Hij beweert dat Square Enix intern verschillende namen verspreid om bij een potentieel lek te kunnen pinpointen van welke afdeling de dader komt. Wordt het een tweede FFVII personage? Lara Croft van Tomb Raider? Of gaan de fans eindelijk verblijd worden met Geno van Super Mario RPG? Keuzes genoeg met de rijke bibliotheek van Square Enix.

Xenoblade Chronicles 2 en de aangepaste Mythra

Dit is een hele interessante en betreft een aanpassing die gedaan is bij een van de Spirits in Smash Ultimate. Mythra van Xenoblade Chronicles 2 heeft aangepast artwork waarbij ze een maillot draagt en haar borsten volledig bedekt zijn. Fans dachten aanvankelijk dat het gedaan was om de rating van Smash familievriendelijk te houden, maar er zitten nog meer spirits van vrouwen in sexy kleding in de game die níet aangepast zijn. Ook heeft Xenoblade Chronicles 2 zelf een update gekregen om het kostuum beschikbaar te maken in de RPG. What’s up?

Super Smash Bros. Ultimate 

Het is raar om een plat plaatje aan te passen, maar het wordt al logischer als Nintendo van plan is een 3D model toe te voegen aan het Smash. In het verleden heeft Sakurai met o.a. Palutena en Peach moeite gehad om kleding ‘familievriendelijk’ te maken. Via de populaire Photo Mode van Smash kan je personages vanaf héél veel hoeken bekijken, inclusief onder de rok. Is het mogelijk dat Nintendo zich voorbereid om Mythra een speelbare fighter dan wel assist trophy te maken? Ze zou ook als Blade kunnen samenwerken met Rex, Xenoblade 2’s hoofdpersonage. Het personage heeft hoe dan ook veel potentie en veel fans waren teleurgesteld dat er geen Xenoblade-fighter aan Ultimate werd toegevoegd, los van een Rex-kostuum voor Mii Swordfighter.

Fire Emblem Three Houses fighter?

Wat Nintendo ook graag doet met Smash Bros. DLC: nieuwe games promoten! En een van de grootste 2019 releases wordt Fire Emblem Three Houses. We weten nog weinig van deze game, zelfs niet wie alle hoofdpersonages zijn - maar gezien het grote aantal Fire Emblem-fighters is de kans groot dat Three Houses een van de DLC-fighters mag leveren.

Super Smash Bros. Ultimate 

Dezelfde logica kan uiteraard toegepast worden op andere 2019 releases van Nintendo. Animal Crossing Switch promotie met een speelbare Tom Nook? King Boo of E. Gadd van Luigi’s Mansion 3? Misschien zelfs een nieuw personage uit Metroid Prime 4? Speculeer maar raak!

Banjo-Kazooie? Goku? Waluigi? Andere personages uit de Smash Ballot?

Op het eind van de Wii U DLC-ronde kondigde Nintendo een Smash Ballot aan waarbij fans mochten stemmen welk laatste personage aan het roster toegevoegd mocht worden. Die heeft Bayonetta uiteindelijk gewonnen, maar er zijn aanwijzingen dat Sakurai de Ballot gebruikt heeft om het Ultimate roster te bepalen. King K. Rool en Ridley waren veel gevraagde toevoegingen op forums en hebben nu eindelijk de game gehaald. Heeft Sakurai misschien nog een paar voor DLC gepland? Het is vrijwel de enige aanwijzing dat een Waluigi of Goku nog een kans maakt.

Super Smash Bros. Ultimate 

30 nieuwe characters?!

Tot slot nog een wild stukje speculatie. Er zijn maar liefst 30 openstaande character slots ontdekt in de code van Smash Bros. Ultimate! Dat zou betekenen dat Nintendo nog moeiteloos jaren DLC-fighters kan toevoegen. Natuurlijk is dit allerminst een bevestiging dat Nintendo een tweede season pass in petto heeft. Aan de andere kant, het bedrijf heeft wel aangegeven langer nieuwe content te willen maken voor bestaande games zoals Mario Kart 8 Deluxe en Splatoon 2. Reken maar dat Smash voor lange tijd DLC en patches krijgt!

Super Smash Bros. Ultimate

Tot zover mijn dikbelegde boterham met Smash Bros. Speculoos. Zijn jullie een beetje blij met het huidige roster? Of heb je nog wel wat ideeën voor nieuwe fighters? Zet ze in de comments!

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord