Slechtste team allertijden eindelijk succesvol – Esport Hitjes. 

Slechtste team allertijden eindelijk succesvol – Esport Hitjes. 2019-09-10T14:44:08
De Shanghai Dragons zijn succesvol! Na een historisch laat eerste seizoen hebben de draken hun draai gevonden en hebben ze zelfs hun eerste prijs te pakken. Hoe dat is gekomen kan je hieronder lezen, verder lult Brutus over CS:GO, een gepeste Super Smash Bros.-speelster en het wereldkampioenschap FIFA 2019.

Slechtste sportteam allertijden wint Overwatch League divisie

Vorig jaar behaalde Shanghai Dragons een negatieve primeur. Het team wist in het eerste seizoen van de Overwatch League geen enkele wedstrijd te winnen. Daardoor eindigden de tamme draken met 0-40 dik op de laatste plek. Die score was een record, want nog nooit eerder wist een team zo slecht te presteren. Een jaar later hebben de Shanghai Dragons eindelijk hun tanden getoond en de derde periode van de Overwatch League gewonnen.

De tamme draken

Vorig jaar begon het eerste seizoen van de Overwatch League, behalve teams uit Noord-Amerika en Europa deden ook twee Aziatische teams mee: Seoul Dynasty uit Korea en Shanghai Dragons uit China. Waar Seoul Dynasty veel concurrentie had om de beste Koreaanse spelers aan te trekken, omdat andere teams ook Koreanen wilden, kon Shanghai Dragons vissen uit alle Chinese spelers.

Dat pakte echter niet zo goed uit. Shanghai Dragons begon met een gehele Chinese line-up, maar deze was bij lange na niet goed genoeg voor de competitie. Match na match werd verlorenl, want de spelers konden de Koreaanse en Amerikaanse topspelers niet bijbenen. De organisatie zag dat er verandering nodig was en kwam met een grote stunt.
                                

Geguri start de Koreaanse revolutie

Seyeon ‘Geguri’ Kim is één van de beste Zarya-spelers ter wereld, terwijl ze ook met andere heroes een flink potje kan knallen. Veel mensen geloofden niet dat dit legitiem was, omdat Geguri namelijk een vrouw is. Het kwam zelfs zo ver dat ze zichzelf moest bewijzen bij de KeSPA, het officiële Zuid-Koreaanse esportministerie. Toen ze aantoonde dat je geen pik hoeft te hebben om te ownen in Overwatch, werd het de vraag welk team haar zou contracteren. Dat gebeurde in februari 2018 door de Shanghai Dragons.

Het team stond op dat moment al kansloos onderaan. De Zuid-Koreaanse Geguri moest daar verandering in brengen. Ondanks dat ze erg sterk speelde, was het voor haar te moeilijk haar team te dragen, zeker aangezien zij ook een totaal andere taal spraken. De gewense resultaten bleven uit en Shanghai Dragons eindigde zonder overwinning. Een verandering was nodig en die kwam er ook.
      

De wederopbouw

Ondanks dat Shanghai Dragons alles verloor, had het wel een grote fanschare opgebouwd. Een hoop fans duimden voor de underdog, terwijl ook het aantrekken van Geguri, de eerste vrouwelijke speelster in de Overwatch League, zorgde voor flink wat respect voor het Chinese team. Na een dramatisch seizoen was het nu tijd om te presteren.

In september besloot de organisatie van Shanghai Dragons alles om te gooien. Alle Chinese spelers werden uit het team gegooid op Weida ‘Diya’ Lu na, die nu over het algemeen de bank warm houdt. In plaats van de Chinese spelers werden Koreaanse topspelers gekocht met als grootste naam Youngjin ‘Gamsu’ Koh, een voormalig League of Legends professional die in het eerste seizoen van de Overwatch League de finale van het wereldkampioenschap verloor.

Ondanks dat de naam hetzelfde is als in het eerste seizoen, is zo’n beetje alles anders. De eerste twee wedstrijden van seizoen twee werden verloren, waardoor het team 0-42 eindigde. Op 22 februari was het echter zo ver. Boston Uprising werd verslagen en de eerste overwinning was binnen. De Draken bleken toch vuur te kunnen spuwen. De eerste periode werd afgesloten op de dertiende plek met drie overwinningen en vier verliezen. Een start was gemaakt.
                               

Sky is the limit

In de tweede periode begon Shanghai Dragons echt te draaien. Het team wist ondanks een zwaar programma voor de eerste keer ooit de play-offs te bereiken. Daarin moest het tegen San Francisco Shock, een team dat letterlijk geen enkele game had verloren in het reguliere seizoen. Ondanks dat Shanghai een potje wist te winnen werd er toch 3-1 verloren. Hoe dan ook kon het terugkijken op een goede periode.

Het verlies in de tweede periode leek alweer vergeten door de draken en de derde periode werd met 5-2 afgesloten. Poging twee voor de play-offs, dit keer tegen New York Excelsior dat met 3-1 werd verslagen. In de halve finale was Vancouver Titans, dat de eerste periode won, de tegenstander. Tegen alle verwachtingen in werden zij met 4-1 verslagen door de Chinese draken die ondertussen net meer onderschat mochten worden.

De razernij van de Shanghai Dragons was merkbaar. San Francisco Shock, dat in de vorige periode nog te sterk was, was de tegenstander in de finale. Shanghai kwam razendsnel op een 3-0 voorsprong en had daarmee drie matchpoints. Het team uit San Francisco vocht zich echter terug tot 3-3. Een beslissende map moest uitkomst brengen. Na een spannende pot wisten de draken te winnen en kroonden zij zich tot winnaar van de derde periode.
                             

Team Liquid wint alles

Vorige week wist Team Liquid ESL One in Keulen te winnen. Door die overwinning nam het CS:GO-team $150.000. Dit was de volgende in de successenreeks van Team Liquid. Na een matige start wist Liquid zich te herpakken en won het achtereenvolgens van Na’Vi (2-1), NRG Esports (2-0), weer Na’Vi (2-0) en Vitality (3-1) verslagen. Het was alweer het zoveelste toernooi dat het Amerikaanse team wist te winnen.

Binnen iets meer dan twee maanden heeft Team Liquid vier ESL One-titels gewonnen. Behalve een grote prijzenpot leverde dit ook nog eens miljoen dollar extra op. Intel geeft namelijk Grand Slam-prijzen weg, deze gaat naar het team dat vier ESL One-toernooien weet te winnen. Vorig seizoen won Astralis en nu dus Team Liquid dat hiermee een miljoen verdiende.

Intel Grand Slam

                             

Ander nieuws

Nederlandse Petra wint in Valencia
Petra ‘Petra’ Stoker is een Nederlandse CS:GO-speelster en ze is verdomd goed. Vorige week speelde ze in Valencia een toernooi en wist ze met haar team Besiktas te winnen. In een spannende finale werd CLG Red aan de kant gezet. De toernooiwinst leverde $50.000 op. Voor Petra zelf was er ook persoonlijk succes, want de Nederlandse werd gekozen tot beste speelster van het toernooi.

The International prijzenpot gaat lekker
Over twee weken is het wereldkampioenschap Fortnite. Dat toernooi heeft een prijzenpot van 30 miljoen dollar, dat is de grootste prijzenpot binnen esport ooit. Of dat record lang standhoudt is de vraag. Precies een maand voor The International ’19 begint, staat de prijzenpot bijna op 29 miljpen dollar. Leuk voor de fans die het record gaan halen, nog leuker voor de spelers die het mogen verdelen.

15-jarige Smash Bros. Professional wordt gepest na verslaan topspeler
De Super Smash Bros.-wereld is nooit echt positief geweest, maar nu lijkt er weer een dieptepunt te zijn bereikt. Bocchi, een 15-jarige Smash Bros. Ultimate-speelster, wist onlangs een professionele speler te verslaan. In plaats van lof, wordt ze bedreigt en heeft ze haar sociale media verwijderd en is ze gestopt met streamen op Twitch. Lekker bezig jongens...

Bochhi

(Ex-)Ajacieden van de partij op wereldkampioenschap FIFA
Lev Vinken en Dani Hagebeuk zijn de enige Nederlanders op het wereldkampioenschap FIFA. Dani Hagebeuk (Ajax) speelt bij de Xbox-divisie mee, terwijl Lev Vinken (FaZe Clan, ex-Ajax) bij PlayStation meedoet. Voormalig PSV-speler Stefano Pinna, die vorig jaar de PlayStation-competitie won, is ook geplaatst. Mossad ‘Msdossary’ Aldossary is er ook bij, de speler uit Saudi Arabië won vorig jaar het toernooi. Het toernooi begint 2 augustus en eindigt twee dagen later.

Wat staat er op de agenda

Voor de complete agenda kan je hier even kijken.

  

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord