Rocket League Championship Series - Verslag 

Rocket League Championship Series - Verslag 2016-12-05T10:21:16
Afgelopen weekend vond in het theater van Amsterdam de ontknoping van het tweede seizoen van de Rocket league Championship Series plaats. De acht beste teams uit Europa en Noord-Amerika namen het tegen elkaar op voor de hoofdprijs van 50.000 dollar.

Terwijl de meeste eSports op een laag pitje staan zo op het einde van het jaar, is de professionele Rocket League scene nog vol aan de gang. In het theater van Amsterdam waren afgelopen weekend de finales van de Rocket League Championship Series.

RLCS

          

Gejuich

Dat Rocket League ongelooflijk populair is, werd afgelopen weekend bevestigd bij de Rocket League Championship Series. Kaarten voor het evenement waren binnen mum van tijd uitverkocht en de zaal van het theater van Amsterdam zat bomvol met fans van alle leeftijden die dolenthousiast waren. Ook op andere plekken in het theater, waar je bijvoorbeeld merchandise kon kopen of zelf een potje Rocket League kan spelen was het heel erg druk.

Die drukte zorgde voor een heerlijke sfeer. Spelers en teams werden toegezongen door het aanwezige publiek en elk doelpunt zorgde ervoor dat de zaal ontplofte in gejuich. Rocket League als eSports leeft in Amsterdam als nooit tevoren.

RLCS

          

EUforie

Net als bij zo veel eSports is er ook bij Rocket League een grote rivaliteit tussen Europa en Noord-Amerika. Vorig seizoen was het Amerikaanse IBP Cosmic de verrassende eerste wereldkampioen, maar deze keer lagen de verhoudingen helemaal anders. Op zaterdag was het Europa dat op eigen continent de scepter zwaaide. Alle vier de wedstrijden tussen beide continenten waren een prooi voor de Europese teams.

Ook op zondag ging de Europese ontmanteling van Noord-Amerika door, waardoor het beste Amerikaanse team op de vierde plek eindigde, de andere drie teams van het Amerikaanse continent eindigden op de laatste plaatsen, tot groot genoegen van het aanwezige publiek.

RLCS

                      

Underdog

Zondag begon met een verrassing: Take 3, het op papier slechtste team, wist eerst Amerika's hoogstgeplaatste team, NRG, uit te schakelen en vervolgens werd Precision Z met 4-0 vernederd. Ondanks hevige steun van het publiek ging het in de halve finale van het loser's bracket fout tegen Flipsid3 Tactics. Voordat de Amerikanen terug gingen naar de spelers lounge werden ze nog getrakteerd op een hevig applaus door het publiek.

Volgens Christopher 'Zanejackey' Jacobs, speler van Take3, was de uitschakeling slechts een kleine smet op een fantastisch toernooi. "Ik ben nog nooit zo blij geweest tijdens het spelen van Rocket League. Zelfs toen we achterstonden kon ik gewoon met een lach blijven spelen, wat voor een groot deel te danken was aan het super enthousiastepubliek. We zijn nu de beste van Noord-Amerika en volgend seizoen gaan we het misschien nog wel beter doen dan de vierde plek."

RLCS

             

Kut

Omdat Mock-It Aces de halve finale ten koste van Northern Gaming had gewonnen, moest die laatste het in de verliezersfinale opnemen tegen Flipsid3 Tactics. Northern Gaming leek haar verlies nog niet te boven en speelde een erg zwakke wedstrijd en ging uiteindelijk met 4-1 in games onderuit tegen Flipsid3 Tactics.

Remco 'Remkoe' den Boer, speler van Northern Gaming, was erg teleurgesteld door het verlies. "Dit is gewoon kut. Gisteren speelde we heel erg goed en we hadden hoge verwachtingen vandaag en dan gebeurt dit. Vorig seizoen derde en nu weer... Hopelijk zit ik hier volgend seizoen weer en gaat het dan beter."

RLCS

           

Finale

Vanwege het toernooisysteem van dubbel eliminatie moest Flipsid3 Tactics flink aan de bak, Mock-It Aces moest namelijk twee keer verslagen worden om kampioen te worden. Onder luid gejuich van het publiek kwamen beide teams het podium op om te beslissen wie kampioen ging worden.

De eerste serie games was een makkelijke prooi voor Flipsid3 Tactics dat aan een erg sterke reeks bezig was. Het team staat erom bekend dat het, wanneer het eenmaal op stoom is, niet te stoppen is en dat bleek in de finale des te meer. Mock-It Aces wist niet waar het zoeken moest en werd met 4-1 in games aan de kant gezet.

Die overwinning betekende dat er nog een serie aan ging komen, het eerste team dat vier keer zou winnen, zou de winnaar zijn en naar huis gaan met 50.000 dollar. Ondanks dat Flipsid3 Tactics erg sterk bezig was, gaf Mock-It Aces zich niet gewonnen en de eerste game van de tweede serie duurde bijna dertien minuten, maar werd uiteindelijk gewonnen door Flipsid3 Tactics.

Mock-It Aces trok de volgende game naar zich toe en de finale leek op een spannend einde af te stevenen. Beide teams werden ondertussen toegezongen door het publiek, maar het was nooit meer spannend. Flipsid3 Tactics won drie games achterr elkaar, waardoor zij de nieuwe wereldkampioen Rocket League zijn.

RLCS

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord