Racistische investeerder en een dode krab - Esport Hitjes 

Racistische investeerder en een dode krab - Esport Hitjes 2019-09-10T14:40:35
Welkom in de omgekeerde wereld genaamd esports waar een van de populairste teameigenaren bijna vertrekt wegens een racistische aanheelhouder. Verder ook leuk nieuws, want de Deense minister president heeft esport-koorts. Een remedie daarvoor? In ieder geval geen dode krab.

Rick Fox bijna vetrokken wegens racistische investeerder

Ex-basketballer en boegbeeld Rick Fox van Echo Fox was bijna vertrokken bij het team wat hij zelf oprichtte. De esport-fan was het niet eens met Amit Raizada die racistische opmerkingen maakte naar Jace Hall, voormalig directeur van Echo Fox. Onder andere het ‘n-woord’ werd gebruikt door Raizada die een grote investeerder is in Echo Fox.

Tijdens een mailwisseling tussen Hall en Raizada beschuldigde die laatste de ander van liegen over financiële zaken. Hall, tegenwoordig CEO van TwinGalaxies, pikte dit niet en besloot de digitale communicatie tussen beide direct af te kappen. Waarna Raizada een antwoord terugstuurde met daarin: “omdat je een [n-woord] bent.” In eerste instantie ontkende Raizada alle aantijgingen.

Rick Fox, die zelf ook een donkere huidskleur heeft, wilde niet meer samenwerken en kondigde aan dat hij ging kappen bij Echo Fox. De andere investeerde schaarden zich echter achter Fox, waarna Raizada zijn excuses maakte. Wat er precies gaat gebeuren is nog niet bekend, maar men verwacht dat Raizada zijn aandelen moet verkopen.

Dit is niet de eerste keer dat de investeerder negatief in het nieuws komt. In 2014 werd hij aangeklaagd vanwege diverse louche financiële deals. In de rechtszaak zei hij dat het normaal was dat hij bij de stripclub een ton of twee erdoorheen joeg (op de bedrijfscreditcard). De rechter heeft iets tammere avonden blijkbaar en besloot dat Raizada zes miljoen dollar af moest tikken aan zijn oude bedrijf.

        

Deense premier groot fan van Astralis

Zie je het al voor je dat Mark Rutte bij ons op de redactie langskomt om een paar uur te gamen? In Denemarken gebeurt dat wel, want Lars Løkke Rasmussen is gek van Counter-Strike: Global Offensive. De Deense premier bezocht vorige week het hoofdkwartier van topteam Astralis en deed daar een paar potjes mee.

Een aantal maanden geleden hield Rasmussen een speech tijdens een Deens Counter-Strike: Global Offensive-toernooi waarin hij zijn steun uitte voor esports. Dat heeft hij nu kracht bijgezet door tijdens een bezoek aan het hoofdkwartier van Astralis een nationale esport-strategie aan te kondigen. De premier wil een panel oprichten om er onder andere voor te zorgen dat esports op een integere manier wordt beoefend.

Hierin noemt hij Astralis als positief voorbeeld. De organisatie laat zien hoe je op een goede manier talent kan ontwikkelen, door ze behalve veel te trainen in games, ook op fysiek gebied opleidt. De spelers hebben bijvoorbeeld een goed slaapschema, gezond eetpatroon en een trainingsprogramma bij de sportschool. Esporters moeten rolmodellen zijn en dat stopt niet bij het spelen van games.

Voetballer koopt gigantisch esport-complex in New York

De Duitse voetballer Christian Fuchs heeft het absolute hoogtepunt van zijn leven hoogstwaarschijnlijk al beleefd toen hij in 2016 de Premier League won met Leicester City. Hij weet echter ook dat na zijn voetbalcarrière zijn leven doorgaat en hij ziet esports als een van zijn opties. Dat hij serieuze ambities heeft, bewijst hij wel met de aankoop van een stuk grond in New York.

Afgelopen week kondigde Fuchs aan dat hij een arena met duizend zitplaatsen in New York gaat bouwen. Hij heeft al een kavel grond gekocht, waar op dit moment 70 gebouwen op staan. Op dit kavel wordt behalve een arena ook een hotel gebouwd. Fuchs is op dit moment in gesprek met geïnteresseerde partners.

Fuchs wil na zijn carrière als voetballer naar New York verhuizen, waar zijn vrouw en kinderen nu al wonen, en daar wil hij een esports-rijk opbouwen. Zijn bedrijf, NoFuchsGiven, is een esports-academie waar spelers worden getraind in FIFA. De organisatie bestaat op dit moment uit twaalf spelers uit zes landen.

                 

Wereldkampioen Hearthstone is een Noor

Wie dacht dat Scandinaviërs alleen goed zijn op de Olympische Winterspelen heeft het goed mis. Nadat Joona ‘Serral’ Sotala in november wereldkampioen StarCraft 2 werd, is het nu een Noor die wereldkampioen Hearthstone wordt. Ze hebben daar toch wat meer ervaring met Blizzards dan wij.

Afgelopen maand was het wereldkampioen Hearthstone in Taipei. In de Taiwanese stad waren het de Europeanen die domineerden. De Duitser Torben ‘Viper’ Wahl speelde in de grote finale tegen de Noor Casper ‘Hunterace’ Notto. De serie was ongelooflijk spannend en eindigde in een 3-2 overwinning voor Hunterace.

Hunterace neemt een flinke som geld mee naar huis. In totaal werd er in Taipei een miljoen dollar verdeeld, waarvan $250.000 naar een Noorse bankrekening kan worden overgeboekt. Viper hoeft ook niet te klagen, de verliezend finalist doet het met $150.000 ook niet onaardig. Sinds de teloorgang van ThijsNL heeft er geen Nederlander meer meegedaan aan het wereldkampioenschap Hearthstone en dat was ook dit jaar niet anders.

HunterAce

             

Het snelle nieuws

Overwatch World Cup
Net als de afgelopen drie jaar is er ook dit jaar weer een wereldkampioenschap Overwatch tijdens Blizzcon. Zeven landen gaan dan spelen om de tweede plaats, want Zuid-Korea zal net als de afgelopen drie edities waarschijnlijk weer winnen. Nederland was vorig jaar dicht bij kwalificatie maar haalde het net niet.

Super Smash Bros. krab
Meneer Krabz in Smash Bros.? Niet als het aan Smash Bros. Melee-legende Juan ‘HungryBox’ Debiedma ligt. De Amerikaan kreeg onlangs tijdens een toernooi een krab naar zijn hoofd gesmeten. Het kadaver miste de speler, maar dat weerhield HungryBox niet om even het publiek te vragen normaal te doen. De fan werd vervolgens uit de zaal verwijderd. Wat er met de krab is gebeurd is onbekend.

 

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord