Quiz: welke PU-redacteur weet het meest van games? 

Quiz: welke PU-redacteur weet het meest van games? 2015-11-08T13:09:31
Natuurlijk, bij Power Unlimited werken alleen maar gamekenners. Maar wie van het PU.nl-team weet er nu het meest van onze favoriete hobby? Graddus creëerde een quiz die deze prangende vraag voor eens en altijd beantwoordt. De schokkende resultaten lees je hieronder, waarbij je meteen je eigen gamekennis kunt testen...

Ingevuld? Top. Lees dan snel hoe de PU.nl-redacteuren het er vanaf hebben gebracht! En, omdat natuurlijk het risico bestond dat sommigen hetzelfde aantal fout zouden hebben, stelde ik ook nog een extra bonusvraag:

Noteer de namen van zoveel mogelijk games die zich ofwel in Nederland afspelen, óf in ons kikkerlandje zijn gemaakt. Degene met de meeste correcte titels krijgt een bonuspunt!

Komt-ie!
     

Laatste: Corneel, ook wel bekend als Steven
Oei! Met een beschamende 8 van de 12 vragen fout, staat Steven met stip op de laatste plaats. Maar ja, wat had je anders verwacht van iemand die spelletjes als Thomas Was Alone verkiest boven échte games? Buiten dat: denken dat Solid Snake op een door mij verzonnen acteur is geïnspireerd, is natuurlijk een doodszonde.
   

Eén-na-laatste: Roy
Onze Brabantse baarddrager presteerde met 7 fout dramatisch. Eigenlijk precies zoals verwacht. Zoals Roy immers zelf ook al aangaf: 'Ik weet eigenlijk bar weinig van gamen. Ik ben er alleen heel erg goed in!'. Ríííght...

Picard    

Onderkant middenmoot, maar moet zich alsnog schamen: Tjeerd
Wat me vooral opviel toen ik Tjeerd vertelde dat hij de helft van de quiz fout had, was dat hij direct naar excuses zocht. 'Wat een slechte vragen'en 'mijn hamster is vanochtend overleden'... Een beetje hetzelfde als na een potje PES, dus. Toch, wanneer je serieus denkt dat 'Blizzaga' een verzamelnaam voor het werk van Blizzard is, verlies je alle recht van spreken.
     

De die-zagen-we-niet-aankomen: Wouter
Van tevoren had ik iedereen al wel een beetje ingeschaald: die hier, hij daar, etc. Wat ik echter níet zag aankomen, was een ordinair middenmootplekje voor gamegoeroe Wouter Brugge. Het ging vooral fout bij vragen over Nintendo ('mijn Kryptonite') en - vanzelfsprekend - FIFA. Maar dat onze Veendammer ook geeneens de vermeende reden waarom Vault Boy z'n duim omhoog steekt, weet... pfff.
   

Gebroederlijk op de derde plek: Sven, Nino en Bas
4 van de 12 vragen fout: niet slecht, maar ook zeker niet goed. Een mager zesje, zullen we maar zeggen. Het overkwam zowel Sven, Nino als Bas, waarbij laatstgenoemde het vanwege de meeste goede titels bij de bonusvraag het beste deed.  Er ging echter genoeg fout: Sven die zich net als Tjeerd door Blizzaga liet foppen, Nino die denkt dat Tetris slechts met vijf verschillende blokken wordt gespeeld en wandelende game-encyclopdie Bas die Chuck Norris op Solid Snake vindt lijken. Pijnlijk!

Picard applause    

Tweede: Florian
Die Mortal Kombat-vraag, hé. Die had ik er dus speciaal voor Florian ingezet, zoals er voor elke redacteur wel een 'op maat gemaakte vraag' in de quiz zat. En, wat denk je? Heeft die baklap hem gewoon FOUT! Wat hem ook nog eens de eerste plek kost, want die gaat naar...            

Eerste: PeterKoelewijn!
Jawel, niemand minder dan onze Spakenburgse amiibo-aanbidder pakt de welverdiende zege! Samen met Florian had hij slechts 3 vragen fout, maar omdat PK véél meer Nederlandse spelletjes wist gaat hij er uiteindelijk met de buit vandoor. 'Ha, zijn al die uurtjes in A2-, Vakantie en Grachtenracer toch nog ergens goed voor geweest', alsdus de zichtbaar geëmotioneerde winnaar...

REACTIES (57) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord