Pokémon X & Y: Starter Pokémon Guide 

Pokémon X & Y: Starter Pokémon Guide 2013-10-13T12:01:55
Rond de hele wereld rennen kinderen en volwassen naar de winkels om Pokémon X of Pokémon Y te kopen. De games gooien altijd meteen een zware opdracht op je pad: welk van de 3 starter Pokémon kies je? In de nieuwe games zijn het er maarliefst 6 en PeterKoelewijn schotelt je de beste combo’s voor!

Waarom is het kiezen van je starter Pokémon belangrijk?

Al vanaf Pokémon Red en Blue hebben de starters dezelfde basistypes: fire, grass en water. Dit systeem werkt want vuur is sterk tegen gras, gras is sterk tegen water en water is weer sterk tegen vuur. Pokémon X & Y gooien echter een klein bommetje op het systeem, want starters Fennekin, Chespin en Froakie hun latere evoluties, krijgen extra types die óók een strategische driehoek vormen. Greninja wordt dark naast water, wat een flinke battle wordt tegenover fire / psychic Pokémon Delphox. Dark is sterk tegen psychic maar weer zwak tegen fighting, toevallig de tweede type van grass evolutie Chesnaught.

Pokémon X & Y

Is het belangrijk welke Pokémon je kiest aan het begin van Pokémon X & Y? Hell yeah! Het kan je hele speelervaring en battle opstelling veranderen.

 

Charmander, Squirtle en Bulbasaur

Maar er is meer nieuw aan het begin van Pokémon X & Y. Naast de nieuwe starter Pokémon krijg je vroeg in de game nóg een keuze uit een fire, grass en water type. De eerste generatie Pokémon blijven immens populair en Nintendo tapt graag uit het nostalgische vaatje. Na de eerste gym ga je naar de hoofdstad van de Kalos regio, waar de tweede gym zich bevindt. Je komt daar professor Sycamore tegen en geeft je als geschenk de keuze uit de Kanto starters.

Pokémon X & Y

Nu zijn Charmander, Squirtle en Bulbasaur op zichzelf al vet, maar het belangrijkste is dat je al redelijk gauw in de game zeer sterke combinaties qua types kan maken. Dat en de final evolutions, Charizard, Blastoise en Venusaur, hebben mega-evoluties! Deze evoluties kan je slechts 1 keer per battle gebruiken en maken je Pokémon iets sterker. Ook veranderen ze de types van je Pokémon dus het is onmisbaar als je een beetje tactisch moet spelen.

 

Starter Pokémon X & Y: voordelen en nadelen

ChespinChespin

Type: Grass

Ability: Overgrow – Is je HP lager dan 30%, dan worden grasaanvallen 1,5 keer zo sterk

Evolueert in:Quilladin, Chesnaught

Sterke stats: Chespin krijgt bij latere evoluties fighting als type toegevoegd. Hierdoor is hij vooral geschikt voor normale attacks. Special attacks (bijv. solar beam) zijn veel minder effectief. Dit trekt Chesnaught ook door naar zijn defense. De Pokémon krijgt erg veel HP en defense, maar zijn special defense is matig.

Het beste te combineren met: Squirtle – zo ben je elke fire Pokémon de baas!

Makkelijk begin? De eerste gymleader gebruikt bug Pokémon, waar Chespin zeer zwak tegen is. De tweede gymleader gebruikt rock Pokémon waarmee je in het voordeel bent.

 

PokémonFennekin

Type: Fire

Ability: Blaze – Is je HP lager dan 30%, dan worden vuuraanvallen 1,5 keer zo sterk

Evolueert in:Braixen, Delphox

Sterke stats: Fennekin wordt uiteindelijk een combinatie van fire en psychic als je hem/haar evolueert. Psychic Pokémon betekenen altijd hoge special attack en defense, maar lage normal attack en defense. Oftewel een Hydro pump is een instant kill, maar een sterke mêlee aanval zoals Takedown kan ook funest zijn. Moeten ze natuurlijk wel eerst jouw krachtige vuur en psychic aanvallen kunnen weerstaan.

Het beste te combineren met: Bulbasaur – een zeer evenwichtige grass Pokémon, die perfect water Pokémon aankan.

Makkelijk begin? De bug gymleader is een makkie, de rock gymleader is pittig maar de derde fighting gym leader is met je psychic aanvallen weer een eitje.

 

Pokémon X & YFroakie

Type: Water

Ability: Torrent – Is je HP lager dan 30% dan worden wateraanvallen 1,5 keer zo sterk

Evolueert in: Frogadier, Greninja

Sterke stats: Froakie krijgt na zijn evolutie het type dark toegewezen: altijd een erg evenwichtige type dat zowel redelijk goede mêlee als special attacks kent. Aangezien Greninja op een ninja moet lijken, is het veilig te zeggen dat hij de hoogste speede van de drie starter Pokémon heeft. Val dus snel en meedogenloos aan!

Het beste te combineren met: Charmander – omdat hij evolueert in frikking Charizard!

Makkelijk begin? Water Pokémon behoren tot de meest evenwichtige types uit de gameserie en Froakie is geen uitzondering. De tweede gymleader is zwak tegen en veel van de andere gymleaders aan het begin hebben geen voordeel tegenover je.

 

Starter tip: vang een Pansear, Pansage, Panpour of Pikachu

Voor de eerste gym moet je een bos doorkruisen, genaamd Santalune Forest. Hier vind je een hele zooi handige Pokémon die je battle groepje aanzienlijk kunnen versterken. Allereerst de drie elemental aapjes uit Pokémon Black & White. Pansear, Pansage en Panpour zijn net als de starter Pokémon vuur, water en gras georiënteerd. Uitstekend om de gaten in je elemental verdediging te dichten.

Pokémon 

Zoek je lang genoeg door het gras in Santalune Forest, dan kun je zelfs een Pikachu tegenkomen! Een elektrische rat is ook een prima toevoeging aan je team.

 

Welke starter Pokémon kies jij in X & Y?

Als je dacht dat deze Feature je 1 enkel duidelijk antwoord zou geven op bovenstaande vraag… dan is dit waarschijnlijk je eerste Pokémon game. Feit is dat je het helemaal zelf mag kiezen welke Pokémon je graag meteen in je team wil hebben. Statistisch gezien is Fennekin de makkelijkste keus in het begin, maar de games zijn altijd heel gebalanceerd. Met de toevoeging van de Kanto starters en de vroege vangmogelijkheid voor Pansear, Pansage en Panpour, is kiezen in Pokémon X & Y nog nooit zo zorgeloos geweest!

Nou goed dan stelletje stresskippen! Hier zijn alle gym en Elite Four types op een rij:

1) Bug Badge (Viola, Santalune City) -- Bug

2) Cliff Badge (Grant, Cyllage City) -- Rock

3) Rumble Badge (fight, Korrina, Shalour City) -- Fighting

4) Plant Badge (Ramos, Coumarine City) -- Grass

5) Voltage Badge (Clemont, Lumiose City) -- Electric

6) Fairy Badge (Valerie, Laverre City) -- Fairy

7) Psychic Badge (Olympia, Anistar City) -- Psychic

8) Iceberg Badge (Wulfric, Snowbelle City) -- Ice

Elite Four types: Fire – Water – Steel - Dragon

Thanks Samuel voor het fact checken en verschaffen van extra informatie!

REACTIES (69) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord