Overwatch: een half jaar later 

Overwatch: een half jaar later 2016-11-10T11:36:24
In mei van dit jaar kwam dan eindelijk die grote nieuwe titel van Blizzard uit. Met Overwatch is de competitieve team-based shooter weer helemaal terug. Bas neemt een kijkje wat er allemaal veranderd is sinds de lancering van de game.

Sinds de lancering van de Overwatch is er al het nodig veranderd en toegevoegd door Blizzard. De uitgever/ontwikkelaar staat er om bekend haar spellen lang en goed te ondersteunen en Overwatch is hierin zeker geen uitzondering. Nog binnen de eerste maand wordt de ranked play toegevoegd waardoor het mogelijk is om matches te spelen tegen tegenstanders die een gelijkwaardige skill bezitten. Voor de echte e-sporters begint Overwatch nu pas echt, omdat het nu mogelijk is om de hoogste rank te halen en te laten zien dat je de beste van de wereld bent!

Inmiddels zijn we toe aan het tweede seizoen van de Competititve Play in Overwatch. Het grote verschil zit hem nu in het aantal punten dat je kunt behalen. In het eerste seizoen was 100 punten nog het hoogst haalbare. In de tweede fase is dit verhoogd tot 5000 zodat er meer ruimte is voor verschillen. De beloningen zijn nog wel altijd hetzelfde. Behaal voldoende punten om zo gouden wapens vrij te spelen.

Overwatch Rank

Welkom Ana

Het uitgebreide aanbod aan heroes in Overwatch is versterkt met de komst van Ana. Deze sluipschutter is de moeder van Pharah en is te vinden onder de support heroes. Twee maanden na de release van de game is deze krachtige dame als eerste nieuwe personage speelbaar. Haar arsenaal aan aanvallen en skills bestaat uit:

  • Bionic Rifle: Het standaard wapen van Ana schiet darts waarmee teamgenoten gehealed worden en vijanden schade over tijd te verduren krijgen.
  • Sleep Dart: Ana schiet een pijl vanaf haar arm en bezorgt haar tegenstander een stun van ongeveer 5 seconde. Als het slachtoffer schade ontvangt, is de stun na een 0,5 seconde voorbij.
  • Biotic Grenade: Deze granaat doet nagenoeg hetzelfde als de Bionic Rifle, alleen dan in de vorm van een explosief. Teamgenoten krijgen daarnaast een tijdelijk buff waardoor ze sneller geheald kunnen worden en vijanden kunnen juist een aantal tellen niet voorzien worden van herstel in hun leven.
  • Nano Boost (Ultimate): Geeft vriendschappelijke spelers een boost waardoor ze sneller bewegen en meer schade aanrichten. (30% sneller, 50% meer schade aanrichten en 50% meer weerstand tegen schade)

Overwatch Ana

    

Sombra staat te wachten

Naast Ana mogen we binnenkort ook aan de slag met Sombra. Deze snelle dame is de eerste toevoeging aan de offensive heroes in de game. Haar automatische SMG is haar eerste keus om een kennismaking met het respawnscherm te verwezenlijken. Naast dit wapen heeft ze natuurlijk ook weer de nodige vaardigheden om vijanden minimaal hartkloppingen mee te bezorgen:

  • Opportunist: Met deze passieve skill krijgt Sombra een silhouet van vijanden te zien die minder dan 50% leven hebben. Andere spelers krijgen dit niet te zien, dus goede communicatie is belangrijk voor iedereen die Sombra speelt.
  • Hack: voorkomt dat tegenstanders skills in kunnen zetten en biedt zelfs de mogelijkheid om Ult's die net zijn geactiveerd uit te schakelen.
  • Thermoptic Camo: Word onzichtbaar voor 6 seconden en beweeg sneller. Aanvallen zorgt ervoor dat je camouflage meteen weg is.
  • Translocator: Gooi een beacon uit waar Sombra direct naar terug kan keren wanneer ze dit nodig vindt.
  • EMP (Ult): Laat een grote explosie om je heen los waarmee de schilden van tegenstanders uitgeschakeld worden en vaardigheden voor een korte tijd niet te gebruiken zijn.

     

Animated Shorts blijven geweldig

Een van de grootste krachten van Blizzard is om de achtergronden van de personages goed naar voren te laten komen. Hierdoor bouw je echt een band op met alle characters. Zo hebben we de broederstrijd tussen Genji en Hanzo al gezien en weten we dat Winston en Reaper elkaar niet goed liggen.

Blizzard is het afgelopen half jaar lekker door gegaan met het vrijgeven van deze animated shorts waarin we onder andere meer te leren krijgen over Bastion. Nu wordt de robot door velen gezien als een irritante turret die vooral geschikt is voor noobs, maar na het zien van deze trailer is het duidelijk dat Bastion stiekem toch veel meer is.

Ook Sombra heeft haar eigen animated short gekregen en deze speelt minder in op de emotie, maar laat vooral zien dat Blizzard op alle markten thuis is en ook een prima actievolle trailer weet neer te zetten.

    

Overwatch League gericht op e-sports

Overwatch is natuurlijk uitermate geschikt voor e-sports en daar gaat Blizzard dan ook groot op inzetten. Met de komst van de Overwatch League gaan we steeds vaker matches zien op het hoogste niveau. Nieuwe hieraan is dat de teams niet steeds veranderen van samenstelling, maar dat teams hetzelfde blijven en binnen een bekende competitie mogen laten zien wie het beste is. De opzet is erg te vergelijken met de Eredivisie. De beste wordt kampioen en de slechtste degradeert.

Tijdens de BlizzCon van afgelopen weekend heeft ook de eerste World Cup Overwatch plaatsgevonden. Uiteindelijk wisten Rusland en Zuid Korea zich te plaatsen voor de finale waarin in een best-of-7 bepaald moest worden wie zich de wereldkampioen mag noemen. Uiteindelijk is het Zuid Korea die er met de winst vandoor wist te gaan. Bekijk hieronder de niet zo heel spannende finale (namelijk 4-0 voor Zuid Korea) en zie enkele gave tactieken die op het hoogste niveau worden toegepast.

    

Lucioball: minigame

Naast een ijzersterke game neer te zetten is Blizzard ook prima in staat om de grenzen op te zoeken. Tijdens het EK voetbal kwam de studio met een eigen Rocket League variant genaamd Lucioball. In deze mode speelt iedereen met Lucio en is het net als bij voetbal de bedoeling om de bal vaker dan je tegenstander in het doel te plaatsen. De mode is inmiddels niet meer actief en fans schreeuwen op het forum van Blizzard nog iedere dag om een terugkeer.

Overwatch

     

Blizzard is nog lang niet klaar

Het is duidelijk dat Blizzard nog lang niet klaar is met Overwatch. De komende Overwatch League en Sombra bieden voor de nabije toekomst nog de nodige content en er is genoeg reden om ook daarna nog de nodige extra's te verwachten. Overwatch gaat nog jaren mee zo!

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord