NPC leven – World of Warcraft 

NPC leven – World of Warcraft 2018-08-01T16:39:19
De willekeurige figuren die je gamewereld bevolken, wat bezielt ze en wat spoken ze de hele dag uit? Dat zoekt Alie uit in deze Serial over het leven van NPC’s. Dit keer kijken we of de inwoners van de MMORPG World of Warcraft eigenlijk zelf wel eens wat doen.

Na zes super leuke delen mag ik NPC leven-Serial overnemen van Sven. In dit vervolg richt ik me specifiek op de NPC’s in MMORPG’s. Ik trap af met het leven van de NPC’s in World of Warcraft.

Anders dan in de door Sven uitgekozen games zijn de NPC’s in WoW meestal niet heel mobiel. Ze lopen ‘s ochtends niet naar hun werk om ‘s avonds (on)voldaan huiswaarts te keren. Natuurlijk zijn er avonturiers die geld uit hun bank halen en vervolgens lekker de koeg ingaan. Maar meestal zijn de non-player characters vrij stationair... Dat betekent echter niet dat ze geen eigen leven hebben, compleet met eigen naam en verleden.

Gelukkig zijn er een aantal momenten waarop je als speler een inkijkje krijgt in dat leven.

World of Warcraft NPC
     

Het leven van NPC’s in WoW

De meeste NPC’s in WoW hebben quests voor je. Zodra ze jou voor hun karretje hebben gespannen, reizen ze veelal met je mee - of reizen ze vooruit - zodat je ze op een later moment (in de questlijn) weer treft. NPC’s in de MMORPG zijn dan ook niet simpelweg inwisselbare poppetjes in de wereld. Zij spelen echt een rol van betekenis in het verhaal, waarbij de tijd voor hen zodoende ook niet stilstaat.

Met het verstrijken van de tijd maken NPC’s van alles mee. Zo kan die oplichter best uit een stad verjaagd worden, zodat je hem een patch later buiten de poorten treft. De detectives die de zaak onderzochten, zijn trouwens inmiddels ook verkast, namelijk naar de taveerne waar ze ruziën over wiens schuld het is dat het bewijsmateriaal kwijt is geraakt.

Doordat ze allemaal een eigen leven - en daarmee een eigen verleden - hebben, herinneren de NPC’s zich jouw daden ook. Zo reageren ze anders op je als je bijvoorbeeld genoeg quests voor hun factie gedaan hebt. Dus alhoewel de meeste NPC’s in WoW op het eerste gezicht wellicht levenloos lijken, zijn ze dat zeker niet. Ze hebben zelfs een zekere diepgang: ze hebben een drive om vooruit te komen in het leven, en geven om hun wereld, hun leven en om zelfs om jouw lot.

World of Warcraft NPC
    

Dudebrul – Highmountain

Ik begin mijn avondje NPC's volgen in Highmountain; een van de nieuwe gebieden in de uitbreiding Legion. Ik ren door de bergen en vind een grot. Daarbinnen zie ik Dudebrul. Deze NPC loopt rond met zijn vuist in de lucht. Wat blijkt: Dudebrul wil het liefst de hele dag fistbumpen. Zo graag zelfs, dat hij je in ruil voor een boks zelfs een buff geeft.


     

Sheddle Glossgleam - Dalaran 

Mijn volgende stop is Dalaran. Deze stad fungeert in Legion (wederom) als centrale hub. Ik loop de lokale kunstgallerij binnen. Aldaar staat een Blood Elf verveelt achter de toonbank, terwijl een Gnome op zoek is naar een nieuw schilderij. Deze Ginger Blockgear vindt echter alles mooi, zodat een keuze maken lastig blijkt. Ik volg haar naar boven en beland pardoes in het winkeltje van Gnome #2: Sheddle Glossgleam. Glossgleam grijpt zijn kans en poetst supersnel mijn schoenen.


     

Fiona - Eastern Plaguelands 

Genoeg Legion-content. Ik wil ook wat NPC's uit oude uitbreidingen volgen. Gelukkig zijn er na de uitbreiding Cataclysm – waarmee de oude gebieden op de schop gingen - weer genoeg quests om te checken. Ik vlieg de Eastern Plaguelands binnen en spot de Worgen Fiona en haar karavaan. Ze is haar twee Paladin-vrienden kwijtgeraakt en ik help haar zoeken. In onderstaand filmpje zien jullie de gehele questlijn, oftewel: een uitgebreid inkijkje in het leven van deze NPC's.


     

Myra Tyrngaarde – Ironforge

Elke stad/dorp/nederzetting in World of Warcraft kent zijn eigen verkopers. In Ironforge sjouwt de Dwerg Myra Tyrngaarde de hele dag rond met stokbrood. Alhoewel ze adverteert dat haar brood vers is, koopt niemand iets. Op een gegeven moment lijkt ze haar nutteloze leventje zo zat dat ze bijna van een brug wil springen. Met cameo's van: Courier Hammerfall en John Turner, die oproepen tot donaties voor de weeskinderen.


    

Bambina - Grizzly Hills 

Snel door naar de content van Wrath of the Lich King. Automatisch vlieg ik naar een van mijn favoriete gebieden: Grizzly Hills. Naast een groep wilde paarden spot ik een (on)waarschijnlijk viertal: Bambina, Bambina's Mother, Thudder en Flora. Twee herten, een konijn en een stinkdier... Het tafereel komt me bekend voor. Angstvallig blijf ik een poosje naast de dieren lopen. Als ik ze echter een seconde uit het oog verlies, gaat het alsnog gruwelijk mis... 


   

Kil'ruk the Wind-Reaver - Dread Wastes

Als ik over de Dread Wastes in Pandaria vlieg, zie ik een quest die ik nog niet heb gedaan. Kil'ruk the Wind-Reaver blijkt hulp nodig te hebben om terug te komen bij zijn volk: de Klaxxi. Wat daarna volgt, is een gestage stroom aan opdrachten van deze insectachtigen. In onderstaand filmpje kunnen jullie een gedeelte daarvan terugzien. Hoe het verhaal van de Klaxxi eindigt, moeten jullie echter zelf maar ontdekken. PS Dit zijn zo'n beetje de eerste filmpjes die ik ooit gemonteerd heb, dus hopelijk blijft de strekking jullie duidelijk.


    

Zoals gezegd is elke NPC in WoW een personage op zich. Zodoende ben ik wel benieuwd naar jullie favoriete NPC's. Wat maken zij mee en waarom zijn ze zo memorabel? Laat dat en meer weten in de comments!
     

De NPC leven-serial

Woensdag 29 augustus – NPC Leven: Black Desert Online

Woensdag 26 september – NPC Leven: Elder Scrolls Online
    

Eerder in deze Serial

NPC Leven - The Witcher 3: Wild Hunt

NPC Leven - GTA V

NPC Leven - Assassin’s Creed Origins

NPC Leven - The Elder Scrolls IV: Oblivion

NPC Leven - Horizon Zero Dawn

NPC Leven - Kingdom Come: Deliverance

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord