Nintendo E3 2014 Persconferentie: De Samenvatting 

Nintendo E3 2014 Persconferentie: De Samenvatting 2014-06-11T12:50:16
Alie hield de liveblog van het Nintendo Digital Event voor ons bij. Daar konden jullie met haar meeleven tijdens een ritje in een rollercoaster vol diepe dalen en hoge pieken. Uiteindelijk gaf ze toe dat ze er stiekem meer van had verwacht, maar desondanks toch een aantal keer positief verrast werd.

Nintendo besloot niet mee te doen met de rest. Nee, geen live persconferentie, maar een Digital Event. Dat klonk leuk en aardig, en op zich werkte het ook wel, maar toch voelde het minder bijzonder dan een ‘echte’ persco. Ach, maakt het uit! Als de games maar in orde zijn toch? Wat er allemaal precies is gebeurd, lees je in deze samenvatting.

 

Super Smash Bros. For Wii U & 3DS

Het Digital Event begon met een hele karrenvracht aan info over Super Smash Bros. For Wii U & 3DS. Zo zagen we Reggie en Iwata met elkaar op de vuist gaan, maar uiteindelijk besluiten ze het gevecht voort te zetten via Super Smash Bros. For Wii U. Ze deden dit door hun eigen Mii’s erbij te pakken. Het wordt 1-0 voor Reggie, maar Iwata tovert een NFC Mariopoppetje erbij en weet alsnog te winnen. Dit Super Smash Bros. Blokje draait dan eigenlijk vooral ook om twee zaken: de Mii’s en de NFC-poppetjes.

Sakurai vertelt dat de Mii’s net zo competitief worden als de overige personages. Je kunt kiezen uit een Brawler, Swordfighter en Gunner. Deze hebben allemaal hun eigen attacks en zijn daarnaast nog te customizen door vier special attacks te kiezen. Elke klasse heeft 12 attacks beschikbaar, zodat er in totaal dus 36 attacks te onderscheiden zijn.

Helemaal aan het einde van het Digital Event volgde nog een onthulling van een personage: Palutena, oftewel de Godin van het Licht uit Kid Icarus.

Super Smash Bros. For 3DS verschijnt drie oktober dit jaar. Met de Wii U versie mogen we later aan de slag.

 

Amiibo

Tijdens het blokje info over Super Smash Bros. For Wii U & 3DS leerden we dat de NFC-poppetjes van Nintendo Amiibo’s gaan heten. Volgens Reggie kunnen hun Amiibo’s prima naast de Skylander en Disney poppetjes bestaan, aangezien de functionaliteit van alle drie best wel zal verschillen. In ieder geval is het systeem een tweerichtingssysteem, waarbij er data van Gamepad naar poppetje gaat en andersom. De Amiibo’s komen naar meerdere games, waaronder ook Mario Kart 8. In een later filmpje zal meer info volgen.

 

Yoshi’s Woolly World

De volgende game die de spotlight krijgt, is Yoshi’s Woolly World. En zoals de naam al verklapt, hebben we te maken met een game die geheel opgebouwd is uit bolletjes wol en garen. Net zoals in Kirby’s Epic Yarn eigenlijk, maar dan minder losse draadjes en meer hele breiwerken.

De game kent geen tijdslimiet, omdat de focus vooral ligt op het exploreren van de wereld. Overal zitten weer geinige dingetjes verstopt, die je ditmaal ook in co-op kunt ontdekken. Je kunt natuurlijk samen werken, maar het is ook mogelijk elkaar flink in de weg te zitten, aangezien je elkaar ook op kunt likken en weer uitspugen. Het geheel ziet er ontzettend cute en fluffy uit, maar helaas moeten we nog effe geduld uitoefenen… Yoshi’s Woolly World verschijnt ergens in 2015 op de Wii U.

 

Zelda for Wii U

Plots kwam Aonuma aan het woord. De gehele wereld hield zijn adem in… Dat kon maar een ding betekenen: The Legend of Zelda. De game die dit Digital Event kon maken! En ja hoor, we kregen beeld, schitterend beeld. Geniet ervan, dat heb ik in ieder geval al minstens 10 keer gedaan. 

Maar goed, ik vind de stijl heel tof, maar wellicht zijn er mensen die toch op een iets duisterde en realistische Zelda hopen. Jullie weten de commentsectie te vinden. Aonuma vertelde verder dat het met de overgang naar 3D voor een Zelda game lastiger werd ons het gevoel te geven dat we echt in een weidse wereld op ontdekkingsreis mochten gaan. Ook in bijvoorbeeld The Wind Waker ontkwam men niet aan het inbouwen van grenzen… In deze Zelda for Wii U wordt dat echter helemaal anders. De wereld is groot en open, en het is geheel aan ons om te bepalen hoe we deze wereld verkennen en in welke volgorde we dat doen. Een grote breuk dus met al het voorgaande in de franchise. 

Verwacht deze nieuwe Zelda for Wii U ergens in 2015.

 

Hyrule Warriors

Aonuma was echter nog niet klaar. Hij mocht ook nog effe op komen draven voor een praatje over Hyrule Warriors. Samen met Koinuma en Hayashu sprak hij over de druk die alle betrokkenen voelen om een succesvolle game af te leveren. Het is natuurlijk ook niet niks om de personages uit het Zelda-universum in te zetten in je game. Maar goed, men heeft in ieder geval duidelijk de intentie een lofzang op beide franchises te creëren.

Effe wat feitjes op een rij: de mannen geven aan dat het vooral bij bossfights toch ook neerkomt op tactics, net zoals Zelda-spelers gewend zijn dus. De game is co-op te spelen zonder nare splitscreen, zodat je daadwerkelijk beiden helemaal in de game gezogen wordt. Daarnaast kun je uit veel verschillende personages kiezen, zoals Impa en Midna. Ook krijg je een waarschuwing op het moment dat je eigen troepen in gevaar komen, zodat je snel in kunt grijpen.

Hyrule Warriors is vanaf 26 september te koop voor Wii U.

 

Splatoon

Dan een game die ik persoonlijk niet zag aankomen, maar wel erg leuk kan worden. Het gaat om Splatoon, een game die je (online) met z’n achten kunt spelen. In het kort is het de bedoeling om zoveel mogelijk van de map te bedekken met inkt. Wie aan het einde van een ronde de grootste oppervlakte bedekt heeft, is de winnaar.

Plottwist hierbij is dat je kunt veranderen in een inktvis, zodat je sneller vooruit komt wanneer je je in een plas van je eigen inkt bevindt. Daarnaast kom je juist langzamer vooruit wanneer je door de inkt van een ander heen moet. De maps lijken redelijk groot te zijn, zodat het fijn is dat je de Gamepad actief in kunt zetten om de boel in de gaten te houden.

Splatoon verschijnt ergens in 2015.

 

Kort nieuws

Er waren ook een paar kortere nieuwtjes te onderscheiden tijdens het Digital Event. Zo zagen we Toad kort in actie, zoals we dat kennen uit de leveltjes in Super Mario 3D World. Eindelijk een echte hoofdrol dus! De game krijgt de titel Captain Toad Treasure Tracker en verschijnt in 2015.

Ook werd er een korte trailer getoond van de nieuwe Pokémon games: Omega Ruby en Alpha Sapphire. Deze remakes komen 14 november naar de 3DS.

Verder was er ook aandacht voor Bayonetta 2 voor de Wii U. Een game die zeker wel wat liefde verdient, dus check de gameplay trailer.

Daarnaast kregen we ook nog wat beelden van een nieuwe Kirby voor de Wii U: Kirby and the Rainbow Curse. In deze game teken je met de stylus paden, waarover Kirby heen kan rollen. Ergens in 2015 mogen we aan de slag.

Ook leerden we eindelijk meer over dat mysterieuze X, of zoals we ondertussen weten: Xenoblade Chronicles X. Bereid je voor op mechs, Japanse voice-overs en een dikke trailer. Deze game verschijnt wederom ergens in 2015.

En ten slotte in dit blokje kort nieuws: Mario Maker. In deze uitgebreide level editor mag je zelf je Mario courses ontwerpen. Kies uit een old skool look, of juist een meer hedendaagse, wat jij wilt.

 

Star Fox for Wii U

Rewind. Want eigenlijk wil ik he nog effe hebben over iets dat al voor aanvang van het Digital Event plaatsvond. Times Magazine had namelijk een foto geplaatst van Miyamoto die Star Fox aan het spelen is. En verhip, helemaal aan het einde van het uurtje dat Nintendo voor hun aankondigingen had uitgetrokken, hoorden we Miyamoto inderdaad vertellen over projecten waarmee hij bezig is voor de Wii U. Het beeld achter hem was bewust blurry gemaakt. Geen echte aankondiging nog dus, maar op de vloer schijnen we ook nog het een en ander te horen te krijgen… en Miyamoto is er gewoon bij. Houd PU.nl in de gaten voor eventuele verdere info

Sowieso is Nintendo nog altijd vrolijk bezig nieuwe games aan bovenstaand lijstje toe te voegen. Je doet er dus goed aan PU.nl in de gaten te blijven houden!

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord