Next-gen console geruchten: Xbox Lockhart en Anaconda 

Next-gen console geruchten: Xbox Lockhart en Anaconda 2018-12-28T15:31:58
Op de valreep dit jaar nog een next-gen console geruchten Feature met alle details over de nieuwe aankomende Xbox consoles met codenaam Lockhart en Anaconda! Huh, het was toch Xbox Scarlet?

Wat is Xbox Scarlet?

Scarlet is een codenaam, die Microsoft gebruikt voor de volgende generatie consoles. Er werd gedacht dat Scarlet letterlijk de codenaam was voor de next-gen Xbox, maar dat blijkt nu niet helemaal het geval. Scarlet lijkt namelijk meer een overkoepelende naam te zijn, voor alle next-gen projecten bij elkaar!

Scarlet X

Het is al een tijdje duidelijk dat Microsoft aan meerdere nieuwe Xbox consoles werkt en al die projecten bij elkaar worden door Microsoft intern Scarlet genoemd. Daarnaast zijn er nu andere codenamen verschenen, die wel echt refereren naar nieuwe consoles, namelijk Xbox Lockhart en Xbox Anaconda, en daar zijn sappige geruchten over!


Wat is Xbox Lockhart?

Als we de geruchten mogen geloven werkt Microsoft inderdaad aan meerdere nieuwe consoles waarvan Xbox Lockhart het instapmodel moet worden en de opvolger van de Xbox One S. Lockhart zou wat grafische kracht betreft zo ongeveer rond het niveau van de huidige Xbox One X moeten gaan zitten, al zal de gebruikte hardware waarschijnlijk niet hetzelfde zijn. Het wordt dus niet gewoon de Xbox One X in een nieuw jasje, het gaat hier wel degelijk om compleet nieuwe hardware.

XXX

Xbox Lockhart zou tegelijk met Xbox Anaconda op de markt komen, ergens in 2020 en moet de meest betaalbare optie worden om de nieuwste Xbox games te kunnen spelen. Als je zit te springen om nog veel krachtigere hardware, moet je Xbox Anaconda in de gaten houden.


Wat is Xbox Anaconda?

Xbox Anaconda wordt de echte next-gen Xbox met state of the art hardware en de opvolger van de Xbox One X. Anaconda wordt veel krachtiger dan Lockhart en zal ook een stuk duurder worden. Er zijn zelfs geruchten dat Lockhart standaard een SSD zal gebruiken voor de opslag van games, zodat laadtijden flink korter worden dan ze nu zijn. Persoonlijk denk ik dat dit wishful thinking is, SSD’s zijn nog steeds veel te duur, maar ik laat me graag verrassen!

Anaconda

Er zijn daarnaast nog maar weer eens geruchten over de backwards compatibility mogelijkheden van deze nieuwe Xbox consoles. Zo zouden alle Xbox, Xbox 360 en Xbox One games gewoon speelbaar moeten zijn op deze nieuwe Xbox consoles, maar ook alle accessoires zoals controllers en headsets zouden moeten werken. Microsoft is heel serieus als het gaat om het cross compatible maken van alle Xbox producten en dat kan je alleen maar toejuichen.


Wat gebeurt er in 2019?

Xbox Lockhart en Xbox Anaconda staan gepland voor 2020, maar het lijkt er op dat Microsoft naast deze 2 nieuwe consoles, aan nog een Xbox werkt, die gepland staat voor 2019. Het zou gaan om een opnieuw uitgebrachte Xbox One S, die geen disc-drive meer heeft! Op deze console is het niet meer mogelijk om games via disc af te spelen, maar ben je verplicht om al je games te downloaden of te streamen.

Disc

Er zou zelfs een speciaal ‘Disc-to-Digital’ programma in de maak zijn door Microsoft. Het moet daarbij mogelijk worden om je games op disc naar bepaalde retailers te brengen, in ruil voor een download code. Hoe dat precies in z’n werk gaat is nog even afwachten, maar interessant is het zeker!

Deze Xbox zonder disc-drive zou al heel snel aangekondigd moeten worden, er gaan geruchten over volgende maand, en nog voor half 2019 in de winkels moeten liggen voor een zacht prijsje. De verwachting is dat Microsoft heel binnenkort met alle info op de proppen komt, dus hopelijk in de volgende Next-gen Console Geruchten Feature al wat meer info!


Lockhart en Anaconda op de E3?

Tot slot is er nog het gerucht dat Microsoft nu al druk bezig is met de voorbereiding op de E3 persconferentie, aangezien die volledig in het teken zal staan van alle nieuwe Xbox consoles. Alle 3 de Xbox consoles zullen een grote rol gaan spelen tijdens de persconferentie en Anaconda moet de klapper van de show gaan worden.

E3

Volgens de geruchten wordt de Microsoft persconferentie dit jaar ook een stuk langer dan normaal, aangezien er zoveel besproken en geshowd moet worden. En ja, dat is helemaal prima, want het is niet alsof we te laat kunnen komen op de Sony persconferentie in 2019. Hoe dan ook, Microsoft gaat vlammen op de E3 2019 en mijn tickets naar LA zijn alweer geboekt. Freaking veel zin in, nu al!

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord