Next-gen console geruchten: SSHD, VR op de PS5 en Take-Two 

Next-gen console geruchten: SSHD, VR op de PS5 en Take-Two 2019-03-06T11:24:43
In de next-gen consoles geruchten Feature van deze maand geruchten over SSHD opslag in de next-gen consoles, VR in de PlayStation 5, het enthousiasme van Take-Two en behoefte aan meer power.

SSHD in next-gen consoles?

Er gaan buiten de interne specs en hardware ook veel geruchten over het type opslag dat de next-gen PlayStation en Xbox zullen gaan gebruiken. Het zou absoluut mooi zijn als de next-gen consoles een snelle SSD zouden gebruiken, maar die kans lijkt nog steeds erg klein aangezien SSD’s nog steeds erg prijzig zijn, zeker boven de 1TB.

Er gaan dan ook geruchten dat in ieder geval de PS5 gebruik zal maken van zogenaamde SSHD opslag, een hybride van een normale HDD en een SSD. Een SSHD is in feite gewoon een normale HDD, maar dan met extra flash geheugen, dat te vergelijken is met een SSD.

SSHD

Nog interessanter is dat Sony een speciale techniek in ontwikkeling heeft, die kan bepalen welke data er op het snelle geheugen moet komen te staan en welke data op de normale HDD. Normaal gesproken doen SSHD’s dit zelf, als er bepaalde data vaak wordt gebruikt, maar volgens de geruchten kan Sony dit straks on the fly doen, zodat altijd de juiste data zo snel mogelijk beschikbaar is. Klinkt als een prima oplossing!


VR een belangrijk onderdeel van de PS5?

PlayStation VR is een succes en het lijkt niet meer dan logisch dat Sony ook de PlayStation 5 compatible gaat maken met VR. Er zijn dan ook een al een shitload geruchten dat Sony werkt aan een nieuwe VR headset en ook Pablo Lafora, de maker van PSVR horror game Intruders: Hide and Seek, gaat er van uit dat VR een belangrijk onderdeel wordt van de PlayStation 5.

Hij zegt dat PS VR eigenlijk een soort add-on is voor de PlayStation 4, maar dat de PS5 echt is gemaakt wordt met VR in het achterhoofd. Volgens hem gaat VR een grote rol spelen op de PS5. Hij zei:

PSVR2

“PS VR is an add-on and PS Move is 9 years old already. It worked great and it doesn’t seem like they had it planned from the beginning. Sony knows VR/AR is the future, so I think VR will have a much more important role in PS5. We think the console has been designed with VR in mind from the very beginning, so it probably won’t be an add-on anymore, though that doesn’t mean it’s going to be a VR gadget exclusively. So yes, VR will be very important in PS5.”

De vraag is niet echt meer of de PS5 VR gaat ondersteunen, maar of Sony meteen bij launch ook al een nieuwe PS VR headset heeft. Zouden ze de nieuwe PS VR pas later gaan uitbrengen?


Meer power voor betere gameplay

Het is altijd interessant om te horen wat developers van de next-gen consoles vinden en wat hun verwachtingen en wensen zijn. Neem nu Nine Dots Studio, de ontwikkelaar van Outward, die simpelweg meer power tot hun beschikking willen hebben in de next-gen consoles. En niet om de resolutie en framerate op te krikken, maar juist om de gameplay beter te maken!

Volgens Guillaume Boucher-Vidal, de CEO van Nine Dots Studio, zijn hogere resoluties en framerates meer een fijne bonus. Hij wil in eerste instantie meer power voor betere gameplay.

“I honestly just want more power, as the PlayStation 4 and Xbox One were already relatively weak when they launched 5 years ago, and the X and Pro are still attached to those weaker consoles, since game behaviour must stay the same. Higher resolution and higher frame rates are a nice bonus, but they do very little to the game experience for most players. If the base console is more powerful, then we can use that power for gameplay instead of only low impact visual adjustments.”

Next Xbox

Ook hij heeft echter heel goed door dat als we de kant op gaan van streaming consoles, deze hele discussie van krachtige hardware komt te vervallen en het op dat moment alleen maar gaat om wereldwijd rete snel internet.

“This might be irrelevant, however, if we move toward playing games on the cloud and relying on a fast internet connection instead of powerful hardware. This could be much more disruptive than anything else the gaming industry has faced during the last 5 years.”

Als je zelf de keuze hebt, ga je dan liever weer voor een traditionele console met krachtige hardware, of vind je het idee van een streaming console eigenlijk nog beter? Als we de geruchten mogen geloven gaat in ieder geval Microsoft gamers de keuze geven.


Take-Two enthousiast over toekomst en next-gen

Om de boel voor deze maand af te sluiten nog even een nieuwtje over Take-Two. Tijdens een financiële conference call liet Karl Slatoff, president van Take-Two, weten uit te kijken naar de next-gen consoles en hij gaat er van uit dat de nieuwe hardware weer mooie kansen gaat bieden voor de uitgever om te groeien.

Take2

“This is an incredibly exciting time for our company and the industry. The promise of new technology, more powerful platforms, and emerging distribution and business models such as streaming and subscription services all have the potential to enhance our growth rate and provide incremental margin opportunities. We remain highly enthusiastic about our future and believe that with our industry-leading creative assets and commitment to innovation, we’re well-position to capitalize on the many positive trends in our industry, and to provide value to our customers.”

Helemaal top Karl, kom maar op met die next-gen GTA. Tot volgende maand!

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord