Next-gen console geruchten: Meerdere nieuwe Xbox consoles? 

Next-gen console geruchten: Meerdere nieuwe Xbox consoles? 2018-08-10T11:40:21
Het lijkt er steeds meer op dat er meerdere next-gen Xbox consoles in de maak zijn en uiteraard bespreekt Florian in deze Feature de nieuwste geruchten! Daarnaast ook nog geruchten over de PlayStation 5 en de nieuwe DualShock-controller.

PlayStation 5 backwards compatible?

Zelfs de allergrootste PlayStation fanboys zullen Microsoft respect moeten geven over de aanpak wat betreft backwards compatibility. Op de Xbox One is het gewoon mogelijk om Xbox 360 en zelfs Xbox1 games te spelen en op de Xbox One X geniet je vaak dan ook nog eens van een stabielere framerate en 4K visuals.

De grootste reden dat het niet mogelijk is om de PS4 backwards compatible te maken met PS3 games, is omdat de architectuur van beide consoles compleet anders is. Door het gebruik van de Cell chip was de PS3 heel anders dan PC architectuur, in tegenstelling tot de PS4, die weer wel erg op een PC lijkt. Aangezien we al aardig wat geruchten hebben gehad over de specs, mogen we er rustig vanuit gaan dat ook de PS5 de bekende PC architectuur gaat krijgen, waardoor het aannemelijk is dat de PS5 inderdaad backwards compatible wordt met PS4 games.

PS5

Volgens de nieuwste geruchten is nu ook Sony bezig met een soortgelijk emulator systeem als de Xbox One X gebruikt, waardoor PS4 games straks ‘automatisch’ stabieler draaien op de PS5, met een hogere resolutie. Hierdoor zouden games die nu bijvoorbeeld in 1800p draaien en gebruik maken van checkerboard systemen, in native 2160p draaien op de PS5. Klinkt allemaal logisch en zou serieus fantastisch zijn!


DualShock 5 zonder touchpad?

Dan een klein geruchtje nu over de nieuwe DualShock-controller! Sony zou werken aan een nieuwe versie van de controller, die tegelijk met de PlayStation 5 moet uitkomen, ondanks dat volgens de geruchten ook PlayStation 4 controllers zouden werken op de PlayStation 5. Heel veel info is er helaas niet over de nieuwe DualShock-controller, behalve dat het touchpad zou verdwijnen!

DS5

Sinds de komst van de PlayStation 4 zit er een touchpad op de DualShock-controllers, maar we kunnen nou niet bepaald zeggen dat daar op geniale wijze gebruik van is gemaakt de afgelopen jaren. Sony zelf zou er dus ook klaar mee zijn en het touchpad niet meer laten terugkeren op de nieuwe DualShock voor de PlayStation 5.


Meerdere nieuwe Xbox consoles?

De geruchten dat Microsoft aan meerdere next-gen Xbox consoles zou werken worden steeds hardnekkiger. Het begon allemaal toen Phil Spencer, Mr. Xbox himself, tijdens de E3 persconferentie een nogal bijzondere uitspraak deed. Hij liet namelijk weten dat het team dat ook aan de Xbox One X heeft gewerkt, inmiddels druk werkt aan de volgende Xbox consoles. Het codewoord is in dit geval consoles, meervoud dus. Zijn exacte woorden waren:

"The same team that delivered unprecedented performance with Xbox One X is deep into architecting the next Xbox consoles, where we will once again deliver on our commitment to set the benchmark for console gaming."

Xbox

Inmiddels komen deze geruchten uit meerdere hoeken, waarbij er wordt beweert dat er naast Xbox Scarlet, nog een console in de maak is met de codenaam Xbox Scarlet Cloud. Xbox Scarlet zou een traditionele next-gen Xbox worden, met krachtige hardware om de games op af te spelen, maar Xbox Scarlet Cloud is een streaming box.

Xbox Scarlet Cloud zou een stuk goedkoper worden dan de normale next-gen Xbox, aangezien er geen peperdure hardware in komt te zitten. Je kunt er wel dezelfde games op spelen, maar in dit geval stream je de games over het internet, in plaats van dat je ze lokaal draait. Volgens de geruchten heeft Microsoft zelfs een manier bedacht om de vertraging in streaming games volledig op te lossen, waardoor er letterlijk geen verschil zou zitten tussen of je console zelf de game draait, of je de game streamt. Zou de ‘Power of the Cloud’ zich dan toch eindelijk gaan bewijzen?

Cloud

Tot slot lijkt het er op dat Microsoft zijn Xbox Game Pass service flink wil gaan uitbreiden de komende tijd en zelfs verplicht maken voor de Xbox Scarlet Cloud. Hierdoor heb je voor een vast bedrag per maand alle nieuwe games tot je beschikking op release date en dit lijkt de standaard service te worden voor de Xbox Scarlet Cloud, naast uiteraard Xbox Live. Het is allemaal nog erg vaag, maar wel rete interessant allemaal. Als Microsoft het echt voor elkaar krijgt om een goedkope Xbox streambox op de markt te zetten, waarin je voor een vast bedrag per maand alle games kunt spelen, zonder ook maar enig verschil met of je de game lokaal draait… Wow!

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord