Next-gen console geruchten: Madbox, Rockstar en Gonzalo 

Next-gen console geruchten: Madbox, Rockstar en Gonzalo 2019-02-05T12:11:02
We komen steeds dichterbij de release van de next-gen PlayStation en Xbox en de geruchten molen draait inmiddels op volle toeren. Deze maand zijn er geruchten over specs en hardware, de Madbox, Rockstar en nog veel meer!

Rockstar op zoek naar personeel voor next-gen games

We trappen deze maand af met nieuws over Rockstar, die op zoek is naar nieuw personeel. Ze zoeken developers die gaan werken aan toekomstige next-gen games en in het bijzonder het verbeteren van motion capture en gezichtsanimaties. Er zijn meerdere vacatures voor Rockstar New York, Rockstar Toronto en Rockstar India en hieronder staan een aantal interessante punten uit al deze vacatures.

“Focus on Animation and Face Motion Capture to help research and develop new technology for future titles.”

“Creation of new approaches to animation retargeting, facial animation tracking/rigging, secondary motion simulation and character deformation and development of new approaches and workflows to facial tracking, facial animation, facial recognition, improving tools/pipelines.”

VI

“Create and build upon the next generation of MoCap tools and pipeline.”

“Create next-generation worlds for some exciting upcoming projects!”

Heel veel info kunnen we hier nog niet echt uithalen, maar het is wel duidelijk dat nu Red Dead Redemption 2 in de winkels ligt, Rockstar zich gaat richten op het volgende project, voor de next-gen consoles. GTA VI, anyone?


Alles over de Mad Box

Begin dit jaar verraste ontwikkelaar Slightly Mad Studios, de maker van Project Cars, iedereen met de aankondiging van een eigen console, genaamd de Mad Box. In de weken daarna kwamen er hier en daar wat screenshots uit van de console en controller en druppelde de eerste info binnen. Hoogste tijd om alle details eens bij elkaar te zetten en te bekijken wat de Mad Box nu precies is en of het daadwerkelijk concurrentie gaat worden van de next-gen PlayStation en Xbox.

De Mad Box werd op 2 januari aangekondigd door Ian Bell, de CEO van Slightly Mad Studios, en liet meteen weten dat het hier om een krachtpatser gaat, die games in 4K kan draaien en ondersteuning krijgt voor VR. Via Twitter zei hij:

“What is the Mad Box? It's the most powerful console ever built... It's literally 'Mad'... You want 4k, you want VR at 60FPS? You want a full engine for free to develop your games on it? You have it.”

Box1

In een gesprek met Variety gaf Ian Bell nog veel meer info over de Mad Box en gaf aan een foutje te hebben gemaakt in de Tweet. VR werkt namelijk eigenlijk pas goed vanaf 90fps en gelukkig gaat de Mad Box zelfs 120fps ondersteunen voor VR en dus niet maar 60fps. Andere belangrijke info uit het gesprek met de CEO hieronder, te beginnen met de specs en hardware.

“It will support most major VR headsets and those upcoming. The specs will be equivalent to a very fast PC 2 years from now. We’re in early talks with manufacturers of components so we can’t say much more right now other than we have the designs specced out in detail.”

Box2

Wat betreft exclusieve games en ontwikkeling legt Slightly Mad Studios de beslissing bij de ontwikkelaar zelf en zullen ze een gratis development engine aanbieden aan ontwikkelaars.

“We plan to allow games from all developers, old and new. The ’new’ possibly being many of those that benefit from our completely free development engine. We think exclusives are ‘exclusionary’ but given that we’ll be shipping a cross platform engine to all developers it will be their choice. As of now we have no plans to pay developers ‘incentives’ to exclude other hardware vendors.”

Concurrentie is gezond en dat is precies de reden waarom Slightly Mad Studios de Mad Box wil gaan maken.

“We think the industry is a little too much of a monopoly or a micro oligopoly. We think competition is healthy and we have the required hardware contacts to be able to bring something epic to fruition based on our designs.”

Box3

Tot slot liet Ian Bell weten dat de Mad Box wereldwijd uit moet komen, een console wordt zoals de PlayStation en Xbox en ook wat prijs betreft zal concurreren met de next-gen consoles.

“It will be a worldwide console and we’re already in early talks with areas that are, let’s say, not particularly open to other vendors at this moment. The console will ship in around 3 years time and it will be a console as is the Xbox or PlayStation. Price will be competitive with upcoming console prices.”

Op papier klinkt het zo ongeveer als de perfecte console en ook het design van de Mad Box en de controller zien er fantastisch uit. Of Slightly Mad Studios het daadwerkelijk voor elkaar gaat krijgen om deze console over 3 jaar uit te brengen en dan ook nog eens kan concurreren met de next-gen PlayStation en Xbox, lijkt me een erg lastige opgave, maar ik wens ze oprecht alle geluk van de wereld. Wat meer concurrentie in de console markt is helemaal geen slecht idee!


PlayStation 5 CPU heet Gonzalo

Tijd voor wat technisch gelul nu. Er gaan al maanden geruchten dat de PlayStation 5 een AMD CPU krijgt, die gebaseerd is op de ZEN architectuur. Dit lijkt nu bevestigd te zijn door een bekende chip leaker, die zich Tum_Apisak noemt. Deze leaker geeft regelmatig inside info over nieuwe onaangekondigde chips en nu beweert hij/zij de CPU te hebben gevonden van de PlayStation 5.

Gonzalo

Volgens de leaker heeft de CPU ‘Gonzalo’ als codenaam en is het inderdaad een custom ZEN CPU van AMD, met 8-cores en een clockspeed van 3.2GHz. Daarnaast laat de leaker weten info te hebben gevonden in deze Gonzalo chip, dat doet vermoeden dat de GPU een AMD Navi architectuur krijgt met een clockspeed van 1GHz.

Deze Tum_Apisak verwacht overigens dat de next-gen Xbox soortgelijke AMD hardware krijgt, waardoor de specs van beide consoles dicht bij elkaar zal komen te liggen. To be continued maar weer!


Pas op voor fake news

Als game nerd met een liefde voor hardware is dit een prachtige tijd. Bijna iedere dag komen er wel nieuwe geruchten online te staan over de aankomende next-gen consoles, al is het overgrote deel op z’n zachtst gezegd niet bepaald betrouwbaar. Zo verschenen er vorige week e-mails van Sony met een uitnodiging om op 20 februari in New York de ‘future of PlayStation’ te komen bekijken, maar na wat onderzoek blijkt het nep te zijn en komen de mailtjes helemaal niet bij Sony vandaan.

Fake

Daarnaast waren er ineens geruchten over dat Sony, net als Microsoft, aan meerdere nieuwe PlayStation 5 consoles zou werken, waarvan er 1 de PlayStation 5 Pro zou zijn. Dit kwam aan het licht toen er een paar dagen terug een website verscheen, met de URL PlayStation5.pro (pas op met deze link, voor de zekerheid) die doorlinkt naar de officiële PlayStation sites. Hierdoor werd er gedacht dat het weleens officieel zou kunnen zijn, maar ook dit blijkt onzin te zijn.

Het punt is dat er in deze tijden zo net voor de release van de next-gen consoles misbruik wordt gemaakt van de interesse van ons hardcore gamers. Pas dus op met gekke linkjes en neem de geruchten met een flinke snuif zout, zoals Rich van Digital Foundry in het filmpje hieronder ook haarfijn uitlegt. Tot volgende maand!

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord