Next-gen console geruchten: Day One Edition, devkits en xCloud 

Next-gen console geruchten: Day One Edition, devkits en xCloud 2019-08-09T04:51:37
Deze maand zit de Next-gen console Feature proppievol met geruchten over verschillende Xbox Scarlett versies bij launch, PlayStation Experience, nieuwe devkits, next-gen EA games en Project xCloud. Lekker hoor, weer een maand dichterbij de release van de next-gen consoles!

Xbox Scarlett Edition bij launch?

Het duurt nog zeker een jaar voordat we de next-gen PlayStation en Xbox mogen verwachten, maar de geruchtenmolen draait op volle toeren. Zo is er nu al het gerucht dat Microsoft verschillende versies van de Xbox Scarlett wil verkopen bij launch! Het zou gaan om de ‘normale’ versie, een Elite Edition en een speciale Day One Edition.

Scarlett

De normale versie is precies dat, gewoon de normale Xbox Scarlett met volgens het gerucht een 1TB SSD. De Elite versie heeft in plaats van de standaard controller een Elite Series 2 controller en een 2TB SSD en dan is er ook nog de Day One Edition, oftewel de Xbox Scarlett Edition, die er iets anders uit komt te zien en een bijpassende Elite Series 2 controller krijgt.

Bij de launch van de Xbox One bracht Microsoft ook een Day One Edition uit en bij de Xbox One X was er een Scorpio Edition beschikbaar, dus op zich is dit geen gek gerucht. De Elite Series 2 controller is trouwens vanaf november al beschikbaar, gewoon voor je Xbox One.


Nieuwe PlayStation Experience in december?

Dit jaar heeft Sony besloten om de E3 te skippen en als we de geruchten mogen geloven is Sony dan wel aanwezig op de Gamescom en Tokio Game Show, maar is er geen echte grote show gepland met een stapel nieuwe games en info. Dit heeft volgens een vage insider alles te maken met het feit dat Sony eind dit jaar weer een PlayStation Experience gaat organiseren!

EXP

In december van 2014, 2015, 2016 en 2017 was er een PlayStation Experience, maar vorig jaar niet. Daar moet dit jaar weer verandering in komen en als we de insider mogen geloven gaat Sony helemaal los met de laatste klappers voor de PS4, zoals The Last of Us 2, Final Fantasy VII Remake en Ghost of Tsushima, maar krijgen we ook veel meer info over de PlayStation 5, die dan precies een jaar later moet uitkomen.

Klinkt logisch, zeker als blijkt dat er inderdaad op de Gamescom en TGS niet zoveel wordt aangekondigd. Het wordt dan toch echt wel weer tijd om weer eens te gaan vlammen Sony, of niet dan? Fingers crossed!


Devkits met final hardware bij ontwikkelaars?

Een andere, nog veel vagere zelf benoemde insider, kwam met een sappig gerucht over de PS5 devkits. Volgens hem/haar heeft Sony de afgelopen maanden nieuwe PS5 devkits naar ontwikkelaars gebracht, met de ‘final hardware’, oftewel met grotendeels dezelfde hardware als de retail PS5 die over dik een jaar in de winkels moet liggen. Leuk detail zou je zeggen, maar het wordt sappiger.

Volgens de insider heeft Microsoft namelijk een paar weken later hetzelfde gedaan en alle ‘oude’ Xbox Scarlett devkits vervangen voor nieuwe. Devs lieten echter weten aan Sony dat de nieuwe Xbox Scarlett devkits een stukje sneller zijn dan de nieuwe PS5 devkits en Sony zou not amused zijn geweest.

PS5

Binnen no-time heeft Sony toen een update voor de nieuwe PS5 devkits uitgebracht, met een overclock, waardoor de kracht van beide next-gen consoles nagenoeg weer hetzelfde is. LOL, alsof er op de achtergrond nu al weer een battle gaande is tussen consoles, die nog niet eens uit zijn!

Dat er flink wordt gesleuteld aan de devkits in de jaren voordat een console daadwerkelijk uitkomt is bekend, dus er zou een kern van waarheid in dit verhaal kunnen zitten. Het klinkt echter behoorlijk ongeloofwaardig dat Sony zich nu al druk zou maken om verschil in kracht tussen de devkits, zeker als het zo gemakkelijk opgelost kon worden door een simpele overclock. Maar goed, dit is nog steeds een geruchten Feature en zoetsappig is het zeker.


EA werkt al een tijdje aan next-gen games

Zitten er ook nog feiten in deze geruchten Feature? Nou vooruit, eentje dan! EA heeft namelijk onlangs tijdens een financiële conference call aan de investeerders laten weten uit te kijken naar de PlayStation 5 en Xbox Scarlett en dat het bedrijf inmiddels al een tijdje werkt aan next-gen games voor de nieuwe consoles.

Blake Jorgensen, de chief financial officer bij EA, bracht het nieuws dat EA klaar zal zijn voor de nieuwe generatie consoles bij launch. Hij zei:

EA

“We’re working hard on moving and building games for next year on Gen 5, that’s obvious, I think everybody in the industry is doing that. As has happened in the past, not all games will come out on Gen 5 immediately, and obviously games like Madden we’ll probably bring the Gen 5 game out when the Gen 5 consoles ship not when Madden itself ships, but we’ll be ready on Gen 5, we’re very excited about it and we’ve been working on it for some time.”

Je kunt er dus rustig vanuit gaan dat er in ieder geval next-gen versies van de sport games van EA beschikbaar zullen zijn voor de nieuwe consoles. Net als altijd eigenlijk bij de launch van nieuwe consoles.


Project xCloud lanceert samen met de next-gen Xbox?

De afsluiter deze maand is voor Project xCloud, de aankomende streaming service van Microsoft. Er is nog een hoop onduidelijkheid rond xCloud, maar het wordt wel steeds duidelijker dat Microsoft hier hard op gaat inzetten en flink tegengas wil geven aan Google Stadia. De service is dan ook al veel verder in ontwikkeling dan gedacht!

Wederom een insider, die redelijk betrouwbaar is omdat hij al vroeg de ruwe specs van de next-gen Xbox bekend maakte, heeft laten weten dat Microsoft absoluut van plan is om xCloud te lanceren op dezelfde dag als de launch van Xbox Scarlett en de mysterieuze nieuwe streaming Xbox, waar ook nog steeds geruchten over zijn. De insider bevestigd dat de service zal werken op beide nieuwe Xbox consoles bij launch, maar ook op de Xbox One. Later zal xCloud beschikbaar worden voor andere apparaten.

xCloud

De insider geeft ook wat details over wat er achter de schermen gaande is, zoals dat Microsoft inmiddels op 13 plekken op aarde, waaronder Europa, USA en Azie, xCloud servers heeft draaien en dat de service in bèta draait voor Microsoft werknemers. Er zouden nu al 3500 games beschikbaar zijn om via xCloud te spelen en er zijn er nog eens 2000 onderweg. Holy shit!

Tot slot zou naast Microsoft zelf al verschillende uitgevers bezig zijn met het intern testen van xCloud, waaronder Capcom en EA. Het zou kinderlijk eenvoudig zijn voor devs om hun games compatible te maken met xCloud. Klinkt goed allemaal, dat streamen van games zou nog best weleens een dingetje kunnen worden de komende jaren. Tot volgende maand!

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord