Next-gen console geruchten: 10 teraflops en Yves Guillemot 

Next-gen console geruchten: 10 teraflops en Yves Guillemot 2019-02-05T09:18:39
In de next-gen console geruchten Feature van deze maand nieuws over de kracht van de PlayStation 5, vacatures om te werken aan de nieuwe Xbox consoles, PS4 games voor de PS5 en mooie uitspraken van Yves Guillemot over de next-gen consoles!

Microsoft vacature

Een aantal maanden terug was Microsoft op zoek naar nieuw personeel, om te werken aan de next-gen Xbox console, of zelfs consoles. Blijkbaar heeft Microsoft nog niemand gevonden, want de vacature is opnieuw geplaatst. Microsoft is nog steeds op zoek naar een senior electrical engineer die verstand heeft van RAM geheugen! Een stukje omschrijving uit de vacature:

Two

“We are seeking a qualified candidate for a Senior Engineer to lead the DRAM solutions for the Xbox console hardware development team. DRAM solutions include DDR3, GDDR5, GDDR6 and future DRAM technologies. The successful candidate will be the primary technical focal point for existing and leading-edge memory technologies on currently shipping and future Xbox design projects.”

Dit heeft duidelijk te maken met toekomstige Xbox consoles, maar heel veel info kunnen we er helaas niet uithalen. Dat de volgende Xbox ook te maken krijgt met RAM geheugen, is niet meer dan logisch.


PS5 krijgt 10 teraflops?

Laten we het eens even over teraflops hebben! De originele Xbox One zit op zo’n 1.31 teraflops en dat werd verhoogt naar 1.4 teraflops in de Xbox One S. De originele PlayStation 4 zit op 1.84 teraflops en de PlayStation 4 Pro op 4.2 teraflops. De Xbox One X is wat consoles betreft nu het krachtigst, met zo’n 6 teraflops aan GPU power. Wat mogen we verwachten van de next-gen PlayStation en Xbox?

PS5

Dit is uiteraard nog lang niet bevestigd, maar volgens de geruchten mikt Sony op 10 teraflops met de PlayStation 5. Dat is weer een flinke stap bovenop de 6 teraflops van de Xbox One X en 10 teraflops wordt over het algemeen ook gezien als de sweetspot. De sweetspot voor native 4K en 60 frames per seconde!

Er gaan al langer geruchten dat de next-gen consoles in staat moeten zijn games in native 4K te draaien en 10 teraflops aan power zou daar precies genoeg voor zijn. Zucht… is het al 2020?


PS4 games op de PS5?

Er komen naast de geruchten over nieuwe hardware ook steeds meer geruchten online te staan over eventuele PlayStation 4 games, die ook ondersteuning krijgen voor de PlayStation 5. Uiteraard moeten we dan kijken naar games die nu nog gaan uitkomen voor de PlayStation 4, maar zo laat zijn in de console cyclus, dat ze ook gaan uitkomen voor de PlayStation 5.

Dan moeten we dus denken aan games als The Last of Us 2, Death Stranding en Ghost of Tsushima. Daarnaast zijn er zelfs al geruchten over een nieuwe Gran Turismo game en een nieuwe Horizon game van Guerrilla Games. Die laatste 2 zijn sowieso wishful thinking, maar het is geen gekke gedachte dat alle late PS4 games inderdaad ook een PS5 versie gaan krijgen.

Us2

Dit gebeurde namelijk ook bij de overgang van de PS3 naar de PS4! Denk bijvoorbeeld aan games als GTA V en The Last of Us, die na de release op de PS3 ook een release kregen voor de PS4. Als voorbeeld, The Last of Us 2 zal speelbaar zijn op de PS4 in Full HD, 1440p checkerboard op de PS4 Pro en in native 4K op de PlayStation 5.


Yves Guillemot praat over next-gen

Er gaan al een tijd geruchten dat Microsoft niet aan 1, maar aan 2 nieuwe Xbox consoles werkt, waarvan er 1 een streaming box wordt. Check de vorige next-gen console Feature voor meer info over Xbox Scarlet en Xbox Cloud Scarlet. Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft, is er intussen heilig van overtuigd dat Microsoft dit inderdaad gaat flikken als we naar zijn uitspraken luisteren.

In een interview legt Mr. Guillemot uit dat de next-gen consoles uiteraard een stuk krachtiger worden, maar ook veel beter om moeten gaan met data, waardoor het streamen van games een goede mogelijkheid wordt. Hij zegt:

Yves

"The machines will be more powerful and the system to transfer data will be more efficient, so at one point, we will have a better experience streaming something than having to buy a machine and change the machine regularly. We'll have different models. Everyone will be able to choose the model that fits for the type of amount he or she wants to invest. What I'd like is the diversity of models. I don't like one specific way to participate. I’d like to keep different types of approaches so that anyone can play with each other.”

Zou Yves al meer weten dan wij? Dit lijkt haast wel de bevestiging dat er inderdaad meerdere next-gen consoles uitkomen en dat gamers de keuze hebben om de traditionele next-gen console in huis te halen, of de streaming versie, waarbij je alleen een snelle internet verbinding nodig hebt om de nieuwste games te kunnen spelen. Spannende tijden!

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord