Netflix kijktips van mei 2019: Lucifer, Undercover en The Society 

Netflix kijktips van mei 2019: Lucifer, Undercover en The Society 2019-04-21T13:01:10
De zon schijnt weer volop en dus heb je genoeg redenen om de komende maand je gordijnen te sluiten en Netflix aan te zetten. Om je wegwijs te maken in het Netflix-aanbod hebben we weer een hoop kijktips voor je, met voor de maand mei onder meer Zac Effron als seriemoordenaar en de duivel op aarde.

Netflix kijktip #1: Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile – 3 mei

Zac Efrons tijden van achter jonge meisjes aanzitten op high school zitten al lang achter hem, en dat laat hij eens te meer zien in Extremely Wicked, Shockingly Evi land Vile. In deze serie gaat hij namelijk achter… uhh… jonge meisjes aan als Ted Bundy, een alom bekende Amerikaanse seriemoordenaar, kidnapper, verkrachter, necrofiel en ga zo nog maar even door. De serie volgt niet Ted Bundy’s moordtochten maar eigenlijk Teds (ex-)vriendin Elizabeth Kloepfer. De serie is gebaseerd op een boek dat zij schreef getiteld The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy, waarin ze uitgebreid reflecteert op de man van wie ze dacht te houden en zijn afschuwelijke misdaden een plekje probeert te geven. Hoogtepunt in deze serie: Efrons acteerprestaties.


                        

Netflix kijktip #2: Tuca & Bertie (Seizoen 1) – 3 mei

Een blik op onderstaande trailer en bij een groot deel van jullie zullen direct de alarmbellen afgaan. Het lijkt namelijk verdomd veel op Bojack Horseman, en dat is ook niet heel gek aangezien dezelfde makers achter Tuca & Bertie zitten. Deze nieuwe serie volgt, je raadt het al, de 30-jarige vogelvrouwen Tuca en Bertie en het lijkt erop dat het een wat minder naargeestige en nihilistische versie van BoJack Horseman wordt. Nu is dat zwartgallige randje het leuke aan BoJack, maar het lijkt erop dat Tuca & Bertie compenseren met een hoop geschifte humor en typische situaties waar alleen 30-jarige vogelvrouwen mee te maken krijgen.


                  

Netflix kijktip #3: Undercover (Seizoen 1) – 3 mei

Verrek, de eerste Nederlands/Vlaamse Netflix-serie is een feit en hij is vanaf 3 mei te zien! Undercover is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en bevat onder anderen Frank Lammers, Tom Waes en Anna Drijver. Met name Lammers ziet er erg imponerend en overtuigend uit als drugsbaron Ferry Bouman, die aan het hoofd staat van een van de grootste XTC-netwerken ter wereld en onverhoopt de Belgische federale politie achter zich aankrijgt. Omdat Bouman zijn tijd vertoeft op een populaire camping sturen de Nederlandse en Belgische politie twee undercoveragenten (gespeeld door Waas en Drijver) naar de camping toe, om daar zijn vertrouwen te winnen en hem van binnenuit te ontmaskeren.


                     

Netflix kijktip #4: Lucifer (Seizoen 4) – 8 mei

Voor velen was de serie Lucifer een grote verrassing. Het concept van de duivel die terugkeert naar de Aarde om daar als sterveling te leven, drugs, alcohol en vrouwen te verslinden en uiteindelijk de politie een handje te helpen als adviseur klinkt twijfelachtig, maar toch houdt de serie het al weer vier seizoenen vol. HBO cancelde hem omdat Lucifer niet genoeg aandacht trok, maar blijkbaar was het aanschaffen van de rechten voor de eerste drie seizoenen zo succesvol dat Netflix besloot het vierde seizoen zelf te produceren. Groot gelijk: Tom Ellis speelt nog altijd de rol van z’n leven als Lucifer, het verhaal zit bomvol onverwachte wendingen en een goed uitgediepte mythologie, de charme spat van het beeldscherm en er valt ook nog genoeg te lachen. Om nog maar te zwijgen over de moordmysteries en alle goddelijke taferelen. 8 mei!


                        

Netflix kijktip #5: The Society (Seizoen 1) – 10 mei

Het is altijd lastig om een tienerserie aan een lijst als deze toe te voegen nog voor we hem hebben kunnen zien. Het kan goed uitpakken (zoals bij Chilling Adventures of Sabrina) maar ook de zoveelste saaie poging tot een succesvol Young Adult-verhaal zijn. Toch, mei is niet de meest in het oog springende maand qua Netflix-releases en daar kan deze serie wel eens zijn voordeel uit slepen. In The Society worden tieners uit een rijk dorpje in New England getransporteerd naar een replica van dat dorpje, maar dan zonder ouders of mensen van andere leeftijden. De serie wordt beschreven als een soort nieuwe Lord of the Flies, een boek waarin een groep jongens alle vormen van beschaving achter zich laten wanneer ze stranden op een onbewoond eiland. Dat belooft dus veel goeds voor The Society, waarvan de eerste trailer ook al gevuld is met een hoop moord en onenigheid:


                    

Extra Netflix kijktip van Alie: After Life

Alie hoofdAfter Life draait om Tony (Ricky Gervais), die een perfect leven leidde. Als zijn vrouw Lisa sterft, verandert Tony echter. Hij wil niet zonder haar verder en besluit er een einde aan te maken. Uiteindelijk zet hij zijn zelfmoordpoging niet door, omdat hij zijn hond niet alleen wil laten. Toch houdt hij zelfmoord als een back-up-plan. Hij kan er tussenuit stappen wanneer hij wil. Maar totdat dat moment aanbreekt, zegt en doet hij alleen nog maar wat hij zelf wil, zonder zich om anderen te bekommeren.

After Life is Ricky Gervais op zijn allerbest. Nu claim ik niet de komiek te kennen, maar de rol van Tony lijkt enorm dicht bij hem te liggen. Dat is overigens niet gek, aangezien Gervais niet alleen de hoofdrol vertolkt, maar de serie ook zelf schreef. Een knappe prestatie om met zulke zware thema’s als de dood, depressie en rouwverwerking de lachers op je hand te krijgen! After Life biedt echter niet alleen gitzwarte galgenhumor; ik vond de Netflix-serie ook enorm ontroerend. Het was letterlijk hardop lachen en ugly crying tegelijk.

Het enige nadeel is dat After Life enorm kort is. Zes miezerige afleveringen… Maar gelukkig is inmiddels bevestigd dat de serie verlengd wordt met een tweede seizoen!

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord