Netflix kijktips van juni 2019: Designated Survivor, Dark en I Am Mother 

Netflix kijktips van juni 2019: Designated Survivor, Dark en I Am Mother 2019-05-19T19:59:21
Doe nog even net alsof het zonnetje niet schijnt; laat de gordijnen dicht en plof op de bank. Om je wegwijs te maken in het Netflix-aanbod van juni 2019 hebben we 15 kijktips voor je, met ditmaal onder meer: Kiefer Sutherland in Designated Survivor en het tweede seizoen van Dark!

1. Designated Survivor (seizoen 3) – 7 juni

Het zag er vorig jaar niet goed uit voor Designated Survivor… De serie leek een stille dood te sterven nadat ABC na twee seizoenen de stekker eruit trok. Maar gelukkig zag Netflix er nog wel brood in! Designated Survivor draait om minister Tom Kirkman (Kiefer Sutherland), die plotseling president van Amerika wordt als de huidige president en alle andere kabinetsleden omkomen bij een aanslag op het Capitool. Kirkman was namelijk de 'aangewezen overlevende'.
     

2. Dark (seizoen 2) – 21 juni

Dark is een Duitse(!) scifi-serie over de verdwijning van jongetje. De kleine gemeenschap wordt flink opgeschud door zijn vermissing. Tijdens het onderzoek blijkt al snel dat de inwoners er de nodige geheimen op nahouden… Het jongetje is bijvoorbeeld niet het enige kind dat in de afgelopen decennia spoorloos verdween. De grote vraag is waar zij zijn gebleven… Of nee, de echte vraag is wanneer zij zijn gebleven!


     

3. The Rain (seizoen 2) – 17 mei

Vorig jaar maakten Netflix-kijkers kennis met The Rain, de eerste Netflix Original-serie uit Denemarken. In deze sci-fi-serie is te zien hoe het land na de uitbraak van een dodelijk virus is veranderd in een niemandsland. Er zijn weinig overlevenden, maar gelukkig zaten Simone en Rasmus op het moment dat de regen viel veilig opgesloten in een bunker. Na zes jaar wachten, laten zij de veiligheid echter achter zich om op zoek te gaan naar hun vader.
      

4. The Great Gatsby – 18 mei

In deze Netflix releaselijst vinden jullie deze maand vooral series. Ik wilde jullie echter wel een paar films meegeven, waaronder The Great Gatsby. Deze film speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw en laat zien hoe schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) van het Midwesten naar New York verhuist. Al snel ontmoet hij de mysterieuze - en altijd feestende - miljonair Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio). Dankzij de grote Gatsby leert Nick een heel andere wereld kennen.

The Great Gatsby
     

5. The Mechanism (seizoen 2) – 10 mei

The Mechanism is ontsproten uit het brein van José Padilha. Als regisseur en producent tekende deze meneer eerder voor de misdaadreeks Narcos. Net zoals Narcos is The Mechanism ook (losjes) gebaseerd op een waargebeurd verhaal, namelijk op het grootste corruptieschandaal uit de Braziliaanse geschiedenis. Het onderzoek naar dit schandaal begon als een doorsnee zaak tegen witwassers, maar al snel leidde het spoor naar de hoogste regionen van de Braziliaanse samenleving.
     

6. 12 Monkeys - 16 mei

Door een virus is de mensheid vrijwel geheel uitgeroeid. De enige oplossing lijkt tijdreizen. Daarmee kan de oorzaak van de ramp achterhaald en uitgeschakeld worden. Bruce Willis wordt als 'vrijwilliger' aangeduid. Hij reist af naar 1996, waar hij Brad Pitt ontmoet. Hij speelt de labiele zoon van Madeleine Stowe, die de bizarre beweringen over een gedoemde mensheid lijkt te geloven. Er zijn echter weinig aanknopingspunten… Behalve dan iets over 12 apen.


      

7. White Gold (seizoen 2) – 17 mei

In White Gold zie je het Essex van de jaren ‘80. De comedyserie draait om de charismatische verkoper Vincent Sawn, die slim, knap en behoorlijk arrogant is. Hij overtreedt ook maar wat graag de regels, als hij daarmee een verkoop kan veiligstellen. De naam White Gold slaat trouwens op kunststof kozijnen, waarop enorme winstmarges te behalen waren. Ga je deze Engelse serie een kans geven? Let dan ook op de onweerstaanbare soundtrack!
      

8. The Dark Tower – 22 mei 

In deze Stephen King-verfilming speelt Idris Elba de scherpschutter The Gunslinger, die op zoek gaat naar de mysterieuze Dark Tower. Hij leeft in een parallelle wereld, die door oorlogen verwoest raakte. The Gunslinger is echter niet de enige die de Dark Tower zoekt, ook de meedogenloze Man in Black (Matthew McConaughey-hey) wil de toren vinden. Zijn doel is om over het multiversum te heersen!

The Dark Tower
     

9. The Blues Brothers – 16 mei

Nadat Jake Blues vrij wordt gelaten uit de gevangenis gaan hij en broer Elwood op bezoek bij The Penguin, de laatste van de nonnen die hen op de kostschool heeft opgevoed. Van haar leren de Blues Brothers dat het aartsbisdom de school wil verkopen. De enige manier om deze te redden, is binnen een paar dagen een flinke smak geld neer te tellen. De broers besluiten zodoende geld op te halen met een optreden van hun bluesband.
     

10. Spartacus – 16 mei

Ik kan me niet voorstellen dat je The Blues Brothers nooit hebt gezien… Maar ik kan me nog slechter indenken dat je nog nooit eens lekker voor Spartacus bent gaan zitten. Ben jij wel zo’n heiden die deze klassieker over een slaaf die in opstand komt tegen de macht van Rome altijd nog moet kijken? Dat kan vanaf 16 mei gelukkig gewoon op Netflix! Want better let as net, zullen we maar zeggen.

Spartacus
     

11. Bad Blood (seizoen 2) – 31 mei

Bad Blood draait om familie, loyaliteit, bedrog, macht, hebzucht en wraak. Kort gezegd: om de maffia. In het bijzonder om de maffia in Montreal. Maffiabaas Vito Rizzuto is vastbesloten om vrede te brengen in de misdaadwereld, zodoende probeert hij alle verschillende takken en organisaties te verenigen. Helaas wordt hij plotseling gearresteerd en moet hij vanuit de gevangenis toekijken hoe zijn machtige imperium uiteen valt. Gelukkig komt hij op een mooie dag natuurlijk ook weer vrij…
     

12. What/If (seizoen 1) – 24 mei 

In de duistere thrillerserie What/If speelt Renée Zellweger de machtige Anne, die het echtpaar Lisa (Jane Levy) en Sean (Blake Jenner) een gevaarlijk voorstel doet... Zij moeten een vuil klusje opknappen, waarmee ze echter wel een flinke smak geld kunnen verdienen. Wat gebeurt er als zij hun normen en waarden laat varen? Nou, ik kan alvast verklappen dat hun beslissing een spoor van vernieling achterlaat.


      

13. Inside Man - 16 mei

Inside Man brengt gevierde acteurs Denzel Washington, Clive Owen en Jodie Foster samen in een spannende misdaadfilm. Bankovervaller Dalton Russell heeft de perfecte overval bedacht. De bank van Manhattan en tientallen gijzelaars zullen precies doen wat hij wil. Onderhandelaar Keith Frazier loopt zodoende steeds achter de feiten aan… En dan is er ook nog Madeline White, die in opdracht van de bankdirecteur handelt. Maar of dat in ieders belang is?

     

14. I Am Mother – 7 juni

Voordat ik het woord aan Michel geef - die deze maand met een wel heel bijzonder kijktip komt - bespreek in nog even snel de sci-fi thriller I Am Mother. Deze film draait om een tienermeisje (Clara Rugaard); de eerste van een nieuwe generatie mensen die door Mother (Rose Byrne) is grootgebracht. Mother is echter geen mens, maar een robot die is ontworpen om de aarde opnieuw te bevolken na het uitsterven van de mensheid. Althans… dat wil Mother ons graag doen geloven!


     

15. Redactietip van Michel: Patriot

Oké, deze artikelenreeks gaat over Netflix, maar zo af en toe is het ook wel eens leuk om een film of serie van een andere streamingdienst te noemen. En ik roep al een jaar in het gezicht van iedereen die het wel of niet wil horen dat ze Patriot moeten kijken op Amazon Prime. Deze serie - er zijn twee seizoenen van die het overkoepelend verhaal netjes afronden - draait om een agent die voor de inlichtingendienst werkt. Op zich niet zo bijzonder, behalve dan dat Patroit toont hoe depressief je van dergelijk werk - mensen vermoorden, jezelf in fysiek vermoeiende situaties brengen - kan worden. En waarom John Tavner dat allemaal doet? Nou ja, vooral omdat zijn vader hem het blijft vragen.

Patriot is een sterke dramaserie met een hele grote scheut humor. Enorm kleurrijke personages - zoals Tavner's vader en broer en zijn collega's - en gigantisch droog gespeelde scenes zorgen er voor dat je meerdere keren per aflevering hartelijk moet lachen. Toch is er ook voldoende ruimte voor emotie. De Amerikaanse serie speelt zich daarbij voor een groot gedeelte in het wonderschone Luxemburg af. Gecombineerd met de gifzwarte humor deed Patriot mij vaak denken aan de cultklassieker In Bruges. De kers op de taart is een gigantisch goede soundtrack, bestaande uit singer-songwriternummers die het hoofdpersonage ter plekke verzint over zijn belachelijke leven.

Probeer het uit, zou ik zeggen. Het is een maandje Amazon Prime méér dan waard.
    

Eerdere Netflix kijktips

Netflix kijktips mei 2019

Netflix kijktips april 2019

Netflix kijktips maart 2019


    

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord