Netflix guide voor gamers 

Netflix guide voor gamers 2014-11-10T10:16:18
We weten allemaal dat games die van films komen over het algemeen ruk zijn, en dat films gebaseerd op games nu ook niet echt de kroon spannen. Gelukkig is de gamecultuur hier en daar zeker wel goed voor oerdegelijk kijkplezier. Stevens moeder werd helemaal bezorgd over vierkante ogen.

Als je een gamer bent is er een goede kans dat je een entertainmentjunkie bent. Dat betekent dat je je tijd op de een of andere manier moet verdelen tussen het kijken van series en films, het luisteren van muziek en het spelen van games. Daarnaast zijn er nog bijzaken als werk en een opleiding die je hier soms vanaf houden, maar die schijnbaar cruciaal zijn om te zorgen dat je de rest van je leven de eerder genoemde films, series, muziek en games kan blijven consumeren. 

Hoewel Netflix altijd hopeloos achterloopt op de huidige stand van zaken in entertainmentland, is het alsnog een geschenk uit de hemel. Je lapt een paar euro, klapt je laptopje open en drie dagen later word je knock-out op de grond van je kamer gevonden omdat je 40 uur non-stop How I Met Your Mother hebt gekeken. Voor de dagen dat je het iets wat rustiger aan wil doen is hier een lijsjtje.

Dit is allemaal te vinden op de Nederlandse Netflix! 

 

The Guild 

The Guild gaat over zes leden van een Guild in een MMORPG. Hoewel het af en toe een beetje knullig overkomt, merk je dat de serie met liefde voor games gemaakt is. Het neemt zes seizoenen lang het stereotype van de awkward gamer op de hak, en is op sommige punten spot-on over hoe we met elkaar omgaan. Om te zorgen dat ook non-gamers het een beetje kunnen volgen ligt het er soms nogal dik bovenop ("I can't wait to get that Epic Coconut Bra for my character!"), en de production value is in het begin nogal laag, maar dat is allemaal te vergeven omdat de altijd leuke Felicia Day de hoofdrol speelt. 

 

Halo 4: Forward Unto Dawn 

Halo 4: Forward Unto Dawn staat in zijn geheel op Netflix, en dit gestileerde stukje actie van Steven Spielberg had nogal wat waar te maken. Fans van Halo stonden klaar om FUD af te branden, maar de fakkels werden vrij snel weer opgeborgen.  De rol van de Master Chief is niet erg groot, in plaats daarvan draait het om de cadetten die klaargestoomd worden voor de oorlog. Hoewel de webserie zeker niet perfect is, geeft het een goed uitgevoerde nieuwe inkijk in het Halo universum, ondersteund door een solide soundtrack. 

 

Resident Evil: Damnation 

RE: Damnation is vooral leuk voor fans van de serie. Het is een vervolg op Resident Evil: Degeneration, en ziet er net als Degeneration uit als een anderhalf uur lange cutscene met Leon S. Kennedy in de hoofdrol. Hier en daar wordt er op een vette manier een zombie afgemaakt, maar het verhaal is vrij karig. 

 

Videogames The Movie

In mijn feature over videogamedocu's ontbrak deze, maar inmiddels heb ik hem gekeken. Wat vet is aan Videogames The Movie is het vrij grote budget dat heet heeft, en de grote namen die geïnterviewed worden. Niet alleen mensen uit de gamesindustrie zoals Hideo Kojima, Cliffy B. en Reggie Fils-Aime komen langs, maar ook fanatieke gamers die om andere redenen bekend zijn. Acteurs, schrijvers en muzikanten doen allemaal hun zegje. VTM is een soort totaalpakket, en gaat over alles wat je hartje begeert: de geschiedenis van games, het ontwikkelingsproces, technieken, vernieuwingen, noem het maar op. Een must-watch! 

 

Wreck-It Ralph 

Wreck-It Ralph staat stijf van de videogame referenties. Er zitten cameo's in uit Mario, Metal Gear, Sonic, Pac-Man en een hand vol andere games. Niet alleen komen er bekende personages langs, ook videogame mechanics en verschillende genres spelen een grote rol. Het verhaal gaat over een bad guy uit een arcade kast die een personage uit een Mario Kart-achtige wereld ontmoet en zich in allerlei bochten wringt om een good guy te zijn. Het verhaal is op momenten precies zo zoetsappig als dat klinkt, maar is uitstekend zondagmiddagvermaak, ook als je met iemand kijkt die zijn/haar vrije tijd liever besteedt aan zaken die zich niet op een scherm afspelen. Die schijnen te bestaan.

 

Video Game High School

Ik kan VGHS niet weglaten in dit lijstje, al had ik dat liever wel gedaan. Deze onvolwassen drol van een serie doet al mijn nekharen overeind staan. Hoewel de webserie over de top en ironisch wil zijn, lukt dit het gros van de tijd niet. Het concept is precies wat de titel verraadt: een school waar je games speelt. Helaas is dit een doorzichtig stuk folie dat strak over een emmer nietszeggende puberdrama gespannen staat, en wordt het geheel uitgevoerd door acteurs waar je na tien minuten je buik al vol van hebt.  

 

Mortal Kombat (1995)

Als je de Mortal Kombat film niet te serieus neemt ga je je uitstekend vermaken. De openingscredits beginnen meteen met het Mortal Kombat muziekje en vanaf daar is het een feest van herkenning. Bekende personages als Kano, Sonya, Liu Kang, Johnny Cage, Scorpion en Sub-Zero zitten erin, evenals de overbekende quotes uit de games. In de vechtscènes zitten moves die fans zonder twijfel zullen herkennen, en dit zijn dan ook de momenten waar de film nog behoorlijk uit de verf komt. Dat deze slow-mo overladen knokkerij wordt afgewisseld met dialoog dat door een peuter geschreven had kunnen zijn geeft helemaal niet. 

 

Andere franchise films

In dit geval moet het onderscheid gemaakt worden tussen games die verfilmd zijn, en films die vergamed zijn. Ervaring leert dat beide vertalingen vaak tot slechte producten leiden, maar hier en daar gaat het gewoon goed. Bijvoorbeeld bij Chronicles of Riddick, waarbij de game zelfs een factor honderd beter was dan de film. Maar ach, soms ben je gewoon te lui om een controller op te pakken. 

Bijvoorbeeld:

  • Tomb Raider
  • Chronicles of Riddick 
  • Prince of Persia
  • Resident Evil
  • Max Payne

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord