Monsters die we wel en niet willen zien in Monster Hunter World 

Monsters die we wel en niet willen zien in Monster Hunter World 2018-01-23T16:17:21
Monster Hunter World komt bijna uit en we weten nog steeds weinig over op welke monsters we kunnen jagen. Maar Tingle heeft de serie genoeg gespeeld om te weten welke kans maken op een rol in dit deel. Hij maakt daarom niet alleen een wishlist, maar vermeldt ook monsters hij liever niet tegenkomt.

Zinogre - wel

Alles aan de Zinogre is vet. Het is een enorm wolfachtig beest dat niet alleen krachtig is, maar ook nog eens supersnel. Waar veel monsters hun snelheid gebruiken om op een afstand te blijven, gebruikt Zinogre het juist om volop in de aanval te gaan. In zijn normale vorm is hij al angstaanjagend genoeg, maar ijdens het gevecht zal hij zichzelf meerdere keren opladen, waarna hij vervolgens super saiyan gaat en nog sterker wordt. Let dus goed op, want voor je het weet springt hij met z’n volle gewicht op je fragiele lichaampje. Daarnaast is zijn ontwerp ook gewoon prachtig en het pantser wat je van zijn materialen kan maken net zo goed.

Zinogre
    

Plestioth - niet 

De lava-versie van dit monster; de lavasioth, zit sowieso al in Monster Hunter World en dat is helemaal prima. De Plesioth is echter een ongelofelijk frustrerend beest. Het is een enorme vis, die omdat hij in het water zwemt continu buiten je bereik is. Dit terwijl hij niet eens gevaarlijk is want hij spuugt alleen maar waterstralen die je makkelijk kunt ontwijken. Als je hem eenmaal op het land krijgt, verandert je stemming echter van verveeld naar gefrustreerd. Deze klotevis zal namelijk continu heen en weer glijden over de grond, waardoor het bijna onmogelijk is om dichtbij te komen. Mocht je eindelijk in de buurt van hem komen, dan zal hij volop tegen je aan beuken. Deze aanval is door een verschrikkelijke hitbox zelfs in de nieuwste games bijna niet te ontwijken. De gear die je van hem kunt maken is niet eens goed dus de Plesioth is gewoon compleet zinloos. Hopelijk pleurt hij eindelijk een keertje op in Monster Hunter World.

Plesioth
    

Kecha Wacha - wel

De Kecha Wacha is een combinatie van een aap en een vos, twee van de beste dieren ooit zoals iedereen weet. Hij is ook lekker kleurrijk en niet spuuglelijk, twee problemen waar de huidige monsters helaas wel vaak mee te maken hebben. Het is gewoon een tof beest om te zien en zijn aanvallen zijn vrij uniek. Vooral als hij met z'n lange nagels aan lianen hangt om je van boven aan te vallen. Als je de Kecha Wacha boos weet te krijgen, doet hij zijn oren voor zijn ogen ter intimidatie. Dit verandert zijn ontwerp meer dan je denkt en is een cool detail. Er zijn te weinig monsters die duidelijk laten zien dat ze goed pissig zijn. Het is geen enorme uitdaging om hem te verslaan, maar hij is wel lekker als opwarmertje voordat je naar de grote jongens gaat. De kleine, creatieve monsters worden niet genoeg gewaardeerd.

Kecha Wacha
     

Khezu - niet 

Khezu is zo fucking saai dat de ontwikkelaar niet eens de moeite heeft genomen om muziek te maken voor als je met hem vecht. Toch zit hij in zo’n beetje elke game en niemand weet waarom. Een lelijk, rubberig monster met een elektrische AOE (Area of Effect) aanval die hij met alle liefde continu doet. Niet alleen is het kut om deze aanval te ontwijken -die je overigens ook meteen elektrocuteert- maar zelfs als je op tijd weg bent kun je de komende vijf tot tien seconden met je grote teen spelen. En als dat nog niet genoeg tijdsverspilling was, heeft hij ook nog eens de gewoonte om op het plafond te springen. Daar chillt hij hem rustig voor een minuutje om je nog meer te irriteren. Zo af en toe rekt hij zijn smerige penis-nek uit om wat slijm te laten vallen in de hoop dat je onder hem gaat staan. Mede hierdoor staat hij beter bekend om zijn bijnaam; Dick Chicken of Dicken. Als je beste eigenschap je bijnaam en je smerige, flexibele nek is, weet je dat er iets fout is gegaan.

Khezu
     

Congalala - wel

De Congalala is over het algemeen niet bepaald populair, terwijl het best een leuk monster is. Het is een grote roze gorilla die als een lomperik in de rondte rent. Hij kan ook hoog in de lucht springen, waarmee hij zelfs schokgolven kan veroorzaken. Dan heeft hij ook nog eens een paddestoel aan zijn staart, die hij opeet wanneer het gevecht intensiever wordt. Nadat hij die geconsumeerd heeft kan hij tijdelijk vuurspuwen. Tot slot heeft hij ook nogal een prominente kont, waarmee hij graag scheten laat. Als je in z’n darmgassen terechtkomt, kun je tijdelijk geen voorwerpen meer gebruiken tenzij je deodorant bij je hebt, dus kijk uit. Het is geen moeilijk monster verder, maar het is een leuke uitdaging in het begin. De Congalala was afwezig in Monster Hunter Generations, het laatste deel op de 3DS. Hopelijk kunnen we dus wel weer knokken met de grote roze aap in Monster Hunter World!

Congalala
     

Gypceros - niet 

Er is een universele aanval die bijna ieder monster doet en dat is de tail whip. De regel is eigenlijk; als een monster en staart heeft, zal die hem continu tegen je aanslaan. De Gypceros is hier een perfect voorbeeld van, wat hem al redelijk irritant maakt. Maar dat is nog lang niet alles. Hij spuugt ook nog eens constant allemaal gif jouw kant op, wat nogal lastig te ontwijken is. En als klap op de vuurpijl heeft hij ook een hamer op zijn hoofd, waarmee hij een flits kan creëren die je tijdelijk verlamd. Logisch is het niet, kut wel. Om het hele verhaal af te maken is dit ook het enige monster die zijn eigen dood faket, soms zelfs meerdere keren. Hij neemt alleen niemand voor de gek, want de game laat je weten dat de quest nog niet voorbij is. Het slaat nergens op en is een zinloze zet die nooit geïmplementeerd had moeten worden. Oh ja en z’n ontwerp is ook nog eens lelijk, ‘t arme beestje heeft ook niks mee zitten.

Gypceros
     

Tigrex - wel

Een van de meest beruchte en meest iconische monsters van de franchise. De Tigrex is zo intimiderend dat alleen zijn brul je naar achteren kan duwen en beschadigen. Sterker nog, wanneer hij goed boos wordt raak je al gewond door gewoon in zijn buurt te komen. De Tigrex is ook niet moe te krijgen wanneer hij op hoge snelheid voortdurend op je af rent. En mocht het je lukken om een afstand te creëren, dan duwt  hij net zo makkelijk keien uit de grond om je alsnog het leven zuur te maken. Als de Tigrex in Monster Hunter World zit, zal hij voor veel nieuwe spelers waarschijnlijk een groot obstakel zijn. Maar dat is natuurlijk helemaal geen slecht ding. Een beetje uitdaging zo nu en dan is ook wel op z’n plaats!

Tigrex
     

Cephedrome - niet 

Cephedrome heeft maar één hobby en dat is te allen tijde onder het zand verstoppen. Laat er nou net een nieuwe woestijnomgeving in Monster Hunter World zitten, wat de kans aardig vergroot dat we hem uiteindelijk zullen tegenkomen! Bereid je dus maar vast voor om eindelijk achter een wezen aan te rennen die niet eens geïnteresseerd lijkt om tegen je te vechten. Misschien is dat ook wel het punt en probeert Capcom je aan het denken te zetten over wie nu eigenlijk de slechterik is in dit scenario. Wat de intentie ook is achter de Cephedrome, het maakt het gevecht niet minder breindodend en iets wat we niet meer willen terugzien in dit nieuwste deel.

Cephedrome
     

Glavenus - wel

Van de nieuwe monsters die erbij kwamen in Monster Hunter Generations, zou het toch wel het vetste zijn als de Glavenus terugkomt. Dit Monster mept er graag op los met zijn vlijmscherpe staart en spuugt enorme vuurballen jouw kant op. Als dit niet lijkt te werken, combineert hij z'n krachten door z’n staart met z’n bek te slijpen, waarna hij explosies achterlaat als hij vervolgens met het ding mept. Wat verder heel interessant is aan Glavenus, is hoe belangrijk het is om hem in z’n gezicht te slaan. Bij ieder monster is het op zich handig om op bepaalde lichaamsdelen te focussen, maar bij deze gigant is het vrij essentieel. Ram hem namelijk vaak genoeg op z’n bek en hij zal z’n eigen gezicht opblazen. Prachtig moment om hem een paar rake klappen uit te delen dus. Dit alles zorgt voor een tactisch en leuk gevecht en zijn uitrusting ziet er ook vet uit. Al met al een perfecte keuze voor Monster Hunter World.

Glavenus
     

Gendrome, Iodrome Velocidrome en Giadrome - niet 

Vier monsters tegelijk klinkt wat gek, maar het is allemaal praktisch hetzelfde monster, alleen met een ander element. In de vorige delen waren dit de eerste ‘echte’ monsters waartegen je vecht. Echt interessant zijn ze alleen niet. Het zijn kleine dinootjes die nauwelijks wat kunnen doen. Alleen een beetje rondspringen en je zachtjes slaan. De Gendrome en Iodrome zijn nog enigszins gevaarlijk, want de een kan je verlammen de ander vergiftigen, maar dat is alles. Natuurlijk moet je niet meteen in het diepe gegooid worden, maar overdrijven is ook een vak. Een beetje uitdaging is ook niet mis.

Drome

Zijn er nog monsters die jullie wel- of juist niet wil zien? Laat het vooral weten in de reacties hieronder. 

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord