Marvel’s Spider-Man: The City that Never Sleeps – The Heist DLC – Review 

Marvel’s Spider-Man: The City that Never Sleeps – The Heist DLC – Review 2018-11-05T18:18:20
Terwijl elke gamer op de planeet Red Dead Redemption 2 speelt, ging Wouter weer aan de slag met een game die zooooooooo last month is! Marvel’s Spider-Man heeft namelijk z’n eerste DLC gekregen in de vorm van The Heist, Part 1 van The City that Never Sleeps, en dit is z’n review.

Om ervoor te zorgen dat we Marvel’s Spider-Man niet vergeten, brengen Sony en Insomniac games drie stuks verhaal-DLC uit, genaamd The City that Never Sleeps, beginnende met The Heist. Dit is misschien wel de eerste DLC sinds War of the Chosen van XCOM 2 waar ik me hard op heb zitten verheugen, want er zit nog steeds enorm veel potentie in de leukste superheldengame sinds jaren. En het is niet alsof ik al flauw ben van het webslingeren door New York!
           

The City that Never Sleeps – Chapter 1: Black Cat-liefde

Marvel’s Spider-Man: The Heist draait om een ware antiheldin waar Spider-Man een hele bijzondere relatie mee heeft: Felicia Hardy AKA Black Cat. Natuurlijk doet zij enorm denken aan Catwoman, een zelfde soort kattige juwelendief, waardoor wij gamers snel een verband zullen leggen met de Arkham-serie; games waar Marvel’s Spider-Man al wel vaker mee is vergeleken. Maar eigenlijk is Black Cat een veel interessanter en beter uitgewerkt personage dan Arkhams Catwoman, ondanks dat ze niet speelbaar is. Een van de mooiste dingen aan Marvel’s Spider-Man: The City that Never Sleeps Chapter 1: The Heist is dan ook de relatie tussen Peter en Felicia, want dat is nogal een stormachtige! Het wordt uit de dialogen tussen de twee al snel duidelijk dat ze een verleden met elkaar hebben en omdat Black Cat ontzettend Chaotic Neutral is, weet je nooit zeker wat haar ware intenties zijn.

Ook qua animaties, looks en performance capture is Black Cat een knap neergezet personage, net zoals de rest van de vast van Marvel’s Spider-Man. Dit is duidelijk geen afgeraffeld DLC-poppetje waar de C-designers op zijn gezet, nee, Felicia Hardy doet qua geloofwaardigheid niet onder voor een MJ of Norman Osborn. Ze is flirterig, maar niet te overdreven seksueel. Ze is onbetrouwbaar, maar zeker niet op een onsympathieke wijze. Haar gedrag is onvoorspelbaar, maar ze heeft altijd beweegredenen… althans, tot nu toe. Want dat is deel 1 van The City that Never Sleeps, een driedelige DLC-serie, dus eindigt The Heist (wat een vrij willekeurige naam is, trouwens) met een flinke cliffhanger, gevolgd door een bijna pijnlijke ‘To Be Continued’. Houd daar rekening mee voordat je een tientje neerlegt!
        

Marvel’s Spider-Man: The City that Never Sleeps Chapter 1 – The Heist is een mond vol

Het verhalende gedeelte van Marvel’s Spider-Man: The City that Never Sleeps - The Heist is prima in orde, biedt een handvol leuke missies waarvan sommige zelfs aardige, afwijkende mechanics introduceren. Maar dat is niet het enige wat deze DLC te bieden heeft, want natuurlijk willen we ook aan het verzamelen slaan, net zoals in de main game. Dus kan Spinnemans op zoek gaan naar kunstobjecten die de vader van Black Cat verstopt heeft door de stad heen en er zijn nieuwe challenges, die dit keer niet door de Taskmaster verzorgd worden, maar door die fucking irritante Screwball. Je weet wel, die influencer die de hele tijd in internet slang praat en over Likes en Shares loopt te emmeren, terwijl ze haar fans op Spider-Man afstuurt. Hoewel Spidey zelf ook grapt dat ze irritant is, maakt dat haar niet minder vervelend en de handvol Challenges die ze biedt zijn, mede door haar geblaat, niet fantastisch. Vooral eentje waarbij je alleen de Trip Mine en Suspension Matrix kan gebruiken om vijanden te verslaan, is onaangenaam chaotisch, terwijl de andere uitdagingen alleen afwijkend zijn omdat je extra punten kunt verdienen door ‘Photo Bombs’ te activeren. Dat klinkt lichtelijk lame, en dat is net zo lame als het klinkt.

     
          

The City that Never Sleeps: The Heist – Black Cat bamboozled je 

Ondanks dat Red Dead Redemption 2 om aandacht zat te schreeuwen tijdens mijn sessies The City that Never Sleeps: The Heist, heb ik me toch aardig vermaakt, lichtelijk verbaasd en kreeg ik zelfs wat klamme palmpjes van sommige pittige missies. Best goed werk van Insomniac dus, ondanks dat een To Be Continued-scherm een beetje voelt alsof je bamboozled wordt… iets dat dan wel weer past bij de hele Black Cat-sferen.

Conclusie 

SCORE: 70
The Heist is een goed begin van wat vast een leuke DLC-trilogie wordt, iets dat vooral te danken is aan de fantastische Black Cat. Als je je voorbereidt op een cliffhanger en er rekening meer houdt dat het ene tientje dat je hiervoor uitgeeft gevolgd wordt door een tweede en een derde, dan koop je geen kat in de zak. Is dat een spreekwoord?
The Heist is een goed begin van wat vast een leuke DLC-trilogie wordt, iets dat vooral te danken is aan de fantastische Black Cat. Als je je voorbereidt op een cliffhanger en er rekening meer houdt dat het ene tientje dat je hiervoor uitgeeft gevolgd wordt door een tweede en een derde, dan koop je geen kat in de zak. Is dat een spreekwoord?

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord