Martin Scorsese verduidelijkt Marvel-standpunt – Super Power Unlimited 

Martin Scorsese verduidelijkt Marvel-standpunt 2019-10-28T15:09:25
De klok ging afgelopen zaterdagnacht een uurtje terug en de winter komt steeds dichterbij, maar ondanks de naderende vrieskou heeft koukleum Wimpie een gloednieuwe Super Power Unlimited voor je klaargezet. Vandaag verduidelijkt Martin Scorsese zijn Marvel-standpunt en lees je nieuwe info over de Hawkeye-serie!

Welkom bij Super Power Unlimited, dé rubriek met al het superheldennieuws van de afgelopen dagen. Vandaag lijkt Martin Scorsese zijn Marvel-kritiek een beetje bij te sturen, vertelt Robert Pattinson wie zijn inspiratiebron is voor de Batman-stem en vertelt de producer Thrin Tran wat details over de Hawkeye-serie!
       

Martin Scorsese verduidelijkt Marvel-standpunt

Filmmaker Martin Scorsese maakte begin deze maand de nodige emoties los door kritiek te hebben op de films van Marvel Studios. Hij zei in een interview met Empire Magazine dat hij de stripboekverfilmingen meer als pretparkervaringen ziet, niet als filmervaringen. In de dagen na Scorsese’s uitspraken reageerden onder andere James Gunn, Samuel L. Jackson en Kevin Smith om Marvel te verdedigen.

Scoresese kreeg ook bijval van collega Francis Ford Coppola. Hij zei dat Scorsese nog vrij aardig is geweest in gesprek met Empire; Coppola vindt de Marvel-films namelijk verachtelijk. Nadat ook Disney-baas Bob Iger tegenover The Wall Street Journal besloot Marvel ook nog even te verdedigen, was het afgelopen vrijdag weer de beurt aan Scorsese. Deze keer leek hij zijn kritiek echter een beetje bijgesteld te hebben. In gesprek met Entertainment Tonight zei hij het volgende:

Well, look, the point is, in terms of this film, Netflix, theaters, what I’m talking about really are films that are made. Let’s say a family wants to go to an amusement park, that’s a good thing, you know. And at themes and parks there’s these cinematic expressions. They’re a new art form. It’s something different from films that are shown normally in theaters, that’s all.

Dus… Lijkt Scorsese hier nu honderdtachtig graden te draaien door pretparkfilms een nieuwe kunstvorm te noemen? Heeft hij eens goed nagedacht over wat hij nu precies zei begin deze maand? Of is de verbale veroordeling van Bob Iger aanleiding geweest voor deze draai? Wat de reden ook mag zijn, Scorsese uitte nog wel steeds zijn zorgen over het toenemend aantal ‘grote pretparkfilms’ in de bioscoop:

For them, my concern is losing the screens to massive theme park films, which I say again, they’re their own new art form. Cinema now is changing. We have so many venues, there are so many ways to make films. So enjoyable. Fine, go and it’s an event and it’s great to go to an event like an amusement park, but don’t crowd out Greta Gerwig and don’t crowd out Paul Thomas Anderson and Noah Baumbach and those people, just don’t, in terms of theaters.

De discussie begint je wellicht uit de strot te komen, maar als je erover nadenkt heeft Scorsese misschien wel een punt. Check bijvoorbeeld eens de woede van Quentin Tarantino jegens Disney en Star Wars ten tijde van de release van The Hateful Eight in december 2015. Dit zei hij in gesprek met Howard Stern:

Met al het bovenstaande in het achterhoofd, vind jij dat we ons zorgen moeten maken over de groei van Marvel Studios en moederbedrijf Disney? Bestaat de kans dat zij door hun groei een té groot aandeel krijgen in theaters waardoor zij kleinere studio’s en filmmakers overschaduwen? Of kan je niet wachten tot deze vermoeiende discussie als een nachtkaars uitgaat?
     

Joel Kinnaman: 'Script The Suicide Squad is geweldig, voelt als een comedyfilm'

Nu de productie van James Gunns The Suicide Squad draaiende is, geven steeds meer betrokken acteurs hun mening over het project waar zij mee bezig zijn. Joel Kinnaman, die terugkeert als Colonel Rick Flag Jr., vertelde afgelopen donderdag tijdens de Big Ticket podcast van Variety over de samenwerking met James Gunn en de kwaliteit van diens script:

He’s an incredible guy. He’s written a fantastic script. It’s so funny…I feel like I’m shooting my first comedy. There are a lot of really funny people there. It’s like a learning experience. I’m around a lot of incredible funny people.

Kinnaman staat niet bepaald bekend om rollen in comedy’s, dus wellicht wordt het leuk om te zien hoe Gunn het statisch personage van Rick Flag laat interacteren met een stel volslagen psychopaten. Hieronder kan je de volledige Big Ticket podcast beluisteren. Kinnamans stukje over Suicide Squad luister je vanaf 11 minuten, ook heeft hij het nog over Robert Pattinsons Batman-casting, de kritiek van Martin Scorsese en Joaquin Phoenix’ acteerprestatie in Joker.


       

Hawkeye-producer vertelt waar de serie over zal gaan

Tijdens Marvel Studios’ presentatie op San Diego Comic Con 2019 kwamen we erachter dat de Disney+ serie Hawkeye onderdeel zal zijn van Phase 4 en afgelopen weekend lichtte de producer van de serie, Thrin Tran, tegenover Screen Rant een tipje van de sluier op over wat we kunnen verwachten van Hawkeye. Tran vertelde onder meer dat er diep in het verleden van Clint Barton wordt gegraven en dat we waarschijnlijk gaan zien wie het alter ego van Hawkeye zal overnemen:

Well, I chose that one specifically because we haven't gotten a chance to tell Clint Barton's story. You've seen Thor have several movies. You know his backstory. Cap has several movies, Tony has a few, so they've all had their chance, and Clint Barton hasn't gotten a chance to tell his past. I'm excited for that, and I'm also excited that there is a young girl coming in who wants to be Hawkeye.

Dat jonge meisje waar Tran het over heeft is Kate Bishop, de dame die in de comics uiteindelijk Clint Barton opvolgt als Hawkeye. Tran zei dat ze een groot fan is van de Hawkeye-comics die zijn geschreven door Matt Fraction:

Fraction's run is absolutely one of the most amazing things. I remember sitting there are reading through the Fraction run and going, this is amazing. This is absolutely amazing. This is something we can do. We can do this! So, wanting to tell Clint's backstory, after reading Fraction's run and getting excited for Kate Bishop there's something really interesting that I think the two of them can have.

In de comic is Kate Bishop de dochter van een louche zakenman die na een mishandeling in Central Park besluit om martial arts-training te nemen zodat ze zichzelf voortaan kan verdedigen. Uiteindelijk neemt ze het alter ego van Clint Barton over als hij doodverklaard wordt. In de comic run van Matt Fraction en tekenaar David Aja beleven Avenger Barton en Young Avenger Bishop verschillende avonturen, maar het is nog even wachten of en hoe de makers van Hawkeye het verhaal verwerken in de bestaande lore van het MCU.

Omdat het verleden van de boogschutter verkend wordt, vragen fans zich af of Jeremy Renner, die tot nu toe de rol van Barton speelde, wel terugkeert voor de serie. Men vindt het aannemelijk dat een jongere acteur gecast wordt om de rol te spelen. Hierover laten zowel Tran als Marvel Studios niets los, dus over die castingdetails tasten we op dit moment nog in het duister. Wel is bekend dat Hailee Steinfeld in de running is om Kate Bishop te gaan spelen.
      

Deze gast heeft een wel heel dope Iron Man-kostuum

Deze week is het weer tijd voor Haloween, het griezelfeest waarvoor menig Amerikaan (en inmiddels ook de Europeaan) zich in een origineel en vaak griezelig kostuum hijst. Op Reddit verscheen vorige week een filmpje van iemand die op een conventie in een wel heel dope Iron Man-suit verscheen, compleet met LED-verlichting en motoren voor bewegende delen. Naast dat de drager van het pak nogal op Paul ‘Ant-Man’ Rudd lijkt, ziet het geheel er super dope uit! Check hem hieronder:

i find this pretty sick from r/Marvel

     
Robert Pattinsons inspiratie voor de Batman-stem

Door de jaren heen hebben acteurs die Batman speelden allemaal een eigen invulling gegeven aan de stem van de Caped Crusader. Zo ging Michael Keaton simpelweg voor ‘een toontje lager dan Bruce Wayne’ en koos Christian Bale voor een soort borderline grom voor de stem van de Dark Knight. Batflecks versie van The World’s Greatest Detective vertrouwde op technologie; zijn stem kwam tot stand door middel van een stemmodule die ingebouwd zat in de Batsuit.

De volgende Batman, Robert Pattinson, heeft inmiddels ook de juiste stem voor zijn Batman gevonden en in gesprek met Access Hollywood vertelt hij wie een belangrijke inspiratiebron was voor de Batstem. Check het interview hieronder (Pattinson heeft het vanaf 2:58 over zijn Batstem).

Willem Dafoe heeft dus een bron van inspiratie gevormd voor de stem van Batman! Dafoe en Pattinson zaten nogal op elkaars lip tijdens de opnames van The Lighthouse, een film over twee bewaarders van een vuurtoren op een verlaten eiland. Het tweetal draait naarmate de film vordert volledig door en vooral Pattinsons afdaling in waanzin wordt door critici geprezen. Check een trailer van The Lighthouse hieronder:

Dit was hem alweer, de Super Power Unlimited van deze week. Uiteraard kan je deze week weer uitkijken naar een nieuwe Super Powerpraat, waarin Dennis en Wimpie het samen met een speciale gast gaan hebben over een selectie van bovenstaand nieuws en een hoop andere interessante en geeky onderwerpen!

Super Power Unlimited 41

Super Power Unlimited 42

Super Power Unlimited 43

Super Power Unlimited 44

Super Power Unlimited 45

Super Power Unlimited 46

Super Power Unlimited 47

Super Power Unlimited 48

Super Power Unlimited 49

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord