LEGO The Incredibles officieel aangekondigd – preview, interview en trailer in 1! 

LEGO The Incredibles officieel aangekondigd – preview, screenshots, interview en trailer! 2018-03-28T15:15:17
LEGO The Incredibles is officieel aangekondigd en Wouter sprak ruim een half uur met Sam Delany van Tt Games om zoveel mogelijk te weten te komen over deze nieuwe LEGO-game. Check hier de meest uitgebreide onthulling van het web!

TT Games is momenteel druk bezig met LEGO The Incredibles, die zij 27 juni in de winkels zullen droppen voor Nintendo Switch, PS4, Xbox One en PC. Ik hing aan de lijn met Sam Delany, die al sinds Star Wars: The Complete Saga werkzaam is bij de ontwikkelaar, om zoveel mogelijk te weten te komen over de aankomende titel.

Sam Delany van TTLEGO The Incredibles heeft natuurlijk de animatiefilms van Pixar over het superheldengezin als onderwerp. Inderdaad, films in meervoud, want ook het aankomende vervolg krijgt zes story missions, net zoals het origineel uit 2004. 12 levels in totaal dus, plus nog een bonus, maar dat is niet het enige wat deze game te bieden heeft. Zoals in de meeste, recente LEGO-games heeft de hub-wereld ook een belangrijke rol. In LEGO The Incredibles beslaat deze open wereld twee steden: Westburg, de stad in Californie uit de eerste film, en New Urbem (als ik dat correct heb getranscribeerd), een nieuwe stad uit Incredibles 2. Hierin vind je natuurlijk alle levels, maar het is bovendien in verschillende districten verdeeld die in verval zijn geraakt, en die je moet schoonboenen door Crime Waves te verslaan. Deze golven aan baddies worden meestal gevolgd door een eindbaas, zoals The Underminder of Bomb Voyage. Heb je deze bedreigingen weggevaagd, dan wordt het district en stuk frisser, verdwijnt de graffiti en verlaten onverlaten de straten (sorry voor dit rijmpje). Daarnaast zijn er in de steden natuurlijk Red en Gold Bricks te vinden, maar ook races en collectibles.

LEGO The Incredibles plaatje 3

In LEGO The Incredibles worden de Pixar-films opnieuw verteld op een ‘LEGO-manier’. Met gekke grapjes dus, waaronder heel veel slapstick; iemand die ooit een LEGO-game heeft gespeeld weet precies wat voor flauwigheid dat behelst. De voice acting wordt daarbij voor een groot gedeelte uit de films gehaald, maar er is heel veel toegevoegd, sommige characters die nooit een stem hebben gehad (zoals Gozarbeam), krijgen dat in deze game wel en Mr. Incredible is helemaal opnieuw ingesproken door een andere acteur. Wat dat betreft lijkt het dus een beetje op hoe LEGO Jurassic World is aangepakt; bruikbare VO van de films is gebruikt, maar TT heeft zelf gaten ingevuld met nieuwe stemacteurs en additionele teksten zijn ook door hen ingesproken.

LEGO The Incredibles

Qua gameplay is LEGO The Incredibles volgens Sam Delany vooral toegespitst op het teamwork dat het Incredibles-gezin samen kan uitvoeren. Denk aan Mrs. Incredible die haar flexibele lichaam verandert in een boot, waar Violet in kan zitten en die Dash aandrijft met z’n snelle voetjes. Op deze manier kunnen puzzels opgelost worden en daar zitten er in de gemiddelde LEGO-game natuurlijk tientallen van in. Niet dat Helen, Jack-Jack, Dash en Bob de enige speelbare characters zijn overigens, want er zitten meer dan 100 unlockable Incredible LEGO-poppetjes in LEGO Incredibles. Oh, en ook niet geheel onbelangrijk: als je de aangegeven hoeveelheid studs verzameld in een level, dan ben je 'True Super'. Jawel, LEGO-spelers weten wat ik praat.

Natuurlijk heeft TT nauw samengewerkt met Disney en Pixar om LEGO The Incredibles tot stand te laten komen. De werknemers van de studio hebben daarvoor zelfs meerdere keren de nieuwe film gezien, verschillende versies ervan zelfs, en zijn regelmatig afgereisd naar San Francisco om Pixar te bezoeken. Toen ik aan Sam vroeg wat hij van Incredibles 2 vond, zei hij zonder aarzelen dat hij het vervolg een betere film vindt dan het eerste deel. Kijk eens aan!

LEGO The Incredibles plaatje 2

LEGO The Incredibles komt dus 27 juni uit op Nintendo Switch, PS4, Xbox One en PC. De film Incredibles 2 staat voor Nederland op dezelfde dag gepland, dus zet 27 juni maar alvast in je agenda als (een) Incredible Day!

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord