Kerstspecial: de PU-redactie biecht op 

Kerstspecial: de PU-redactie biecht op 2014-12-17T14:03:26
Kerstmis staat weer voor de deur, dus is het tijd voor overpeinzing. Een kijkje in de spiegel; ook voor de PU-redactie. Wat zijn onze grootste gaming guilty-pleasures? En voor welke actie schamen we ons stiekem de ballen uit de broek? De redacteuren gaan stuk voor stuk op biecht...

PeterKoelewijn

peterkoelewijnGrootste guilty gaming-pleasure: Dragon Age II. Ik vind de game gewoon een beter verhaal en leukere personages hebben dan Dragon Age: Origins. De kleine setting gaf het ook meer het gevoel dat ik een low-budget avonturenserie speelde, zoals de jaren '90 klassiekers Hercules en Xena: Warrior Princess.

Opbiecht-moment: Mensen die me niet aanstaan in de Super Mario-platformers optillen en in de afgrond smijten. Best gemeen, maar dan moeten ze maar niet mijn kattenbelletjes pakken.

mario 3d world

 

Samuel

samuelGrootste guilty gaming-pleasure: Ik geloof niet in guilty pleasures (men zou zich nooit hoeven te schamen voor iets wat hen voldoening geeft) maar games als Earth Defense Force 2017 en Dynasty Warriors komen wellicht in de buurt. Beide lijken oppervlakkige actiegames, maar toch weten ze een gigantische verslaving bij me op te roepen.

Opbiecht-moment: In 2012 gaf ik Dragon's Dogma een Gold Award in de vorm van een 9,5, nog altijd het hoogste cijfer wat ik ooit heb uitgedeeld in de PU. In 2014 heb ik echter veel action-RPG's gespeeld, waaronder ook wederom Dragon's Dogma, en ik realiseerde me toen dat ik de game veel te veel goodwill had gegeven vanwege z'n ambitie en besturing.

 

Jan

janGrootste guilty gaming-pleasure: Ik game het liefst met een goed glas/fles wijn binnen handbereik. En die gaat best snel leeg als ik eenmaal aan het spelen ben.

Opbiecht-moment: Als ik een WC zie in een game, moet ik even kijken of ik hem kan doortrekken. Volstrekt nutteloze actie, maar ik wil weten of de developer aan de details heeft gedacht. Dat ik daarna meestal nog een paar keer virtueel doortrek, daar bijten de psychologen nog steeds hun tanden op stuk.

jan drol

 

Steven

stevenGrootste guilty gaming-pleasure: Ik heb zoveel uren in Peggle zitten dat ik er een volledige studie mee af had kunnen ronden. EXTREME FEVER! Die games zijn gewoon fantastisch.

Opbiecht-moment: Ik ben drie keer aan Mass Effect begonnen en het is me niet één keer gelukt om door te spelen. Ik schaam me er zo voor dat ik er zelfs een blog over geschreven heb. Waarom kan ik niet in die serie komen?

 

J.J.

jjGrootste guilty gaming-pleasure: Alhoewel ik het zelf tergend vind als iemand in FIFA een dansje doet na een goal, kan ik het soms niet laten om bij een vervelend iemand ook de move er uit te gooien. En dan hele herhaling laten doorlopen...

Opbiecht-moment: Ik geef schoorvoetend toe dat ik, uit pure zelfbescherming, bij sommige eindbazen de easy mode aanzet. Anders sloop ik de boel...

fifa dance

 

Alie

alieGrootste guilty gaming-pleasure: Ik pak om de paar minuten mijn telefoon erbij om Tiny Tower in Las Vegas te checken. Hebben mijn verdiepingen voldoende voorraad? Willen er mensen inchecken? En kan ik nog een gokje wagen achter de fruitmachine? Dat zijn de vragen die mij op dit moment bezighouden...

Opbiecht-moment: Ik houd van de Dragon Age-franchise en Inquisition is mijn defnitieve GOTY. Juist daarom vind ik het best wel beschamend dat ik mijn favoriete games heel graag op casual speel. Sodemieter op met die gevechten, ik wil mijn partymembers beter leren kennen (lees: versieren).

 

Graddus

graddusGrootste guilty gaming-pleasure: Grootste guilty gaming-pleasure? Ha! Mijn gamende leven is één grote guilty pleasure! Sniper: Ghost Warrior, Risen, Two Worlds, Dead Island, Duke Nukem: Forever, The Godfather II, Turning Point... Moet ik doorgaan?

Opbiecht-moment: Als ik verlies in PES of FIFA, geef ik altijd alles en iedereen de schuld behalve mezelf. En toegegeven: dat is wel eens onterecht... Soms. Bijna nooit, eigenlijk. Vooral niet tegen Tjeerd 'ik-scoor-alleen-uit-buitenspelpositie' Lindeboom! Grrrmbl.

turning point

 

Bas

koobGrootste guilty gaming-pleasure: Ik speel LEGO-games alleen maar omdat ze makkelijke trophies hebben waardoor mijn gamescore er veel beter uitziet. Het liefst speel ik die games ook nog eens op het toilet.

Opbiecht-moment: Vroeger ging ik wel eens bewust kijken op het scherm van mijn tegenstanders bij een splitscreen multiplayer. Om daarna als ik een keer dood ging door deze vijand, hem ervan te beschuldigen van het afkijken op mijn scherm. Iets dat echt not done is!

 

Wouter

wouterGrootste guilty gaming-pleasure: Ik heb er twee, maar die heb ik allang onthuld omdat ik me er blijkbaar niet genoeg voor schaam: The Sims en het Facebook-spelletje Marvel: Avengers Alliance. Ik denk dat zelfs de biechtstoel niet gebouwd is voor meer shame dan dat.

Opbiecht-moment: Ik schaam me nog steeds voor hoe schandalig veel content ik geskipt heb tijdens m'n eerst playthrough van Dragon Age: Inquisition. En het feit dat ik GTA V current-gen nog niet aangeraakt heb is ook een schandaal van biecht-waardige proporties.

the sims

 

Jurjen

jurjenGrootste guilty gaming-pleasure: De zeldzame momenten dat ik echt even helemaal vrij ben, wil ik vaak te veel dingen tegelijk. Dan ga ik bijvoorbeeld tegelijk gamen, muziek luisteren, internetten en bier drinken... waardoor ik eigenlijk helemaal nergens écht van geniet.

Opbiecht-moment: Ergens tegen het einde van The Last of Us trof ik een paar ongewapende artsen die eigenlijk alleen maar hun best deden de mensheid te redden... Het schijnt dat ik hun levens ook had kunnen sparen. Eh, sorry jongens.

 

Roy

royGrootste guilty gaming-pleasure: Heel soms, wanneer ik me echt verveel en zin heb in hersenloos vermaak, dan wil ik nog wel eens een browsergame spelen. Een of ander schraal tower defense-spelletje. Het is heel vreemd, maar ik voel me achteraf altijd een beetje schuldig.

Opbiecht-moment: Ik schaam me al jaren voor het feit dat ik The Legend of Zelda: Majora’s Mask nooit heb uitgespeeld. Mijn kleine broertje had namelijk per ongeluk de save files gewist. De 3DS-remake gaat dit smet op mijn blazoen verwijderen!

majora's mask

 

Jokko

wokkelGrootste guilty gaming-pleasure: Uren op internet speuren naar retrotitels, om deze vervolgens niet te kopen, of wel te kopen en nooit te spelen.

Opbiecht-moment: Ik heb de gewoonte om NPC-characters langdradig aan te staren. Meestal geen reactie, in de eerste Metal Gear wel, waar ik met Snake vanuit first-person view Meryl zo lang heb lopen aanstaren, dat ze ervan moest blozen.

 

Tjeerd

tjeerdGrootste guilty gaming-pleasure: Mijn meest gespeelde game op de PlayStation 3 is Super Sonic Acrobatic Rocket-Powered Battle Cars. Die perfecte omhaal in de kruising, m'n tegenstander laten ontploffen, trashtalken en vieze truukjes om iemand van het scoren te houden, de kutphysics... Vader, verlos mij van deze duivel!

Opbiecht-moment: Ik ben een kleptomaan. Honderden huishoudens in Skyrim, Cyrodiil, Temeria... Ik beroofde ze van hun spullen als ze even niet keken; munten, schalen, ja zelfs kookgerei ging de tas in. Vergeef me vader, ik verdien geen gastvrijheid!

super sonic acrobatic rocket-powered battle cars

 

Florian

florianGrootste guilty gaming-pleasure: Er is maar één snack waar je geen vieze handen van krijgt en dus het best geschikt is tijdens het gamen. M&M's, zakken vol! En ja, dat moet je wegspoelen met net even teveel Red Bull'tjes.

Opbiecht-moment: Laatst speelde ik met een vriend van me een potje Driveclub. Toen hij in het laatste potje in de allerlaatste bocht van de weg werd geramd brak hij en zette met een luide kreet in een rage-quit zijn PS4 uit. Ik heb hem nooit verteld dat ik degene was die hem van de baan beukte.

 

Nino

ninoGrootste guilty gaming-pleasure: Hmmm, ik schaam me nergens voor eigenlijk, maar misschien heb ik een beetje te veel Peggle gespeeld.

Opbiecht-moment: Ik speel BioWare RPG’s altijd als een onmogelijke klootzak. Niet omdat ik per se gemeen wil doen, maar meer omdat de Renegade-options veel grappiger zijn. Daarnaast heb ik Megaton opgeblazen omdat ik wilde weten hoe de explosie eruit zou zien. Geen spijt.

mass effect

REACTIES (56) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord