In welke games wil de PU Redactie Brad Pitt zien? 

In welke games wil de PU Redactie Brad Pitt zien? 2016-07-20T13:17:47

We hadden deze feature klein kunnen houden en gewoon de vraag uit de titel kunnen beantwoorden met "ALLE!!!", maar we kozen ervoor om toch enige uitleg te geven achter onze keuzes. Bas is in dit artikel verantwoordelijk geweest voor de eindredactie. Hij heeft hierbij natuurlijk niet op grammaticale fouten of spelling gelet. Neen, de apostel van het Bradisme, heeft alleen gekeken of deze tekst geen leugens zou bevatten.

JanWilliam Janus Pitt

Ken je Nathan Drake? Die had opeens een broer Sam. Want Sam die bleek namelijk toch opeens niet dood. Maar Sam en Nate blijken nu ook een neef, Sebastian Drake, te hebben. Hij is de jongste van de drie, maar wel met een onstilbare zucht naar avontuur. Net als Nathan zijn wilde haren heeft verloren, komt Sebastian om de hoek kijken. Hij heeft op een rommelmarkt een oude, met parelmoer ingelegde dolk gekocht en nou blijkt die dolk de sleutel naar de ontdekking van een verloren gewaande beschaving, eeuwen geleden.

Is dit DE clue naar de verzonken stad Atlantis? Sebastian heeft van de drie de beste looks dus die krijgt voortdurend sjans van alle dames die ten tonele verschijnen. Dit tot irritatie van de broertjes Drake. Daarnaast heeft Sebastiaan wel een klein beetje een drankprobleem wat de familie Drake nogal eens problemen oplevert. Denk aan Brad Pitt uit de film Thelma & Louise, alleen iets onhandiger, en je hebt een idee van de briljante rol die Brad in UC5 gaat vertolken. 

Opperwezen

   

  PeterWilliam Bradley PeterKoelewijn

Ik zou Brad Pitt graag terug willen zien in zijn iconische rol als Will the Krill in Happy Feet 2. Waarschijnlijk heeft die film al een crappy game gehad maar het is nooit te laat om een goede game van een film te maken. Brad moet in de game zijn andere krill-vriendjes zoeken om het ijs te breken en zo de honderden zingende pinguïns te redden.

Tussendoor moeten ze het opnemen tegen zingende zeekoeien en deelt Brad zijn filosofische overpeinzingen met Brill the Krill die ingesproken wordt door Matt Damon. Deze filosofische dialogen worden geschreven door Hideo Kojima, die natuurlijk de game director is, omdat hij altijd al eens wilde samenwerken met George Miller. Norman Reedus is een van de zingende zeekoeien.

Allerhoogste

   

TjeerdTjeerd Bradley Pitt

Brad is knap en cool. Toen ik klein was wilde ik altijd al Brad Pitt worden en daarna pas dolfijnentrainster. Als ik een game moet kiezen waarin ik Brad Pitt graag zou willen zien, dan is dat natuurlijk Fallout 3. Dat is namelijk het beste spel ooit. Wel jammer dat hij dan Liam Neeson er uit stemacteert!

Door technische problemen is Tjeerd zijn reactie op de vraag mogelijk anders geïnterpreteerd dan bedoeld. Mogelijk is dit wat Tjeerd als aanvulling had op deze feature:

Ik heb niet echt mening over Brad Pitt, en wil me ook niet mee laten slepen in jouw rare fantasieën over de beste man. Jammer genoeg heb ik er al weer veel te lang over nagedacht. Dank je wel man.

Dominus
   

Nino William Bradley Nino

Het is natuurlijk lastig om zo’n veelzijdige halfgod als Brad een juiste rol toe te bedelen, maar als ik dan toch moet kiezen zou ik een Tyler Durden-esque Brad in een Heavy Rain-achtige thriller willen zien.

Eentje waarbij je de maatschappij van onderuit kapot kan maken door je eigen Project Mayhem te runnen. Niet als een tycoon-game of een sim, maar eentje waarbij je keuzes invloed hebben op grote schaal en anarchie je enige motivatie is. Succes, Quantic Dream!

Onze-Lieve-Heer

  

Graddus   Graddus

Jezus man, Brad Pitt. Natuurlijk ben ik niet zo'n grote fan als Kobus (die jongen eet zelfs alleen bradwurst en quinoa-pittjes), maar ook ik kan zijn zwoele smoelwerk absoluut waarderen. Films als Fury en The Mexican werden ineens het aankijken waard, puur door de aanwezigheid van Pitt.

Het is dus bizar dat Brad nog altijd zijn videogamedebuut moet maken. Ja oké, iedereen dacht even dat er een level in Mortal Kombat naar hem was vernoemd, maar dat bleek een misverstand. Daarom zie ik de man graag nog eens in een titel à la Heavy Rain, zodat zijn goddelijke acteertalent het beste tot zijn recht komt. Al is eigenlijk élke titel beter af wanneer meneer Pitt de hoofdrol vertolkt...

Schepper

   

Alie William Alie Pitt

Sowieso is Ocean’s Eleven een van mijn favoriete Brad Pitt-films, maar daarnaast leent deze ultieme heist movie zich natuurlijk perfect voor een (online) multiplayer game waarin je casino’s moet beroven. Het ene teamlid buigt zich over de lasers, terwijl een andere zich bezighoudt met het afleiden van de beveiliging en een derde de computersystemen hackt.

Opperwezen

Niet alleen is teamwork van cruciaal belang om de heists tot een goed einde te brengen, maar om het overduidelijke plezier dat de acteurs hebben gehad tijdens de opnames van Ocean’s Eleven eer aan te doen, vind ik dat deze Brad Pitt-game hoe dan ook een gezellige, sociale aangelegenheid worden. Ik stel daarom voor dat Nintendo de ontwikkeling op zich neemt en we er à la Pokémon Go ook echt op uit moeten om onze heistvoorbereidingen te treffen.

En vooruit: omdat ik Bas zijn momentje met Brad gun, speel ik wel met George Clooney...

  

Wouter Wouter Bradley Pitt

Ah, Brad Pitt… Die man is het acteurtje wel, hoor! Laten we voor het plezier van de mensheid even een van mijn favoriete scènes erbij halen:

In dit epische knokpartijtje in de film Troy waarin Brad als Achilles het opneemt tegen Eric Bana als Hector, laat de man niet alleen een knap staaltje acteerwerk zien (die RAGE!), maar demonstreert hij tegelijkertijd wat een baas hij is op fysiek vlak (let maar op de gezichten hoe weinig hier gebruik gemaakt wordt van stuntmannen). Het talent van iemand zoals meneer Pitt verspil je niet door hem alleen een stemmetje te laten doen. Eh, hoewel zijn optreden in Jackass als Night Monkey, waarvoor niets van z’n talent gebruikt wordt, natuurlijk ook tijdloos is.


Maar anyway, áls je Pitt gebruikt voor een game, dan moet je hem natuurlijk wel volledig performance capturen. In de The Last of Us 2 bijvoorbeeld, als de opvolger van Joel. Of in de serie die Uncharted moet gaan vervangen, als de opvolger van Nathan Drake. Ik zou ook behoorlijk blij worden als Brad een gastrol had in de story DLC van GTA, of gewoon in GTA 6. Je snap nu wel de orde van grootte waar ik aan denk, niet waar?

   

SamuelWilliam Samuel Pitt

“What’s in the booooooox!?” De eerste keer dat Pitt werkelijk indruk op me wist te maken, was in het heerlijk naargeestige Se7en van David Fincher, en toevallig dacht ik toen al: “Fuck man, deze film zou geweldig werken als een duistere point-&-click adventure.” Beetje zoals die Blade Runner PC-game dus, uit 1997.

Je speelt dus als Pitt z’n personage David Mills, die samen met z’n oudere, wijzere partner William Sommerset moordzaken onderzoekt, om uiteindelijk op zoek te moeten gaan naar een gestoorde, religieuze seriemoordenaar. In gamevorm zou Se7en je namelijk zelf al het detective-werk kunnen laten doen, wat ook meer ruimte geeft om alle katholieke symboliek, gruwelijke moorden en gekwelde personages dieper uit te werken. En dat einde? Zelf díe keuze moeten maken, en wel of niet de trekker overhalen? Krachtig spul, al helemaal als het interactief is. Het enige wat de speler een sterkere emotionele reactie kan geven dan een geweldig verhaal is immers persoonlijke invloed.

Maar ja, Brad Pitt: die moet uiteraard terugkeren om zo’n rol als Mills weer te vertolken. Zijn sterke kaaklijn en perfect uit marmer gebeitelde facial features (no homo… oké, misschien een klein beetje) pasten in de film immers perfect bij de jonge, idealistische en gelukkige doch naïeve Mills. Laat hem dus maar terugkeren om met allemaal balletjes op z’n gezicht de mo-cap van de game te doen.

Onze Vader

   

MarvinWilliam Bradley Marvin

Elke game kan wel wat extra Pitt gebruiken, maar gek genoeg zou ik de Brad het liefst in een fighting game als Mortal Kombat zien. Niet per se omdat ik hem onthoofd wil zien worden door Scorpion, meer omdat de acht rotsen in zijn buik ondoorgrondelijk zijn en hij uiteindelijk toch wel Shang Tsungs zielen uit zijn lichaam weet te verbannen met De Glimlach.

Zijn ervaring in Fight Club heeft hem een nog imposantere vechter gemaakt – in die film kon ook niemand hem raken ;) – en wat het allerbelangrijkste is bij Mortal Kombat, de mogelijke kostuums, zit ook helemaal goed door zijn acteertalent. Ik kan niet wachten op de Burn After Reading- en Inglourious Basterds-DLC, om nog maar te zwijgen over de tag team-mogelijkheden met Angelina.

Jahweh

   

NickWilliam NickLey Pitt

Ah, Brad Pitt. De Bradster. Bradolf Pittler. Wat een acteur, wat een man. Mijn eerste herinnering aan hem is van Ocean’s Eleven, denk ik. Dat ‘ie toen een egocentrische klootzak speelde, deed er even niet toe. Hij was gewoon immens cool! Ik ben er dan ook van overtuigd dat de betere helft van Brangelina perfect in een game zou passen. Zijn stem en gedigitaliseerde adonis features in combinatie met goede motion caption, zouden garant staan voor iets prachtigs. Verhaalgedreven, dat wel, om zijn acteertalenten maximaal te benutten.

Nathan Drake à la Pitt zou ik bijvoorbeeld prima trekken. Nu ben ik een sucker voor politiefilms en draag ik warme herinneringen aan de True Crime games (Sleeping Dogs included), dus stuur ik mijn keuze toch die kant op. Brad als een ouder wordende agent die zijn geliefde stad steeds meer ten prooi ziet vallen aan misdaad en corruptie. Die gepijnigde, verbeten blik die hij zo goed beheerst zou hier perfect voor zijn! True Crime: Texas, zodat hij het heerlijke accent van Aldo Raine weer uit de kast kan trekken. Maak het! Maak het nu!

Heer    

Sven Bradley Pitt

Jaaa Brad Pitt in een game! Laat het gebeuren!! Maakt me niet echt uit hoe, al vind ik de man toch op zijn best in zijn meer afwijkende rollen, zoals in 12 Monkeys of Snatch. In een game moet hij daarom ook zeker niet de standaard hunky actieheld spelen, maar liever een mysterieuze NPC of een grappige companion.

Maar toen bedacht ik me opeens dat er ook een nieuwe God of War onderweg is en zodra men denkt aan Noordse mythologie, komen Brads gouden lokken natuurlijk al gauw om de hoek kijken. Hoe awesome zou het zijn om Brad als Noordse god tegen te komen, misschien als Odin als hij zijn baard laat staan?  Of gewoon als Thor in een extra sexy boss fight? Nee, wie weet wordt het bij het emotioneel volwassen God of War 4 gewoon een bromance tussen Kratos en Pitt. A match made in Valhalla!

    

Bas William Bradley Bas

Brad Pitt is de lijm die het leven bijeen houdt. De vraag is niet of Brad de rol met verve zou vervullen, de vraag is ook alleen in welke game willen we Hem graag zien. Brad speelt zonder twijfel de beste Captain Qwark die we ooit hebben gezien en kan het volgende moment de meest geloofwaardige Joker neerzetten. Het is dus moeilijk om één titel te kiezen.

Omdat het in het kader van deze feature moet, kies ik dan voor Dead or Alive Xtreme 3, want dat is toch de game die Brad waarschijnlijk het puurst en natuurst neer weet te zetten. Als ik een meer mainstream titel erbij mag pakken, dan zou ik gaan voor Football Manager 2016, want wat kan ik genieten van zijn interpretatie van Billy Bean. Die zou ik graag in de vorm van een game willen zien!

godheid

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord