Impressie multiplayer Call of Duty Black Ops II - deel 2 

Impressie multiplayer Call of Duty Black Ops II - deel 2 2012-09-17T12:54:55
Gisterenavond heb ik ruim drie uur lang in Keulen de multiplayer van Black Ops II mogen spelen. Een eerste indruk van de shooter die opnieuw het najaar zal domineren. 

Dit is deel 2 van mijn impressie. Deel 1 gemist? Dan kun je;voor de volledigheid hier mijn Impressie multiplayer Call of Duty Black Ops II - deel 1 lezen!

Lastig Puntje
Veel klassieke spelmodes zullen terugkeren (TDM, Domination, CTF), maar we hebben ook twee nieuwe modi gespeeld; Multiteam en Hardpoint. Die laatste doet zijn naam eer aan want die was behoorlijk pittig. Het komt er op neer dat je steeds met je team een bepaald gebiedje in de map moet bezetten, maar dat bewuste gebied – de hardpoint – wisselt steeds. De partij die het bezet krijgt punten, en ondertussen probeert de tegenpartij de bezettende partij weg te knallen om zelf de hardpoint onder controle te krijgen. Echter, zo’n gebied blijft ongeveer 45 seconden op een plek om daarna weer ergens anders te verschijnen. Dan kan het knokken om, het bezetten van, het verdedigen van en het bestormen van de hardpoint weer van voor af aan beginnen. Een erg leuke maar vrij hectische mode omdat je de hele tijd opnieuw moet oriënteren en je steeds op een nieuwe plek in de map aan de bak moet.
 
 
Meerdere Teams
Ook nieuw is Multiteam waarbij je met meer dan twee teams tegen elkaar moet knokken. De ene als FBI, de tweede als Spec Ops, de derde als Navy Seals etc. Aangezien maximaal 16 man online toegestaan is, kun je zelf bepalen of 3 versus 3 versus 3 speelt, of vier tegen vier tegen vier tegen vier of vijf teams van drie man. In deze Multiteam potjes ben je meer dan ooit op elkaar aangewezen en de teams die bij elkaar bleven en elkaar goed steunden, kwamen dan ook vaak als winnaar uit de bus. Het leuke is dat je in Multiteam potjes echt nooit veilig bent aangezien het gevaar van soms wel drie verschillende hoeken kan komen. Vooral in een compacte map als Yemen vallen de spelers als bosjes.
 
 
eSports
Tenslotte wil Treyarch dat Black Ops II een echte eSports game wordt. Alles wijst in die richting en er was dan ook een speciale shoutcaster aanwezig om een aantal features toe te lichten. Op te beginnen komt er League Play; Er komen Leagues gebaseerd op de skills van spelers. Kortom; als groentje komt je nooit bij veteranen te spelen, maar dat is op zich niet heel nieuw. Wel nieuw is dat de makers de game meer dan ooit aantrekkelijk willen maken voor toeschouwers. Een speciale host, de CODcaster kan zelf bepalen wat anderen zien, of spelers kunnen ervoor kiezen om zelf die rol op zich te nemen. Met behulp van picture-in-picture, een grote overzichtsmap (alleen voor kijkers, niet voor speler), een score paneel, nameplates (voor het volgen van individuele spelers) en listen-in (luisteren naar conversaties van teamleden onderling) hebben shoutcasters en eSports liefhebbers meer dan ooit mogelijkheden om toernooien professioneel vorm te geven, te volgen en te begeleiden.
 
Bovendien, maar dat is nu nog een belofte, stelt men dat straks iedereen live wedstrijden kan gaan streamen zonder over dure software of een uber-PC te beschikken. Hoe men dat voor elkaar wil krijgen, is mij nog niet bekend, maar er liepen allemaal lieftallige dames rond met iPads die de live-wedstrijden van diezelfde avond aan het streamen waren. En dat werkte als een tierelier! Fans kunnen dus straks als ze willen 24 uur per dag live CoD wedstrijden kijken. Dat lijkt absurd maar in Korea doen duizenden gamers dat met StarCraft wedstrijden. En zo makkelijk en laagdrempelig als Treyarch en Activision het willen gaan maken, is nog nooit vertoond.
 
Kortom; genoeg interessante nieuwe features met betrekking tot de multiplayer van CoD: Black Ops II en er zal de komende maanden nog veel meer onthuld worden.
 

REACTIES (52) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord