Hoe verloopt de ontwikkeling van de games op E3 2016

Hoe verloopt de ontwikkeling van de games op E3 2016? 2017-06-08T17:02:42
Niet te geloven dat de E3 van 2017 bijna voor de deur staat. En de E3 van 2016 daarmee bijna een jaar geleden is. De persconferenties staan Alie nog helder voor de geest. Zodoende vraagt ze zich af hoe het met een aantal van de vorig jaar getoonde games is.

De E3 is toch wel het gamehoogtepunt van het jaar. De data en tijden van de editie van 2017 staan in ieder geval al tijden met koeienletters in mijn agenda. De nieuwe aankondigingen, talloze trailers en waarschijnlijk zelfs wel weer de nodige verrassingen... Ik kan niet wachten!

Kunnen jullie je de hoogtepunten van E3 2016 nog herinneren? Was je dolblij dat Kratos in een nieuwe God of War op mocht komen draven? Gaf de releasedatum van South Park: The Fractured But Whole je slapeloze nachten? Of maakte nieuwe ip Scalebound je E3 goed?

Aangezien belofte nou eenmaal schuld maakt, is het zo vlak voor E3 2017 het moment om de rekening op te maken met verschillende ontwikkelaars. Want wat is eigenlijk de status van 10 nog niet verschenen games van E3 2016?

God of War
   

God of War

Op de PlayStation Experience van 2014 hoorden we voor het eerst over deze God of War-reboot. De officiële aankondiging liet tot aan E3 2016 op zich wachten. Begin mei begaf director Cory Barlog van SIE Santa Monica Studio zich op Twitter: volgens hem verloopt de ontwikkeling van de game goed. De retailer die stelde dat de game september dit jaar uitkomt, zou daarom best gelijk kunnen hebben. Alhoewel een voice-actor zich liet ontvallen dat God of War in 2018 in de schappen ligt. Hoe het ook zij: God of War 4 komt vast voorbij deze E3 2017.
   

Detroid: Become Human

Ook van Detroid: Become Human was tijdens de E3 2016 gameplay te zien. Daarna is het helaas vrij stilletjes gebleven omtrent de game. Wel liet ontwikkelaar Quantic Dream in februari weten klaar te zijn met de motion capture-opnames van een van de hoofdrolspelers. Aangezien zij echter slechts een van de zeven speelbare personages is, zegt dit ook niet zo heel veel... Velen hebben echter sterke vermoedens dat Detroid: Become Human pas in 2018 uitkomt op PS4. Dat neemtdesondanks niet weg dat er vast wel een trailer of demo te zien zal zijn deze E3.

Detroit: Become Human
   

Death Stranding

De wereld hoorde tijdens de E3 2016 voor het eerst over Death Stranding. Op de PlayStation Experience werd vervolgens bekend gemaakt dat de game ontwikkeld wordt op de Decima engine van Guerrilla Games. Hideo Kojima liet zich in februari ontvallen dat zijn nieuwste game een action, open world game wordt, met veel vrijheid. Ook schijnt de game spelers te willen verbinden... Of we tijdens E3 2017 erg veel wijzer worden over Death Stranding is echter de vraag. De game lijkt zich nog in de prille stadia van ontwikkeling te bevinden.
   

Spider-Man

Het schijnt dat Marvel en Sony in 2014 al om tafel gingen om een Spider-Man-game te fiksen, gemaakt door een first party studio. De Spider-Man die we tijdens de E3 van 2016 te zien kregen, lijkt het resultaat van deze besprekingen. Ryan Penagos, vice president en executive editor van Marvel Digital Media, liet weten dat de game in kwestie voor 2017 gepland staat. Aangezien er echter al behoorlijk wat games uitkomen in de laatste maanden van dit jaar is een release aan het begin van 2018 ook niet uit te sluiten. Ongetwijfeld meer Spider-Man deze E3 2017.

Spider-Man PS4
   

Scalebound

Helaas werd in januari van dit jaar bekend gemaakt dat Scalebound na vier jaar ontwikkeling gecanceld is... Je vraagt je daarom af waarom uitgever Microsoft de trademark op de naam Scalebound vorige maand dan toch weer verlengde. Misschien wil men niet dat een ander aan een game met dezelfde naam begint? Of misschien wil Microsoft zelf in zee met een andere ontwikkelaar die de klus (beter) kan klaren? De kans dat we voorlopig nog iets over Scalebound horen lijkt, hoe dan ook nihil. Of zou 343 Studios dan toch echt een verrassing meenemen naar de E3?
   

Sea of Thieves

Eindelijk concreet nieuws! Sea of Thieves kreeg gameplaybeelden en een cinematische trailer op de E3 van 2016. Ook sindsdien is de game van Rare nog regelmatig voorbij gekomen in het nieuws, zoals in een behind the scenes-serie en diverse developer gameplay-filmpjes. Daarnaast is de game zelfs al in een technical alfa beland. Met zoveel bedrijvigheid lijkt het niet meer dan logisch dat Sea of Thieves ook deze E3 zijn opwachting maakt, wellicht zelfs inclusief releasedatum.

Sea of Thieves
    

State of Decay 2

Op de E3 2016 maakten we middels een teaser trailer kennis met State of Decay 2. Ontwikkelaar Undead Labs is gelukkig sindsdien ook niet te beroerd om af en toe eens iets te laten horen over hun game, zoals over de co-op multiplayer die met zijn vieren te checken is. Of over het feit dat de game in eerste instantie met drie maps uitgebracht wordt. Net als met het hierboven genoemde Sea of Thieves wordt ook State of Decay 2 nog dit jaar verwacht op Xbox One en PC. Microsoft heeft daarom uiteraard een momentje in hun persconferentie ingeruimd voor deze game.
    

South Park: The Fractured But Whole

De geschiedenis van South Park: The Fractured But Whole is een tikje hobbelig. Al in 2014 spraken Matt Stone en Trey Parker over de game, en tijdens de E3 van 2015 werd deze officieel aangekondigd. Het leek allemaal zo voorspoedig te gaan toen de heren een jaar later met hun eerste releasedatum voor de game kwamen. Drie maanden later werd de game echter uitgesteld, waarna het een poos stil bleef... Tot de volgende berichten over uitstel. Uitstel, maar uiteindelijk gelukkig geen afstel: South Park: The Fractured But Whole verschijnt op 17 oktober op PC, PS4 en Xbox One.

South Park: The Fractured But Whole
    

Star Wars-games

Jade Raymond wist ons vorig jaar op de E3-presentatie van EA lekker te maken voor drie nieuwe Star Wars-games. Een daarvan werd verklapt als Star Wars Battlefront 2. Hiervan is inmiddels bekend dat de game ook deze E3 te zien zal zijn, inclusief meer details over de VR-mogelijkheden. Daarnaast zijn er echter ook nog de Star Wars-games van Visceral Games en Respawn Entertainment... Of EA wacht met meer informatie over deze games tot na de release van Star Wars Battlefront 2 in november is (gelukkig nog maar heel) even afwachten.
    

Quake Champions

Het kan snel gaan in een jaar: Quake Champions was vorig jaar voor het eerst te zien en bevond zich vorige maand al in een open bèta. Hierbij konden deelnemers diverse gamemodi en personages checken. Tussentijds maakte de arena-shooter trouwens nog zijn opwachting op QuakeCon 2016. De algemene verwachting is dan ook dat Bethesda hun Quake Champions op deze E3 gewoon gezellig weer meeneent... En er waarschijnlijk zelfs een releasedatum aan koppelt.

Quake Champions
    

Een enkele feature is tekort om een update te geven omtrent alle games die hun opwachting maakten op de E3 van 2016... Mocht je zelf nog een update willen delen of juist om opheldering over jouw favoriete game verlegen zitten, laat het dan vooral hieronder in de comments weten!

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord