Hoe past Outbreak in het hele Call of Duty: Black Ops Cold War Zombies-plaatje? 

Hoe past Outbreak in het hele Call of Duty: Black Ops Cold War Zombies-plaatje? 2021-03-01T12:57:32
Outbreak in Call of Duty: Black Ops Cold War: Is het een nieuwe richting voor de game? Een eenmalige uitstap of juist een instap-modus? We vroegen het aan de makers.

De Zombies-modus is populair genoeg om ‘solo te gaan’, maar dat zijn ze dus bij Treyarch vooralsnog niet van plan. “We vinden het juist geweldig dat Call of Duty verschillende dingen voor verschillende spelers kan zijn.”

Binnen Zombies krijg je nu naast de klassieke – op alsmaar taaiere ronden gebaseerde – modus, een totaal nieuwe: Outbreak. Daarin ga je ook met squads van vier spelers aan het werk, maar doe je dat in een veel uitgestrektere spelwereld en kies je zelf een objectief. Hoe je dat bereikt, laat de game je zelf kiezen. Slaag je in dat objectief (daar zijn er vijf verschillende van), dan kun je ervoor kiezen om met je loot te exfiltreren, of je aan een volgend te wagen… met een grotere uitdaging maar ook een veel grotere beloning. En daarna… enfin, je snapt het wel.

Wordt dit hoe we zombies vanaf nu gaan spelen?

Dat hangt van jou af. Die klassieke Zombies-mode kreeg begin februari nog een stevige dosis nieuwe content en blijft die in de toekomst op regelmatige basis ontvangen. Zombies-spelers die niets met Outbreak hebben, mogen dus op hun twee oren slapen.

Is deze Outbreak een eenmalig ding?

Nee, het wordt een modus die – wanneer ht voldoende aanslaat – naast de klassieke round-based Zombies blijft bestaan en wordt aangevuld met nieuwe uitdagingen, tweaks, etc.

Outbreak zou toegankelijker moeten zijn, dus is makkelijker?

Ja en nee. Volgens de ontwikkelaars zouden de helft van de Zombies-spelers blijven haken op de vijfde ronde. Die eerste uitdaging van Outbreak voelt misschien makkelijker, maar vooral omdat de game je meer bewegingsvrijheid geeft. Beslis je om niet te exfiltreren, maar voor een volgende uitdaging te gaan, schroeft de moeilijkheidsgraad op naar een die te vergelijken is met ronde 8 van de klassieke modus… en de volgende zou zo taai zijn als ronde 15!

Outbreak Call of Duty Cold War

De verhaallijn uit Black Ops 4 lijkt volledig overboord gegooid?

Yep, ze zijn er zelf nog steeds trots op, maar het werd te complex en een stap of vijf te ver voor veel afhakende spelers. De verhaallijn nu begint met een min of meer schone lei, zonder al het multiverse-gedoe… al zullen de hardcore fans nu (en naar de toekomst toe) nog heel wat narratieve links kunnen leggen. Er werd daarbij gehint naar ene Samantha Maxis.

Was het Zombies team op enige manier betrokken bij het Halloween-event in Warzone eind vorig jaar? Of belangrijker nog: bij wat er achter de geruchten rond het in Verdansk aangespoelde mysterieuze vrachtschip nu schuilt?

No comment.

De Outbreak-modusis nu beschikbaar in Call of Duty: Black Ops Cold War. In de modus moeten spelers samenwerken op de grootste maps van Black Ops Cold War. Met een Rover moeten dimensionale portalen worden ontdekt en alle zombies en andere wezens die daar uitkomen worden afgeslacht.

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord