Het verhaal van de Rage-serie - Shooterstories 

Het verhaal van de Rage-serie - Shooterstories 2019-01-11T15:30:59
Nog maar een paar maanden en we kunnen los in Rage 2. Een game die volgens Bethesda qua verhaal verdergaat waar we in het eerste deel zijn opgehouden. Maar, waarmee was dat ook alweer? LauraJenny duikt erin in een nieuwe Shooterstories.

rage
  

Rage speelt zich af de toekomst, want het is 2029 als een asteroïde tegen de aarde aanbotst. De mensheid is weggevaagd en wat over is van onze mooie bol, dat is slechts een zielige ruïne. Een beetje zoals als in Wall-E, maar dan duisterder. Want waar de overlevenden in de Pixar-film gezellig zijn vertrokken in een ruimteschip, is het in Rage zo dat mensen op aarde zijn gebleven. Vaak rondom waterrijke plekken, waar het nog enigszins bewoonbaar is gebleven. Er is echter ook gebied waar wat minder mensen zijn, daar vind je bendes en mutanten.

In 2135 moet alles anders worden, want dan staat Nicholas Raine op, een luitenant bij de marine die 106 jaar in hyperslaap heeft gelegen in een ondergrondse bunker. Hij is niet de enige, want er zijn diverse bunkers met mensen in hyperslaap, wat is opgestart in het Eden Project. Niet geheel succesvol, maar die van Raine was gelukkig heel gebleven. Hij was wel de enige in zijn bunker die het overleefde, waardoor hij alleen en doelloos wakker wordt. Later in de game zal je ontdekken hoe dat komt: Martin Cross van het Eden Project had net voordat de asteroïde insloeg nog wat getweakt, waardoor alleen de mensen die loyaal naar hem waren zouden ontwaken op de afgesproken tijd.

rage
   

Hoera voor Dan

Dat doel verandert al snel, want eenmaal boven op aarde wordt hij aangevallen door criminelen. Gelukkig is Dan Hagar (leuk detail: John Goodman doet zijn stem) daar, die hem redt en wegwijs maakt in wat er nog van de wereld over is. Hij vertelt hem in zijn gemeenschap over Authority, een een organisatie die technologie gebruikt om de macht te hebben over de wereld. Authority spoort bovendien overlevenden zoals Raine op. Waarom, dat is een mysterie.

Raine moet dus oppassen en kan niet blijven bij Hagars groep, omdat dat simpelweg te gevaarlijk is. Zeker omdat Raine superkrachten blijkt te hebben dankzij de injecties die hij kreeg voor zijn hyperslaap. Hij gaat daarop naar Wellspring, een stadje dat lijdt onder criminaliteit en mutanten. Daar ontmoet hij Dr. Kvasir, die voor de Authority werkte. Kvasir deelt wat fijne inzichten in de nare dingen die hij moest doen voor die organisatie, waaronder het creëren van die mutanten.

Hij hoeft zich nooit lang alleen te voelen, want Raine wordt door de doctor doorverwezen naar Resistance, dat tegen Authority strijdt en daarbij niet bepaald schroomt om geweld te gebruiken. Raine krijgt de opdracht de leider, Captain Marshall, te redden van de Authority, die net als hij een overlevende is van het Eden Project. Dat gaat hij doen, maar niet voor hij in het stadje Subway Town gaat leven. Hij ontmoet daar ook de bijzondere burgemeester, genaamd Redstone.

rage
   

Meh Martin

Inmiddels is Raine er achter gekomen wat Martin Cross van het Eden Project heeft gedaan, en dat hij ervoor zorgde dat de mensen die wel wakker zijn geworden, samen de Authority moesten gaan vormen om de leiding te hebben over de wereld. Dat Raine is wakker geworden, was een fout, want hij zou net als alle andere mensen die niet achter Cross stonden voor altijd in hyperslaap moeten blijven. Oeps. Raine moet zijn lotgenoten gaan helpen en ontdekt informatie over waar alle bunkers op aarde zijn. De data die hij heeft kan ervoor zorgen dat alle mensen uit hyperslaap worden gehaald, om zo een Resistance-leger te vormen tegen de Authority. Maar ja, zoiets kan natuurlijk alleen worden geregeld vanuit het hoofdkantoor van die slechte organisatie, dus in een spannende maar korte eindsprint fixt hij dat: de data is verzonden en de bunkers gaan weer “online”.

Ja, dat was het. Het einde is een veelbesproken onderwerp op het internet: mensen zijn er op zijn zachtst gezegd niet zo blij mee. Wat gebeurde er immers daarna? Er is toch een reden dat we dit hebben gedaan?! Dat in combinatie met het feit dat de laatste meters die je maakt in het spel niet bepaald het meest uitdagend of leuk zijn, maakt dat veel gamers met gemengde gevoelens terugkijken op Rage.

Het voordeel voor ontwikkelaar id Software is dat er dus wel veel winst te behalen is door die keuzes in het tweede deel anders te maken. Het is dus te hopen dat dat nare einde in Rage 2 wordt rechtgezet. De Arks, zoals die hyperslaap-pods in de bunkers heten, zijn allemaal weer online gegaan en het is nu waarschijnlijk de bedoeling om mensen te gaan organiseren en de strijd aan te gaan met Authority. Het schijnt wel een heel andere ervaring te zijn dan de eerste, want het speelt zich 30 jaar na afloop van dat befaamde eerste deel af.

rage 2
    

Rage 2

We kunnen je alvast verklappen dat de aarde geen zielig stukje planeet meer is en dat het hoofdpersonage een compleet ander persoon is (genaamd Walker) die ditmaal zelfs kan praten. In Rage 2 belooft het verhaal uit het eerste deel nog wel te worden uitgelegd, zodat je ook zonder dat je Rage hebt gespeeld toch aan de slag kunt met deze langverwachte opvolger.

Rage 2 verschijnt op 14 mei 2019 op PlayStation 4, Xbox One en PC.

In Shooterstories zijn Metro en Call of Duty: Black Ops al aan bod gekomen.

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord