Het grote Super Power Unlimited jaaroverzicht van 2018 

Het grote Super Power Unlimited jaaroverzicht: hét geeky nieuws van 2018 2018-12-31T17:43:23
Nu de laatste uren van het jaar ingegaan zijn blikt Super Power Unlimited terug op al het moois en het meest spraakmakende dat 2018 op superheldengebied te bieden had. Van het ontslag van James Gunn tot aan Disney's eigen streamingdienst; de meest geeky nieuwsverhalen van het jaar vind je hier, in het Super Power Unlimited jaaroverzicht van 2018!

Welkom in deze allerlaatste Super Power Unlimited van 2018. Vandaag blikt de PU-redactie met je terug op het superheldenjaar 2018, waarin uiteraard genoeg plezier te beleven viel, maar hier en daar gebeurde er ook wat minder leuke dingetjes. In vogelvlucht razen we met een moordtempo door dit mooie jaar, dus trek je spandex onderbroek maar op tot hoog water-niveau en vlieg met ons mee!
      

Marvel schoof een hoop Netflix-series aan de kant en komt met eigen streamingdienst

Iron Fist, Luke Cage en Daredevil keren niet terug op Netflix. De eerste twee helden waren twee seizoenen onderweg in het Netflix/Marvel-universum, terwijl Daredevil net zijn derde seizoen heeft gehad. Het lijkt aannemelijk dat Disney de helden op zijn eigen steamingdienst Disney + wil laten terugkeren, maar het contract tussen Disney en Netflix zegt dat de helden ruim twee jaar onbruikbaar zijn na het breken van de deal. Wordt uiteraard vervolgd dus!


   

De overname van Fox door Disney: vanaf 2019 een feit!

in 2019 wordt de kans dat je de X-Men, de Fantastic Four of misschien zelfs Deadpool in het Marvel Cinematic Universe gaat zien een stuk groter: Disney neemt 21st Century Fox met ingang van 1 januari namelijk voor een deel over en het lijkt erop dat bovenstaande helden deel uit gaan maken van de deal. Bob Iger, de president van Fox, bevestigde dit eerder dit jaar al. Spannend dus!
    

Je kreeg veel te zien van de nieuwe Joker-film

In tegenstelling tot veel filmproducties kreeg je in 2018 heel veel mee van de opnames van Joker, een nieuwe solofilm rondom de aartsvijand van Batman. Joaquin Phoenix speelt de nieuwe incarnatie van de Clown Prince of Crime en heeft een totaal nieuwe look gekregen. De opnames zijn inmiddels afgerond, maar hieronder kan je een van de setvideo’s nog eens bekijken.


   

Captain Marvel kreeg twee trailers in 2018

In maart krijgt een compleet nieuwe Marvel-heldin haar origin story in het MCU, maar in 2018 werd je al twee keer getrakteerd op voorproefjes van haar avontuur: Captain Marvel, de intergalactische heldin die waarschijnlijk een belangrijke rol gaat spelen in de Infinity War-verhaallijn, kwam onder meer in onderstaande trailer al uitgebreid aan bod. De andere trailer check je hier.


    

Aquaman zwom de bioscoop binnen!

Arthur ‘Aquaman’ Curry was al heel kort te zien in Batman vs. Superman: Dawn of Justice en had een grotere rol als lid van de Justice League in de gelijknamige film, maar een paar weken geleden was het tijd voor een eerste solo-film rondom de Atlantische held, die het overigens lekker doet in de box office! Helaas kon de PU-redactie je niet voorzien van een volledige review van Aquaman, waarvoor uiteraard excuses.


        

Wakanda Forever!

2018 begon goed met de release van Black Panther, de eerste Marvel-film met een donkere held in de hoofdrol. T’Challa, de koning van het teruggetrokken Afrikaanse land Wakanda, werd in Captain America: Civil War al geïntroduceerd, maar begin dit jaar kreeg hij zijn eigen avontuur. Een overgrote meerderheid genoot met volle teugen van Black Panther, Wouter noemde Black Panther zelfs ‘De Leeuwenkoning van het Marvel Cinematic Universe'.

Ook aan de bioscoopkassa’s deed Black Panther het erg goed: in het openingsweekend bracht de film 202 miljoen dollar in het laatje en wereldwijd was Black Panther goed voor meer dan één miljard dollar! Die opbrengst leverde het product van regisseur Ryan Coogler de negende plek op in de lijst van meest winstgevende films ooit. Petje af, T’Challa!
    

Thanos viel de aarde hoogstpersoonlijk aan

Na de mooie start met Black Panther in februari was het eindelijk zover: in april viel Thanos de aarde hoogstpersoonlijk aan in Avengers: Infinity War. In een ongekend superhelden-epos zag je de gestoorde titaan de Infinity Stones verzamelen terwijl de machtigste helden op aarde en in de ruimte er alles aan deden om hem te stoppen.

Infinity War heeft het landschap in het MCU nogal opgeschud: je bleef achter met misschien wel de naarste cliffhanger ooit in een Marvel-film. Wouter was in april lyrisch over de culminatie van 10 jaar MCU en gaf een lekker cijfer. Op naar de volgende Avengers-film dus!
     

Ant-Man kreeg een ogenschijnlijk belangrijke rol in de Thanos-verhaallijn...

De kleinste held in het MCU kwam begin juli terug met een prima avontuur dat zich parallel afspeelde met de gebeurtenissen in Avengers Infinity War. Ant-Man and The Wasp introduceerde Hope van Dyne als superheldin The Wasp en maakte Scott Langs Ant-Man een stuk belangrijker in het MCU.

Als je aan de post-credit scene van Ant-Man and The Wasp denkt weet je waarschijnlijk al waarom de mierenman een prominente rol gaat spelen in de afwikkeling van de Infinity War... Ant-Mans nieuwste avontuur nam (misschien ook wel begrijpelijk) wat gas terug na Black Panther en Infinity War, want Wouter vond het een beetje ee zooitje. Zijn punt lees je hier terug.
     

James Gunn werd de laan uitgestuurd...

Nog geen maand nadat James Gunn op Instagram de voorkant van zijn script voor Guardians of The Galaxy vol. 3 liet zien, werd hij ontslagen door Disney vanwege beledigende tweets uit 2010. Hierin 'grapte' Gunn over pedofilie en verkrachting, wat voor Disney de reden was om hem de zak te geven. Als gevolg werd Guardians of the Galaxy vol.3 ‘on hold’ gezet en startten Marvel-fans een petitie om hem terug te halen. Ook een deel van de Guardians-cast stond pal achter de regisseur. Dave ‘Drax’ Bautista gaf zelfs aan dat de vertraging van de derde Guardians-film vergaande gevolgen zou hebben voor Avengers: Endgame.    
       

DC startte eigen streamingdienst DC Worlds

Ook DC zat niet stil in 2018, want de streamingdienst DC Worlds werd in september gelanceerd. DC gaat de concurrentie aan met onder andere Netflix, want alle films die binnen het voormalig DC Extended Universe verschenen, zouden te zien zijn op DC Worlds. Daarnaast zou de Marvel-tegenhanger originele content uitbrengen op het platform, waarvoor de Teen Titans-serie Titans het startschot was.

Een serie rondom Swamp Thing moet ook op DC Worlds verschijnen en films als Aquaman, Shazam en Plastic-Man zullen na de bioscooprelease op het platform te zien zijn. Of DC geleerd heeft van de fouten in het eigen Extended Universe moet nog blijken, want zowel het nieuwe filmuniversum als het streamingplatform staan nog in de kinderschoentjes.
     

...en James Gunn liep van Marvel over naar DC!

De een zijn dood is de ander zijn brood, want James Gunn onderhandelde in oktober over een mogelijke schrijvers- en regisseursrol voor Suicide Squad 2! Terwijl de James Gunn-fans een reclamebord huurden om aandacht te vragen voor een terugkeer naar Marvel, werd uiteindelijk duidelijk dat Gunn sowieso een script zou schrijven voor Suicide Squad 2, maar ook een positie in de regisseursstoel behoorde tot de mogelijkheden.

Een bevestiging dat Gunn ook echt gaat regisseren is er op het moment van schrijven nog steeds niet, maar een regisseur brengt normaal gesproken een eigen geschreven script het beste tot leven, toch?
      

Venom kreeg een tweede kans

Na het debacle van Sam Raimi’s derde Spider-Man-film bleef het heel lang stil wat betreft films rondom Venom, een prominente tegenstander van Spider-Man en een geliefde antiheld in de Marvel-comics. Begin oktober kreeg Venom een kans op revance met een eigen film, waarin Tom Hardy een zware klus te wachten stond: het personage Eddie Brock en zijn alter ego Venom op waardige wijze vertolken.

Die revanche pakte deels goed uit, want terwijl de film door critici voornamelijk afgekraakt werd, deed Venom het erg goed aan de bioscoopkassa’s. Het financieel succes leidde in december tot geruchten dat producent Sony plannen had om de veelbesproken Spider-Man-deal met Disney te heroverwegen, maar Amy Pascal van Sony sprak de hoop uit dat de nieuwe onderhandelingen over Spidey in het MCU een goede afloop zouden hebben voor zowel Marvel als Sony.
      

Super Power Unlimited was op Heroes Dutch Comic Con!

In november mocht de PU-redactie richting de Jaarbeurs in Utrecht om gedurende Heroes Dutch Comic Con een aantal uitzendingen te maken over alles wat een echte nerd bezighoudt. Zij spraken op de comic-beurs met verschillende gasten over comics, Star Wars, het horror-genre, Marvel vs. DC en nog veel meer nerdy onderwerpen.

Wouter blikte verder terug op de vetste games uit 2018 en je kon een hoop redacteuren uiteraard ontmoeten en een potje gamen op de bank. En ondergetekende was heel even Aquaman, de allerslechtste welteverstaan.
      

Avengers: Endgame kreeg zijn eerste teaser trailer!

Het gehele najaar zaten we vol spanning te wachten op de Avengers: Endgame trailer. De subtitel van de vierde Avengers-film bleef na een hoop speculatie een geheim tot de trailer eindelijk verscheen. De voltallige PU-redactie ging compleet uit zijn dak toen de teaser trailer daadwerkelijk dropte en een analyse ervan check je hieronder:


   

Spider-Man: Into the Spider-Verse was awesome en krijgt een vervolg!

Wouter en Dennis hebben hem deze maand nog uitgebreid besproken in Super Power Unlimited: Spider-Man: Into the Spider-Verse. De animatiefilm die verschillende Spider-Men bij elkaar bracht voor een ongekend leuk spinnenavontuur werd ook door de PU-geeks ontzettend goed ontvangen en nog voordat Into the Spider-Verse überhaupt in de bioscoop draaide, bracht The Hollywood Reporter al nieuws over mogelijke vervolgen op de animatiefilm van Phil Lord en Christopher Miller.

Zo zou Joaquin Dos Santos, bekend om zijn werk aan animatieseries Avatar: The Last Airbender en Netflix’ Voltron, aangetrokken zijn om het vervolg te regisseren. David Callaham, verantwoordelijk voor het script van The Expendables en medeverantwoordelijk voor het schrijfwerk aan Wonder Woman 1984, zou het vervolg op Into the Spider-Verse van een mooi script moeten voorzien.

Tegelijkertijd is Lauren Montgomery (Batman: Year One en Batman/Superman: Apocalypse) in onderhandeling over de regie van een Spider-avontuur dat de vrouwelijke personages uit Into the Spider-Verse bij elkaar moet brengen. Bek Smith, verantwoordelijk voor schrijfwerk aan Captain Marvel en een LEGO Movie-project, zal zijn pen loslaten op het script van de film.

Ook in 2019 staat Super Power Unlimited tot je dienst om je te voorzien van het meest boeiende geek-nieuws dat er te melden valt in de wereld van DC, Marvel, scifi, fantasy, series en films. Blijf ons volgen en laten we van 2019 het meest Super jaar ooit maken! 

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord