Het belangrijkste nieuws van E3 2019 - Persconferenties op een rijtje 

Het belangrijkste nieuws van E3 2019 2019-06-12T15:04:53
De persconferenties zitten erop en de beurs is los, dus wordt het tijd om de belangrijkste nieuwtjes van E3 2019 eens op een rijtje te zetten.

EA
    

Respawn toont 15 minuten Star Wars Jedi: Fallen Order gameplay

Tijdens EA's EA Play event toonde Respawn waar ze het afgelopen jaar naast Apex Legends nou zo hard mee bezig zijn geweest. Dat is natuurlijk de nieuwste telg in EA's Star Wars lineup! In bijna een kwartier aan "unedited" gameplay zien we hoe Cal Kestis zich samen met zijn trouwe droid "BD-1" een weg baant door het door The Empire bezette Kashyyyk, de Wookie-thuisplaneet. Daar krijgt hij de taak om wat van de opgesloten vloerkleden te bevrijden, met behulp van zijn wallrunning/force-pushing/slow-motion/lightsaber skills. Check het hier:

    

Apex Legends onthult een nieuwe Legend, een nieuw wapen en een nieuwe Battle Pass

Respawn heeft na de bijzonder succesvolle launch van Battle Royale Apex Legends natuurlijk niet stil gezeten en gaf ons tijdens de EA Play livestream  een kijkje in de toekomst van de game. 2 juli gaat Apex Legends Seizoen 2 van start, onder de naam "Battle Charge". Diezelfde dag kan je aan de slag met een nieuwe Legend en een nieuw wapen.

De nieuwe Legend is Wattson, een jonge vrouw die samen met haar vader heeft geholpen met het ontwerpen van de arena waar Apex Legends afspeelt. Haar gameplay stijl is vrij uniek en focust meer op defense, met lasergrids die overal geplaatst kunnen worden. Ze houden vijanden op een afstandje en pingen de locatie als er iemand doorheen loopt. Haar ultimate is een kleine turret die shields regenerate en vijandelijke granaten uit de lucht schiet. Daarnaast zorgt haar passive er voor dat elke ult accelerant die ze gebruikt haar gelijk tot 100% brengt.

Naast de nieuwe legend en het nieuwe wapen worden er in seizoen 2 ook een hoop wapens gebufft en krijgt de game een Ranked mode. Daarnaast is het levelen van je Battle Pass in seizoen 2 ook een stuk sneller, en gebaseerd op daily en weekly challenges in plaats van tijd. Ook is bevestigd dat de nieuwe Pass maarliefst 4 legendary skins zal bevatten; 2 voor wapens en 2 voor legends.
     

Microsoft
    

Xbox' nieuwe console Project Scarlett eind 2020 verkrijgbaar

De groengekleurde kogel is eindelijk door de kerk: de nieuwe generatie consoles staat om de hoek! ‘A console should be designed and built and optimized for one thing: gaming’ zijn de woorden waarmee Xbox-hoofd Phil Spencer de aankondiging van Project Scarlett inluidt. De console wordt vanzelfsprekend de krachtigste Xbox tot nu toe, en dat onderstrepen de eerste details over zijn performance.

8K-ondersteuning, framerates tot 120 fps, ray tracing en een SSD (tevens gebruikt als virtuele RAM) die ’40 times performance increases’ in vergelijking met vorige generaties moet opleveren. De focus lijkt dus op het minimaliseren van laadschermen te liggen. Nu nog een tv bij elkaar zien te sparen die deze imposante specs aankan, en dan kunnen we Halo spelen als nooit tevoren. Daar hebben we nog even de tijd voor, want Project Scarlett verschijnt - waarschijnlijk onder een andere naam – op tijd voor de feestdagen van 2020.

     

Cyberpunk 2077 komt uit op 16 april 2020

Cyberpunk 2077 verschijnt op 16 april 2020. Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft werd de releasedatum onthuld door niemand minder dan Keanu 'Neo' Reeves, die ook nog eens een rol speelt in de nieuwe game van CD Projekt Red. Check hieronder de nieuwe trailer van Cyberpunk 2077:

    

Game of Thrones-schrijver en FromSoftware maken Elden Ring

FromSoftware heeft tijdens Microsofts E3-persconferentie Elder Ring onthuld. De nieuwe game van het team achter Dark Souls, Bloodborne en Sekiro: Shadows Die Twice wordt in samenwerking met Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin gemaakt, maar informatie over het verhaal is nog niet bekend. Wel weten we dat de game geïnspireerd is door Noorse mythologie, dat je los kan gaan in een open wereld en dat je verschillende koninkrijken zal bezoeken.


     

Bethesda
     

Orion laat je games streamen, zelfs als je slecht internet hebt

Orion is Bethesda's nieuwe techniek waarmee zij het streamen van games toegankelijk wil maken voor spelers die slecht internet hebben. Orion zou toepasbaar zijn op verschillende game-streamingdiensten om de te prestaties van Bethesda-titels te optimaliseren, al kunnen ook andere ontwikkelaars er gebruik van maken. Als voorbeeld werd Doom in 4K en 60fps gespeeld op een smarphone die gebruik maakt van Orion. Eind dit jaar wordt een beta-test op touw gezet zodat spelers Orion kunnen uitproberen. Wil je meedoen aan de test? Dan moet je je inschrijven bij de Slayers Club.


      

Verhaaltrailer Doom Eternal is vooral heel bloederig

Bethesda liet vanavond een verhaaltrailer zien van Doom Eternal en zoals je verwacht is het een aaneenschakeling van demonen die op gruwelijke manieren uit de weg worden geruimd. Je speelt weer als de Doom Slayer die zich ditmaal door verschillende dimensies met nieuwe werelden moet zien te worstelen, en zelfs even langs gaat in de hemel. Uiterkaard kom je nieuwe en bekende demonen tegen die je met talloze wapens kan afslachten. Doom Eternal komt op 22 november uit voor PS4, Xbox One en PC (origineel bericht).

     

Bethesda onthult Ghostwire: Tokyo

Bethesda heeft, samen met Evil Within-maker Tango Gameworks, Ghostwire Tokyo onthuld. Na een vrij onverstaanbare introductie door creative director Ikumi Nakamura kregen we een trailer te zien die behoorlijk vaag is. In Ghostwire Tokyo vinden mysterieuze verdwijningen plaats in Tokio en is het aan jou om uit de zoeken wat er allemaal gaande is. Tijdens je zoektocht naar de oorzaak krijg je te maken met occulte zaken, complottheorieën en urban legends. Ghostwire Tokyo heeft nog geen releasedatum (origineel bericht).

            

Een blik op het verhaal en co-op in Wolfenstein: Youngblood-trailer

Ook Wolfenstein: Youngblood is van de partij op E3. Bethesta liet tijdens de showcase een brute gameplaytrailer zien. De nieuwe shooter speelt zich af in de jaren '80 en draait om Jess en Soph, de tweelingdochters van B.J. Blazkowicz, die op zoek gaan naar hun vermiste vader. Tijdens de campaign switch je tussen Soph en Jess, maar de game is ook co-op te spelen. Wolfenstein: Youngblood komt op 26 juli uit voor PS4, Xbox One, PC en Nintendo Switch (origineel bericht).

     

PC Gaming Show
     

PC-versie Shenmue 3 exclusief voor Epic Games Store

De PC-versie van Shenmue 3 wordt exclusief uitgebracht in de Epic Games Store. Shenmue-maker Yu Suzuki was op het podium tijdens de PC Gaming Show om fans te bedanken en een nieuwe trailer te introduceren, maar zei zelf niets over de uitgave in Epics gamewinkel. Achteraf werd duidelijk dat Shenmue 3 ook echt een Epic Games Store-exclusive titel wordt, met laaiende reacties van fans tot gevolg. Zij die de Shenmue 3's Kickstarter-campagne hebben gesteund met de aankoop van een Steam-key van Shenmue 3, krijgen hun geld niet terug van Deep Silver.

     

Gameplaytrailer voor Vampire The Masquerade Bloodlines 2

Je zag een verkorte versie van de Vampire The Masquerade Bloodlines 2 gameplaytrailer tijdens de PC Gaming Show vanaf E3 2019, maar Paradox Entertainment heeft zelf gewoon lekker een verlengde versie van de trailer geüpload. De first person action RPG speelt zich af in Seattle, waar een groep vampieren mensen kidnapt om hen vervolgens in vampieren te laten veranderen. Jouw personage moet zich zien te redden in stad vol rivalerende facties. Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 komt in 2020 uit voor PC, Xbox One en PS4.

     

Ubisoft
   

Watch Dogs Legion officieel onthuld

Watch Dogs Legion is middels een gameplaytrailer van 10 minuten officieel onthuld. In de video wordt de mechanic geshowd waarmee je verschillende NPC's mee bestuurt. Het lijkt erop dat je een soort team van DeadSec-hackers kan samenstellen door mensen op straat te rekruteren. Het huidige Londen lijkt goed nagemaakt te zijn, want het eerste gedeelte van de video speelt zich af op een zeer realistisch ogend Picadilly Circus, een bekende locatie in Londen.

Na de trailer werd bekendgemaakt dat Brexit een van de thema's zal zijn van Watch Dogs Legion. De game verschijnt op 6 maart 2020 voor PS4, Xbox One en PC.

    

Gods and Monsters komt uit op 25 januari 2020

Ubi heeft Gods and Monsters, een gloednieuwe IP, middels een korte teaser onthuld tijdens zijn E3 persconferentie. De teaser laat nagenoeg niets los over de game, behalve dat hij op 25 januari 2020 in de winkel ligt. Griekse mythologie vormt een inspiratie voor het verhaal van Gods and Monsters en in de teaser trailer zie je de wereld van de game. Gods and Monsters verschijnt voor PC, Google Stadia, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch.

Zombieshooter Rainbow Six Quarantine onthuld

Rainbow Six Quarantine wordt een co-op zombieshooter die je in teams van drie kan spelen. In Rainbow Six Quarantine nemen jij en je teamgenoten het op tegen een bedreiding die mensen en hun omgeving infecteert. Ubisoft belooft intense, chaotische en onvoorspelbare missies die jij en je team moeten voltooien om de stad in quarantaine te plaatsen. Rainbow Six Quarantine komt in 2020 naar PS4, Xbox One en PC.

    

Nieuwe trailer voor Ghost Recon Breakpoint

Ubisoft heeft tijdens zijn E3 persconferentie een nieuwe trailer voor Ghost Recon Breakpoint gedropt. Jon Bernthal speelt Lt. Colonel Cole D. Walker en de trailer draait dan ook om zijn privéleger The Wolves. Walker leest in de trailer zijn manifest op. Benthal was zelf aanwezig bij de persconferntie om zijn rol verder toe te lichten. Zoals verwacht wordt Bernthals personage de antagonist van Ghost Recon Breakpoint, dat op oktober uitkomt voor PS4, Xbox One en PC.

     

Square Enix
     

Crystal Dynamics onthult Marvel's Avengers met gameplay

Crystal Dynamics heeft de eerste gameplaybeelden geshowd van Marvel's The Avengers. Tijdens de Square Enix E3 persconferentie werd de game voor het eerst getoond. In de trailer zie je hoe Iron Man, Thor, Captain America, de Hulk en Black Widow te hulp moeten schieten tijdens A-Day, de dag waarop een nieuw Avengers hoofdkwartier wordt geopend in San Francisco, maar er gaat iets goed mis waardoor de Avengers uiteen lijken te vallen.

Marvel's Avengers is voor het eerst geshowd tijdens de Square Enix E3 persconferentie. In gameplaybeelden is te zien dat de machtigste helden op aarde uiteen dreigen te vallen na een aanval in San Francisco, waar de opening van een nieuw Avengers hoofdkwartier gevierd wordt. Als geavanceerde technologie gestolen wordt krijgen de Avengers hier de schuld van.

Als een nieuw kwaad vijf jaar later de aarde bedreigt moeten Earth's Mightiest heroes weer bij elkaar komen om de aarde te redden. Een shot in de trailer laat zien hoe Hulk het opneemt tegen Abomination en aan het einde van de persconferentie werd nog een korte video getoond waarin Hank 'Ant-Man' Pym te zien is met een gigantisch krimpgeweer.

Crystal Dynamics belooft voortduerend met gratis nieuwe content te konmen voor Marvel's Avengers en zegt toe dat er geen pay-to-win-transacties in de game zullen zitten. Aan het einde van de persconferentie werd nog een korte video getoond waarin Hank 'Ant-Man' Pym te zien is met een gigantisch krimpgeweer. Marvel's Avengers heeft rollen voor Nolan north als Tony Stark en Troy Baker als Bruce Banner.

     

Nieuwe gameplaybeelden van Final Fantasy 7 Remake

Square Enix heeft tijdens zijn E3 persconferentie nieuwe gameplaybeelden getoond van Final Fantasy 7 Remake. De beelden laten Tactical Mode, de vaardigheden van verschillende party members en veel gameplay met hoofdpersoon Cloud Strife zien. De combat werd ook uit de doeken gedaan in een trailer met Cloud en Barret, die het opnemen tegen een Scorpion Sentinel. Square Enix belooft in de komende maanden nog veel meer te laten van van de remake van de klassieker uit 1997. Final Fantasy 7 Remake dropt op 3 maart 2020 voor PS4.

     

Remaster van Final fantasy 8 aangekondigd

Square Enix heeft tijdens zijn E3 persconferentie een remaster aangekondigd van Final Fantasy 8 aangekondigd. Middels een eerste trailer werd e remasterd onthuld, maar verdere informatie ontbreekt op dit moment nog. Het origineel kwam uit in 1999 op de PlayStation en draait om Squall Leonard die het samen met zijn SeeD-huurlingen moet opnemen tegen de kwaadaardige tovenares Ultimecia. Zij komt uit de toekomst en wil een einde maken aan het concept van tijd zoals wij dat kennen. De remaster komt later dit jaar uit voor PlayStation 4, Switch, Xbox One en Steam.

     

Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition dropt deze winter

Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition komt deze winter naar Nintendo Switch, PS4, iOS en Android. Dat maakte Square Enix zojuist bekend tijdens zijn E3 persconferentie. Middels een korte trailer maakte de uitgever het nieuws bekend. In te trailer wordt een klein beetje combat geshowd, maar de nadruk ligt op de uitgaven voor mobiele apparaten. Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition dropt komende winter op Nintendo Switch, PS4, iOS en Android.

    

Nintendo
    

Vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild in de maak

Het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild is in de maak! Nintendo dropte dit nieuws aan het einde van zijn E3 Direct en liet meteen wat beelden van het vervolg zien. Te zien is dat een groot kwaad zich schuilhoudt onder Hyrule Castle. Zelda en Link bevinden zich in een grot waar duistere magie samen lijkt te komen bij het dode lichaam van Calamity Ganon. Check de trailer hieronder:

     

Heroes van Dragon Quest komen naar Super Smash Bros. Ultimate

De Heroes van Dragon Quest komen als DLC-personage naar Super Smash Bros. Ultimate. Nintendo maakte dit bekend tijdens de Nintendo Direct op E3. Hoofdpersonen uit meerdere Dragon Quest-titels, waaronder Eldric en Luminary, maken hun opwachting. De personages gebuiken naast melee-aanvallen ook mana en spells. Precieze details over hun controlscheme zijn nog niet bekend. De Dragon Quest-helden komen deze zomer naar Super Smash Bros. Ultimate.

Lekker in een hotel vertoeven in Luigi’s Mansion 3

Luigi moet weer in actie komen en een hoop nieuwe spoken en enge dingen opzuigen en verslaan. Dit doet hij met een compleet nieuwe stofzuiger waarmee hij een hoop leuke, nieuwe trucjes kan! Zo kan je met Slam geesten deels opzuigen en andere spoken slaan, met Suction Shot kan je een zuignap schieten en obstakels verwijderen en je hebt zelfs een maat om mee te spelen: Gooigi!

Deze slijmversie van Luigi kan door hekken heen en over vallen heenlopen, maar kan wel makkelijk weggespoeld worden door water. Gebruik hem om samen de speelwereld te ontdekken en puzzels op te lossen. Als je graag met anderen speelt kan je ook deelnemen aan de Scarescraper. Speel hier met tot en met acht andere Luigi’s diverse minigames. Luigi’s Mansion komt dit jaar nog uit, we houden je op de hoogte!

   

Banjo-Kazooie komt naar Super Smash Bros. Ultimate

Je kunt binnenkort Super Smash Bros. Ultimate spelen met Banjo-Kazooie als fighter. Waar mensen eerder al dachten dat er wellicht een nieuwe game van Banjo-Kazooie zou komen blijkt het dat dit gekke duo zich een weg baant naar de Smash-line-up, iets waar ongetwijfeld een hoop Super Smash Bros. Ultimate-fans blij mee zullen zijn.

Het lijkt er op dat het een snel personage gaat zijn, waarbij je Kazooie op meerdere manieren kunt gebruiken om projectielen te schieten. Ook kan je jezelf de lucht inknallen met een bijennest en de vleugels van Kazooie Banjo, waar je natuurlijk ook mee kunt vliegen, beschermen tegen aanvallen. Vanaf de herfst van dit jaar kun je gebruik gaan maken van deze blije, iconische personages in Super Smash Bros. Ultimate.

    

Animal Crossing New Horizons uitgesteld naar maart 2020

De nieuwste Animal Crossing-game, Animal Crossing New Horizons, is onthuld tijdens de Nintendo Direct op E3 2019. De game is wat later dan verwacht, waar Nintendo dan ook zijn verontschuldigingen voor aanbiedt. Eerder beloofde Nintendo namelijk dat Animal Crossing dit jaar nog zijn Switch-debuut zou maken, maar dat wordt toch 20 maart 2020. We zagen tijdens de Nintendo Direct dat je allereerst begint met een tentje op een eiland, waar je langzaam maar zeker verder groeit en je dorp opbouwt.

The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition komt naar Nintendo Switch

The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition komt dit jaar nog naar Nintendo Switch. Nintendo maakte dat nieuws bekend tijdens de Nintendo E3 Direct. De Complete Edition geeft je uiteraard de basisgame met de DLC's Hearts of Stone en Blood and Wine erbij. We zijn op de PU-redactie dan ook erg benieuwd welk punt Wouter aan deze uitgave van de Witcher 3: Wild Hunt gaat geven. Nog dit jaar komt The Witcher 3: Wild Hunt naar Nintendo Switch.

Staat jouw favoriete E3-nieuws er niet bij? Drop dan zeker een reactie en lees hieronder snel verder, want jouw mening wordt de komende dagen nog belangrijk op PU.nl!

Uiteraard is de E3-gekte nog niet afgelopen na dit overzichtje met de belangrijkste nieuwtjes, want Wouter, Jacco, Lucas en Matthijs blijven deze week met previews en E3 Journaals komen. Zoals je wellicht ook gemerkt hebt kwamen de afgelopen dagen steeds verschilende polls online waarin we jouw mening vroegen over alles wat deze E3 werd aangekondigd en geshowd. Die polls blijven verschijnen tot vrijdag, waarna we alle resultaten verzamelen om antwoord te geven op de belangrijkste vraag: wie wint E3 2019?

Op zaterdag verschijnt een artikel waarin de winnaar van E3 volgens de PUmmunity onthuld wordt, dus vergeet de komende dagen niet te stemmen op jouw favoriete nieuws!

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord