Het belangrijkste nieuws van de E3 2018-persconferenties op een rijtje 

Het belangrijkste nieuws van de E3 2018-persconferenties op een rijtje 2018-06-13T15:29:32
De persconferenties zijn voorbij en de beurs is open. E3 2018 is dus alweer bijna over. Dit zijn de belangrijkste nieuwtjes die je niet mag missen.

EA

Battlefield 5 krijgt Battle Royale-modus

Battlefield 5 krijgt een Royale-modus! EA heeft dit aangekondigd tijdens de EA Play-persconferentie. Later dit jaar krijgen we meer informatie over hoe EA het genre volledig in Battlefield-stijl aanpakt. 

Spelers krijgen dit jaar meer vrijheid over hoe zij de game spelen. Het wordt mogelijk om door ramen en hekken te duiken, voertuigen en artillerie kunnen over het slagveld verplaatst worden en tanks kunnen nu volledige huizen platbeuken. Jouw uiterlijk is ook meer te veranderen dan ooit te voren.

                        

Het verhaal van de game zal opnieuw in War Stories verteld worden. De focus ligt op helden die eigenhandig de wereld veranderd hebben. Goed nieuws voor de consument: de game kent geen Expansion Pass of lootboxen! EA geeft dus misschien toch iets om ons?
           

Champions League staat centraal in FIFA 19, verschijnt 28 september

FIFA 19 draait volledig om de Champions League en de Europa League. De grote kampioenschappen zitten in bijna iedere modus van het spel verwerkt. FIFA 19 lanceert op 28 september op PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Het wordt makkelijker om vriendschappelijke 5-tegen-5-wedstrijden te spelen in FIFA's Kick Off-modus. Je kunt zelfs jouw vrienden uitdagen op specifieke vaardigheden. 

Uiteraard is de gameplay ook verbeterd. Spelers bewegen natuurlijker en het First Touch-systeem werkt ook beter, aldus een woordvoerder van EA. 

             

Anthem lanceert op 22 februari 2019 op PC, PS4 en Xbox One

EA heeft een hoop nieuwe informatie over Anthem gedropt tijdens hun EA Play-persconferentie. Er werd een nieuwe trailer getoond en zelfs een korte gameplaydemo. Het spel lanceert op 22 februari, 2019.

In een interview met Biowares general manager Casey Hudson, executive producer Mark Darrah en lead writer Cathleen Rootsaert maakt EA bekend dat Anthem is ontworpen om de komende jaren nieuwe verhaallijnen en content-updates te krijgen. De wereld waarin je speelt, verandert constant en wordt door iedereen tegelijkertijd hetzelfde beleefd. Het is dan ook aan de speler om te kiezen of hij samen met anderen of alleen speelt.

Het verhaal zit zo in elkaar dat alle keuzes puur en alleen van jou afhangen. Je hebt de keuze om het volledige verhaal alleen te spelen, maar volgens ontwikkelaars maakt dit de game wel lastiger. Het spel kent geen lootboxen, maar wel in-game aankopen. Het gaat hier om puur cosmetische voorwerpen. en je hebt de volledige controle over wat je wel of niet koopt.

We hebben ook veel geleerd over de achtergrond van Anthem. De wereld waarin je speelt is achtergelaten door goden en hun gereedschap is achtergebleven. Het spel draait om de 'Anthem of Creation', een speciaal lied dat door kwaadaardige wezens wordt misbruikt.

Je hebt als speler de keuze tussen vier verschillende soorten Javelins, een speciaal pantser dat je nodig hebt om te overleven buiten de veilige stadsmuren. Je kunt kiezen uit de Ranger-, Colossus-, Interceptor- en Storm-Javelin. Omdat het slechts een pak is dat je draagt, kun je vrij wisselen wanneer je iets anders uit wilt proberen.

Anthem biedt ook de vrijheid om jouw Javelin aan te passen zoals jij dat wilt. Van de kleur tot bepaalde eigenschappen, jij hebt controle over hoe jij er uitziet. 

               

Microsoft

Halo Infinite aangekondigd door Microsoft, Master Chief speelt de hoofdrol

Microsoft heeft haar E3-persconferentie geopend met een nieuwe Halo. Het spel heet Halo Infinite en zoals 343 Industries had beloofd staat Master Chief dit keer centraal. Naast een nieuwe trailer is er nog niets bekend over de game.


          

Nieuwe game van FromSoftware heet Sekiro: Shadows Die Twice, lanceert 2019

Microsoft heeft de nieuwe, mysterieuze game van FromSoftware onthuld. Het spel heet Sekiro: Shadows Die Twice en lanceert in 2019. Er is verder niets bekend over de game, behalve dat het zich in een feodaal Japanse tijd afspeelt. Het spel komt uit op Xbox One en PlayStation 4.


             

Fallout 76 is prequel van vorige games, vier keer groter dan Fallout 4

Bethesda heeft tijdens de Microsoft-persconferentie de eerste beelden van Fallout 76 getoond. Het spel speelt zich in West-Virginia af, voor alle andere games. Het lijkt erop dat de focus van het spel ligt op het herbouwen van de omgeving.

Volgens Todd Howard is de game vier keer groter dan Fallout 4. Dat mag ook wel, want de speelbare omgeving in dat spel was volgens velen aan de kleine kant. Het is nog niet exact duidelijk of het een volledige Fallout-titel wordt, of een spin-off. Er is in ieder geval een nieuwe trailer om te bewonderen.


           

Kingdom Hearts komt naar Xbox One, nieuwe trailer onthult Frozen-verhaallijn

Kingdom Hearts komt officieel naar Xbox One. In een nieuwe trailer die tijdens E3 2018 onthuld werd zien we hoe onze Disney-helden de personages van Frozen ontmoeten. De game lanceert op 29 januari op Xbox One en PlayStation 4. 


          

Gears 5 onthuld, nieuw deel in Gears of War-franchise

Microsoft heeft Gears of War 5 onthuld. Het nieuwe deel uit de franchise heeft direct een nieuwe trailer gekregen. Er is nog weinig bekend over het verhaal, maar in de trailer zijn een aantal nieuwe wapens en vijanden te zien. Een exacte releasedatum is nog niet onthuld, alleen dat de game in 2019 uitkomt.


           

Cyberpunk: 2077 heeft EINDELIJK een nieuwe trailer gekregen

Als klapper op de vuurpijl van een prima persconferentie heeft Microsoft een nieuwe trailer voor Cyberpunk: 2077 getoond. We weten nog steeds vrij weinig van het spel, maar de toon van de game is nu iets duidelijker. Cyberpunk: 2077 heeft nog steeds geen releasedatum en de kans is groot dat we die nog lang niet krijgen.


            

Bethesda

The Elder Scrolls 6 officieel aangekondigd door Bethesda

Bethesda heeft The Elder Scrolls 6 aangekondigd! De game zal pas over een paar jaar verschijnen, maar dat maakt dit nieuws niet minder fantastisch. Fans hebben jaren gewacht op een aankondiging als deze en nu is het wachten tot we meer nieuws krijgen. Geniet voor nu alvast van deze mini-teaser, je moet er hoogstwaarschijnlijk langer dan een jaar op teren.


            

Bethesda onthult nieuwe, originele singleplayer IP Starfield

Er gaan al heel lang geruchten over een mysterieus project van Bethesda. Dit project zou Starfield heten en een science-fiction versie van de bekende singleplayer games van de ontwikkelaar zijn. Het blijkt dus dat dit officieel gaat gebeuren. Bethesda toonde tijdens haar E3-persconferentie een korte teaser met een ruimteschip dat naar lichtsnelheid sprong. Er is verder geen informatie over de game bekend, behalve dat het Starfield heet. Het is de eerste nieuw IP van Bethesda in 25 jaar.


              

Fallout 76 wordt online, open-world, survival game, lanceert 14 november

Bethesda heeft tijdens E3 een enorme hoeveelheid aan informatie over Fallout 76 gedropt. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: het spel komt dit jaar nog uit! Fallout 76 lanceert al op 14 november.

De ontwikkelaar heeft ook eindelijk bekendgemaakt wat we precies van Fallout 76 kunnen verwachten. Het wordt een online, open-world, survival game. Het is een prequel van alle andere Fallout-spellen en speelt zich af in West-Virginia. 

Het is tevens de grootste Fallout-titel ooit, maar liefst vier keer groter dan Fallout 4. Je kunt zelf kiezen of je het spel solo of met vrienden speelt.

Je speelt als een van de uitverkorenen die 24 jaar lang in Vault 76 mag verblijven. Op 'Reclamation Day' mag iedereen naar buiten en stap je de grote open wereld in. Deze wereld kent zes verschillende gebieden met ieder hun eigen flora en fauna, loot om te verzamelen en avonturen om te beleven.

De focus van de game ligt dus op interactie met andere spelers. Er zijn dus nauwelijks NPC's, iedereen die je tegenkomt is een echt persoon die het spel speelt. Fallout 76 draait op dedicated servers. 

Je wordt volledig vrijgelaten om te doen wat je wilt. Er zijn nucleaire wapens om af te schieten en kampen om op te bouwen. Alle progressie die je maakt wordt van server naar server meegenomen. 

Fallout 76 krijgt een beta, maar de releasedatum hiervan is nog niet bekend. Het spel krijgt ook een kekke Collector's Edition met een functionerende Fallout-helm. Deze bevat een lamp en een stemvervormer. 


           

Doom Eternal aangekondigd, vervolg op Doom

Doom krijgt een vervolg! Doom Eternal brengt de hel naar de aarde en belooft meer actie en monsters om kapot te knallen. Tijdens QuakeCon wordt meer informatie over de game onthuld. Check de eerste teaser hieronder.


              

Ubisoft

Assassin's Creed: Odyssey onthuld, komt 5 oktober uit

Ubisoft heeft Assassin's Creed: Odyssey onthuld. De game speelt zich af in het oude Griekenland. Volgens de ontwikkelaars ligt de nadruk op RPG-elementen. Voor het eerst in een Assassin's Creed-game moet je aan het begin van het spel  kiezen tussen een mannelijk of vrouwelijk personage.

Ook nieuw zijn de dialoogopties die je hebt tijdens gesprekken. De keuzes die je maakt, hebben ongetwijfeld een kleine impact op het verhaal. Assassin's Creed: Odyssey vertelt jouw verhaal meer dan vorige titels, volgens Ubisoft. 

Bij de onthulling werden verschillende trailers getoond. Check de belangrijkste hieronder.


         

Ubisoft dropt nieuwe Beyond Good & Evil 2 trailer

Ubisoft heeft een nieuwe trailer van Beyond Good & Evil 2 onthuld. In de trailer zien we hoe een ruimtepiratenschip wordt aangevallen door een ander schip onder leiding van een jongere Jade. Er werd ook kort wat gameplay op de achtergrond gedeeld, maar deze beelden zijn nog niet online verschenen. 

De ontwikkelaars zijn van plan om het spel samen met fans te maken. In samenwerking met HitRECord hopen ze unieke artwork en muziek naar de game te halen. Het kan dus zomaar dat jouw werk in Beyond Good & Evil verschijnt.

Meer informatie is niet gegeven, dus geniet lekker van de epische nieuwe trailer.


               

Maak vrienden of vijanden in nieuwe Skull & Bones-trailers

Piratengame Skull & Bones heeft twee gloednieuwe trailers gekregen. Eén van de trailers is volledig cinematisch en toont dat piraterij op sterven na dood is. De andere trailer bevat alleen gameplay en toont een boel nieuwe functies.

In Skull & Bones krijg je jouw eigen 'hideout'. Hier kun je jouw schip klaarmaken voor de lange reizen op zee. Wanneer je het water opgaat, begint het spel echter pas echt.

Omdat Skull & Bones een gezamenlijke open-wereld heeft, kun je terwijl je op jacht bent naar schatten andere spelers tegenkomen. Jij hebt vervolgens de keuze om vrienden of vijanden te maken. Vecht je samen en deel je de loot, of hou je alles liever voor jezelf? 


         

The Division 2 krijgt trailer, raids en gratis DLC

The Division 2 gaat verder waar het eerste deel stopte. De game krijgt raids voor acht personen en een nieuw progressiesysteem dat eigenlijk pas begint als je het hoogste level hebt behaald. Vanaf dat moment kun je specialiseren in één van drie klassen met unieke vaardigheden.

The Division 2 krijgt in het eerste jaar ook drie gratis DLC-episodes. Het is nog niet bekend wat voor content deze updates exact bevatten. The Division 2 lanceert op 15 maart 2019 op PC, Xbox One en PlayStation 4. Bekijk de nieuwe trailer hieronder!


              

Sony

Sony PlayStation onthult eindelijk The Last of Us: Part 2 gameplay

We hebben ein-de-lijk gameplay van The Last of Us: Part 2. Sony startte haar persconferentie sterk met een uitgebreide trailer voor de langverwachte game. Eén ding is zeker, de toon is een stuk duisterder.

Wat direct opvalt is dat je als Ellie speelt. Dit deed je al kort in het verhaal en DLC van het eerste spel, maar het lijkt er op dat Ellie toch echt de hoofdrol in deel twee speelt. Wat dit voor Joel betekent, is nog onbekend.

In de gameplay-trailer zien we stealth-elementen en aardig wat combat. Het snelle menu dat met de d-pad bestuurd wordt is terug. Er is ook geen Clicker te zien in de trailer, alle vijanden zijn menselijk. 

Naughty Dog speelt opnieuw met onze emoties. Een releasedatum blijft uit, maar de gameplay houdt ons voorlopig wel even zoet.


           

Epische Ghost of Tsushima gameplay getoond

Ghost of Tsushima werd vorig jaar al aangekondigd, maar nu hebben we ook de eerste gameplaybeelden binnen. De game wordt ontwikkeld door Sucker Punch en speelt zich af in Japan, ten tijden van de Mongoolse invasie in 1274. De graphics en animaties zijn extreem indrukwekkend en zijn bijna niet te onderscheiden van een titel op Naughty Dog-kwaliteit. Naast de gameplay is er geen informatie over het spel vrijgegeven.


              

Death Stranding krijgt gameplaytrailer, blijft extreem vaag

Death Stranding heeft een gameplaytrailer gekregen. Er is nog steeds geen touw aan vast te knopen, maar we verwachten dan ook niets minder van Kojima. Laat ons in de reacties weten waar jij denkt dat het spel over gaat. We weten het zelf namelijk ook nog steeds niet zeker...


          

Schurken breken los in nieuwe Marvel's Spider-Man gameplaytrailer

Sony heeft een nieuwe gameplaytrailer van Marvel's Spider-Man getoond. De titel van Insomniac Games komt al in september uit, dus het was hoog tijd dat we meer te zien kregen. In de trailer breken meerdere schurken los uit de gevangenis waar ze in opgesloten zaten. Aan het einde wordt zelfs een bekende schurk geteased, maar wie kan het zijn? De geruchten gaan nu al dat het Uncle Ben is.


           

Nintendo

Alle vechters ooit komen samen in Super Smash Bros. Ultimate, lanceert 7 december

Daar is het dan eindelijk: gameplay van de nieuwe Super Smash Bros.-titel van Nintendo. Naast het feit dat iedere vechter ooit uit de Smash-serie speelbaar is, heeft het spel nu ook een officiele naam. Super Smash Bros. Ultimate lanceert later dit jaar op Nintendo Switch.

Met meer dan zestig personages is dit volgens Nintendo de grootste crossover in gaming geschiedenis. Kijk snel wie er allemaal speelbaar zijn en wat er allemaal anders is in de onderstaande video. Zelfs Ridley is nu officieel een personage! 

Super Smash Bros. Ultimate ondersteunt ook de oude Nintendo GameCube-controller. 

Super Smash Bros. Ultimate is vanaf 7 december te koop op Nintendo Switch. 


               

Nintendo onthult Fornite voor Nintendo Switch, vanaf vandaag speelbaar

Fortnite komt officieel naar Nintendo Switch. De Battle Royale-titel is gratis en vanaf vandaag speelbaar. 


          

Vier feest met nieuw aangekondigde Super Mario Party, komt 5 oktober uit

Nintendo heeft een nieuwe Mario Party aangekondigd! Mario Party bevat nieuwe minigames en unieke manieren om samen te spelen. Deel de Joy-Cons met vrienden en speel samen op één of meerdere systemen. Het spel lanceert op 5 oktober op Nintendo Switch.


         

Fire Emblem: Three Houses onthuld voor Nintendo Switch, lanceert voorjaar 2019

Nintendo heeft een nieuwe Fire Emblem onthuld. Het spel heet Fire Emblem: Three Houses en is exclusief speelbaar op Nintendo Switch. De game bevat een nieuw verhaal en nieuwe gameplay-elementen. Het spel lanceert in het voorjaar van 2019.


                      

Zo, dat was het dan. Wat vond jij het tofste nieuws? Morgen komt er een grote E3-vragenlijst online waarin je ons precies kunt laten weten wat jij van E3 2018 vond. In deze vragenlijst stellen we natuurlijk ook de belangrijkste vraag van het hele evenement: Wie heeft E3 2018 gewonnen? Vrijdag vatten we samen wat jullie van de verschillende persconferenties vonden en kronen we de officiële winnaar van de E3.

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord