Het belangrijkste nieuws uit de Nintendo E3 Direct 

Het belangrijkste nieuws uit de Nintendo E3 Direct 2019-06-12T08:56:44
De laatste grote presentatie van E3 2019 zit er alweer op. Nintendo streamde zijn E3 Direct vanaf 18:00 en hier lees je uiteraard alles wat er tijdens de stream gebeurde!

   
Vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild in de maak

Het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild is in de maak! Nintendo dropte dit nieuws aan het einde van zijn E3 Direct en liet meteen wat beelden van het vervolg zien. Te zien is dat een groot kwaad zich schuilhoudt onder Hyrule Castle. Zelda en Link bevinden zich in een grot waar duistere magie samen lijkt te komen bij het dode lichaam van Calamity Ganon. Check de trailer hieronder:


   

Heroes van Dragon Quest komen naar Super Smash Bros. Ultimate

De Heroes van Dragon Quest komen als DLC-personage naar Super Smash Bros. Ultimate. Nintendo maakte dit bekend tijdens de Nintendo Direct op E3. Hoofdpersonen uit meerdere Dragon Quest-titels, waaronder Eldric en Luminary, maken hun opwachting. De personages gebuiken naast melee-aanvallen ook mana en spells. Precieze details over hun controlscheme zijn nog niet bekend. De Dragon Quest-helden komen deze zomer naar Super Smash Bros. Ultimate.Lekker in een hotel vertoeven in Luigi’s Mansion 3

Luigi moet weer in actie komen en een hoop nieuwe spoken en enge dingen opzuigen en verslaan. Dit doet hij met een compleet nieuwe stofzuiger waarmee hij een hoop leuke, nieuwe trucjes kan! Zo kan je met Slam geesten deels opzuigen en andere spoken slaan, met Suction Shot kan je een zuignap schieten en obstakels verwijderen en je hebt zelfs een maat om mee te spelen: Gooigi!

Deze slijmversie van Luigi kan door hekken heen en over vallen heenlopen, maar kan wel makkelijk weggespoeld worden door water. Gebruik hem om samen de speelwereld te ontdekken en puzzels op te lossen. Als je graag met anderen speelt kan je ook deelnemen aan de Scarescraper. Speel hier met tot en met acht andere Luigi’s diverse minigames. Luigi’s Mansion komt dit jaar nog uit, we houden je op de hoogte!


   

Banjo-Kazooie komt naar Super Smash Bros. Ultimate

Je kunt binnenkort Super Smash Bros. Ultimate spelen met Banjo-Kazooie als fighter. Waar mensen eerder al dachten dat er wellicht een nieuwe game van Banjo-Kazooie zou komen blijkt het dat dit gekke duo zich een weg baant naar de Smash-line-up, iets waar ongetwijfeld een hoop Super Smash Bros. Ultimate-fans blij mee zullen zijn.

Het lijkt er op dat het een snel personage gaat zijn, waarbij je Kazooie op meerdere manieren kunt gebruiken om projectielen te schieten. Ook kan je jezelf de lucht inknallen met een bijennest en de vleugels van Kazooie Banjo, waar je natuurlijk ook mee kunt vliegen, beschermen tegen aanvallen. Vanaf de herfst van dit jaar kun je gebruik gaan maken van deze blije, iconische personages in Super Smash Bros. Ultimate.


    

Animal Crossing New Horizons uitgesteld naar maart 2020

De nieuwste Animal Crossing-game, Animal Crossing New Horizons, is zojuist onthuld tijdens de Nintendo Direct op E3 2019. De game is wat later dan verwacht, waar Nintendo dan ook zijn verontschuldigingen voor aanbied. Eerder beloofde Nintendo namelijk dat Animal Crossing dit jaar nog zijn Switch-debuut zou maken, maar dat wordt toch 20 maart 2020. We zagen tijdens de Nintendo Direct dat je allereerst begint met een tentje op een eiland, waar je langzaam maar zeker verder groeit en je dorp opbouwt.


    

Resident Evil 5 en 6 onderweg naar Nintendo Switch

Zowel Resident Evil 5 als Resident Evil 6 komen naar Nintendo Switch. Beide games werden tijdens de Nintendo Direct op E3 2019 onthuld. Het zijn zeker niet de eerste Resident Evil-games op de Switch, Capcoms portte eerder al vijf voorgangers.

In Resident Evil 5 speel je als Chris Redfield of als Sheva Alomar. Dit spel kwam uit in 2009 en kun je omschrijven als een co-op survival-horror actie adventure-game. Op de Switch heb je toegang tot locale co-op in Resident Evil 5. Resident Evil 6 is net even wat anders. Je kunt als speler vier verschillende verhaallijnen door elkaar heen spelen en de game is bovendien meer actie-gedreven. Resident Evil 5 en 6 komen dit najaar nog naar Nintendo Switch.


  

The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition komt naar Nintendo Switch

The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition komt dit jaar nog naar Nintendo Switch. Nintendo maakte dat nieuws bekend tijdens de Nintendo E3 Direct. De Complete Edition geeft je uiteraard de basisgame met de DLC's Hearts of Stone en Blood and Wine erbij. We zijn op de PU-redactie dan ook erg benieuwd welk punt Wouter aan deze uitgave van de Witcher 3: Wild Hunt gaat geven. Nog dit jaar komt The Witcher 3: Wild Hunt naar Nintendo Switch.


    

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order krijgt trailer en Season Pass

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order is op E3 van de partij met een nieuwe trailer en de aankondiging van een Season Pass. De 'Expansion Pass' bevat content uit Marvel Knights, X-Men en Fantastic Four en de eerste content kunnen we verwachten in de herfst van dit jaar. Wat de DLC precies inhoudt weten we echter niet, maar meer personages zou zo gek nog niet zijn. In The Black Order moeten de Avengers, de X-Men, de Guardians of the Galaxy en nog veel meer helden samenkomen om Thanos te stoppen in zijn poging om de melkweg te vernietigen. Met Marvel Ultimate Alliance 3 keert de serie na tien jaar afwezigheid terug op een Nintendo-console. Vanaf 19 juli ligt de game in de schappen, exclusief voor Nintendo Switch.


   

The Legend of Zelda: Link's Awakening dropt op 20 september

The Legend of Zelda: Link's Awakening komt op 20 september uit voor Nintendo Switch. Nintendo maakte het nieuws bekend tijdens zijn Nintendo E3 Direct en liet meteen een nieuwe trailer zien. De Switch-remake van de Game Boy-klassieker uit 1993 ziet er lekker kleurrijk uit en er is ook een nieuw detail bekendgemaakt. Je kan namelijk je eigen dungeons ontwerpen en bouwen en ze vervolgens verkennen.


   

Wat zag je nog meer?

Dat was al het belangrijke nieuws uit de Nintendo E3 Direct. Heb je om een of andere reden alle andere grote persconferenties en presentaties gemist? Check hier Microsoft, hier Bethesda, hier PC Game Show, hier Ubisoft en hier Square Enix.

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord