Het belang van een goede monitor in competitief gamen 

Het belang van een goede monitor in competitief gamen 2018-06-05T16:24:47
Anderhalf jaar geleden werd Team PU opgericht en na een intensieve periode is de top van de Benelux ondertussen bereikt. Brutus interviewde captain Remy ‘Reemo2k’ van Nieuwpoort over de progressie die hij heeft gemaakt sinds hij bij Team PU zit en het belang van goede gear.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Samsung, de inhoud is bepaald door onze redactie.

Toen Remy ‘Reemo2K’ van Nieuwpoort in januari 2017 speler werd van Team PU, was hij lang niet zo’n goede speler als nu. Remy: ‘Toen ik net begon bij Team PU, speelden we eigenlijk op een vrij laag niveau, ongeveer platinum.’ Het team speelde destijds nog op de PlayStation 4, maar inmiddels zijn onze spelers overgestapt op een game PC en is er door hard trainen veel progressie geboekt. ‘Ik ben keihard gaan trainen en binnen een paar maandjes was ik Grand Champion. Nu zitten we met het team vrijwel constant in de top 100 Global.’ Daarvoor heeft Remy wel het een en ander opzij moeten zetten. Waar hij voorheen zo’n tien uur per week Rocket League speelde, is dat op dit niveau niet meer genoeg en is dat aantal opgeschroefd naar zo’n 20 tot 40 uur per week.                       

Samsung als partner

Vrij snel nadat het team werd ingelijfd door Power Unlimited, werden de spelers van het team verrast met een Samsung C24FG70 curved gaming monitor. En volgens Remy is dat essentieel: ‘Je hebt gewoon zo’n enorm voordeel met de monitor die we nu gebruiken, hij is simpelweg het snelste en naar onze mening het beste voor competitive gaming.’ Dat komt omdat de refresh rate van de monitor 144 hz is. Daardoor ververst het scherm 144 keer per seconde, en dat is meer dan het dubbele van een reguliere 60 hz monitor. De responstijd is ook nog eens een supersnelle 1 milliseconde (ms), waardoor de pixels er gemiddeld 1 ms over doen om van kleur te veranderen.  Dat is nodig om de ververste frame ook daadwerkelijk zo snel mogelijk te zien, zodat je praktisch geen vertraging hebt tussen wat je doet op je controller en wat je ziet op je scherm. Essentieel voor esports, want elke milliseconde telt, zeker in een retesnelle game als Rocket League.

                  

Grotere monitor?

Je zou denken dat een wat grotere monitor (de monitor die ze gebruiken is 24 inch) eventueel wat beter in de smaak zou vallen bij de jongens, maar dit formaat is precies goed volgens de aanvoerder van Team PU. ‘Je wilt als professionele speler zo min mogelijk heen en weer kijken op je scherm. Dit scherm is daar perfect voor, want ik hoef met de curve en dit beeldformaat alleen maar vooruit te kijken en ik zie alles.’ Ondertussen is Team PU al zo ver dat ze het de beste teams lastig kunnen maken. ‘We mikken met Team PU op top 3 bij ESL-toernooien en uiteindelijk willen we alles in de Benelux gaan winnen. We oefenen nu vaak tegen de beste teams ter wereld die bijvoorbeeld ook in de RLCS spelen. Daar winnen we regelmatig van.' 

De Samsung C24FG70FQU

                            

Tips voor een nieuwe monitor

Mocht jij zelf een nieuwe monitor willen kopen, dan heeft Remy nog wel een paar tips voor je: ‘Kijk er sowieso naar of de monitor minimaal een refresh rate van 144 hertz heeft en een snelle responstijd voor de beste game-speed. En je hoeft dus niet per se een grote monitor te hebben, want dan kun je zo snel mogelijk alles op je scherm waarnemen als je speelt.’

Mocht je meer willen lezen over Team PU dan kan je hier terecht. De komende maand speelt Team PU elke zondag wedstrijden voor de ESL Europe Cup. Deze kan je live zien op ons Twitch kanaal.

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord