Handboek voor allesverslindende budgetgamers 

Handboek voor allesverslindende budgetgamers 2012-12-23T22:00:16
Dat er maanden zijn dat er te weinig goede games uitkomen, is onzin, en dat games te duur zijn al helemaal. Gamevermaak is ten alle tijden overvloedig aanwezig en kost geen drol. Volg de tips van Jokko op en je kunt gamen tot sint juttemis!

Het is kerstvakantie, er zijn de afgelopen maanden ladingen vadsige games langsgekomen, en vanaf maart barst het opnieuw los qua awesome tripple A titels. Nu is het even rustig met actuele toppers maar is dat erg? Nee natuurlijk niet! Er is zoveel vette shit te gamen. Het maakt niet uit hoeveel spellen je al hebt gespeeld of hoe weinig geld je hebt, er is altijd meer gamekost dat gespeeld dient te worden. Het enige wat je nodig hebt, is een juiste mindset. Hier een paar tips en voor je het weet ben je een allesverslindende budgetgamer!

Tip 1: Heb lak aan actuele titels

Altijd de nieuwste games willen hebben is iets wat je moet afleren. En wel zo snel mogelijk. Het is eigenlijk heel simpel: vergeet actuele games. Over een jaar is die ene titel die je wilde kopen heus niet minder tof geworden. Het enige verschil is dat de game vijf keer goedkoper is geworden. Het keuzeaanbod gaat er eigenlijk ook alleen maar op vooruit. In plaats van de actuele games heb je nu keuze uit alle eerdere games die gaaf zijn en die je nog niet hebt gespeeld. Wat je ook aanschaft, het is serieuze knakenbespaarderij. 

Tip 2: Maak er een sport van je games goedkoop aan te schaffen

Hoe goedkoper, hoe beter. Speur, stad, land en internet af voor de goedkoopste prijzen. Blijf verschillende winkels volgen zodat je weet hoe ze met hun prijzen omgaan. Maak ook meteen enkele sloeberregels. Bijvoorbeeld; geen spellen aanschaffen duurder dan twintig euro. Beter nog, maak er een sport van, elke euro goedkoper is een bonuspunt en topkoopjes zijn medailles. Elke game onder de 20 euro is brons. Elke game onder de 10 euro is zilver en onder de 5 is goud! Hoe hoger de medaille hoe meer recht je ook meteen hebt om van paupergames te genieten. Meer hierover bij tip 7.

bespaar

Tip 3: Wees geen fanboy

Hoewel gelijk hebben natuurlijk het belangrijkste is op deze aardkloot loont het soms toch om ruimdenkend te zijn. Blijf niet haken bij je favoriete console en games. Probeer breder te kijken, probeer eens een game uit een ander genre, van een andere console of een game van een paar jaar oud. Wie weet welke titels je allemaal leuk vindt, games waarvan je dat nooit had verwacht, en wie weet hoe goedkoop dergelijke titels zijn. Goedkoop is goed, zie nogmaals tip 2. Waar ruimdenkendheid nog meer tot kan leiden zien we bij de volgende tip.

Tip 4: Investeer in verschillende consoles

Met het geld dat je overhoudt, kun je mooi meer consoles kopen. Ideaal is natuurlijk om een PS3, Wii (U) en Xbox 360 in huis te hebben. Mocht dat iets te prijzig zijn, tik dan gerust eens een oudere console op de kop. Als je tevens een oude beeldbuis bij de hand hebt, kun je alle kanten op. Onthoud, hoe meer consoles je in huis hebt, hoe groter de kans is dat je goedkope klassiekers tegen het lijft loopt. Oudere games is sowieso niks mis mee, zie de volgende tip. 

Tip 5: Ga retro

Wees niet vies van oude spelletjes. Echte old skool consoles, van NES tot PSOne zijn vaak erg goedkoop voor wie een beetje zoekt, idem als het gaat om de games. Om even een voorbeeld te noemen, ik heb bijvoorbeeld iets meer dan twee jaar geleden twee verschillende Micro Machines cartridges voor de Megadrive gekocht. 1 euro per stuk waren ze! Speciale cartridges die toegang gaven tot nog twee extra gamepads. En zo konden we ineens Micro Machines met z'n vieren spelen, nog steeds prima vermaak kan ik verklappen. Oude games bieden verder uitdaging zoals we dat vandaag de dag nog zelden kennen. Er circuleert een ware schatkist aan onder andere uitdagende platformtoppers (Donkey Kong tot Nights tot de eerste Rayman, enz) , culthits (Toejam & Earl bijvoorbeeld), beat 'em ups (Street of Rage 2 om maar wat te noemen) en meer! Veel titels zijn ook te downloaden maar dat is minder cool dan op een oude beeldbuis en zeker niet altijd goed koper.

Old

Tip 6: Geef geen lor om de meningen van anderen

Even kort ter mededeling. Als een of andere flapdrol een game afpist wil dat niet zeggen dat jij er geen vertier aan kan leveren. Heck, als je grootste idool een game afpist, wil dat niet zeggen dat jij er geen vertier aan kan beleven. Check de PU, je eigen intuïtie en gebruik de overige tips uit deze feature en je zit gebakken. Voor meer lak hebben aan is er nog tip 7 en 8. 

Tip 7: Paupergames kunnen ook leuk zijn

Schaam je niet paupergames te spelen. Graddus is nog altijd de koning van het spelen van zeer bedenkelijke spellen, zelf heb ik het ondertussen ook aardig onder de knie. Dat heeft zo z'n voordelen. Nu kan ik genieten van zowel een Mario Galaxy 2 als Conan, om maar een voorbeeld te noemen. Super Mario Galaxy 2 is een perfecte game, daarmee krijg je een perfect gebalanceerde spelervaring aangeboden. Iets wat je uiteraard wil als gamer, toch kan een krakkemikkige game op z'n tijd erbij goed vermakelijk zijn. Je moet de juiste dingen eruit zien te halen. Laat je verassen door onvoorspelbare elementen, lach bugs recht uit in hun gezicht en geniet van alles dat wel cool is. Bij Conan is het tof om zoveel mogelijk verschillende moves te verzamelen en te upgraden ook al heb je ze niet nodig. In Alpha Protocol, nog zo'n paupergeval, is het tof upgrades te verzamelen en vriendjes te maken via verschillende gesprekken. Tegelijkertijd mag je de game uitlachen om haar lelijke graphics en het feit dat de hoofdpersonage rondloopt alsof ie moet poepen.

conan

Tip 8: Wees trots op je gescoorde games en de behaalde resultaten

Laat je niet afschrikken door grootse verhalen van andere gamers die massaal de nieuwste titels in huis hebben gehaald. Zij spelen toffe games, maar die koop jij over een jaar wel en houdt daarbij nog geld over. Eigenlijk koop jij constant meer spellen voor je geld en leert daarbij ook nog eens extra genieten van: de fouten in games (paupertitels), oerdegelijk bronmateriaal (de klassiekers van vroeger en nu) plus het speurprocess naar al dat moois. Hopsa, fijne dagen alvast, duik die kerstvakantie in en game je een ongeluk!

Spidey

 

REACTIES (102) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord