Games met rare namen 

Games met rare namen 2018-02-02T12:05:49
Alie vond het tijd om 10 games toe te voegen aan het rijtje met slecht gekozen gamenamen. Het eindresultaat is een lijst met behoorlijk obscure games, die – in ieder geval mede door hun belachelijke titel – in de vergetelheid geraakt zijn. Althans, tot het verschijnen van deze feature met rare gametitels.

Tijd voor deel drie in onze features over games met rare namen. Voorgangers Jokko en PeterKoelewijn wisten al flink wat slechte en domme gametitels op een rijtje te zetten, maar gelukkig zijn er met gemak nog 10 schaamnamen aan toe te voegen.

Princess Tomato in the Salad Kingdom
    

Princess Tomato in the Salad Kingdom

Princess Tomato in the Salad Kingdom heeft een grote schare trouwe fans opgebouwd. Een titel die raar is, maar dan op een schattige manier – en je hongerig achterlaat - kan dus best goed uitpakken. In deze text based adventure game speel je als de dappere Sir Cucumber. Het is zijn missie om Princess Tomato te redden. Zij is ontvoerd door de slechte Minister Pumpkin, die haar vader King Broccoli van de troon wil stoten. Gelukkig staat Sir Cucumber er niet alleen voor: hij strijdt met Percy Persimmon aan zijn zijde.
    

Leisure Suit Larry 3: Passionate Patti in Pursuit of the Pulsating Pectorals

Leisure Suit Larry 7: Love for Sail! was de eerste game in de serie die ik speelde. Misschien was ik als 10-jarig meisje niet helemaal de doelgroep, maar grappig dat ik deze Sierra-game vond. Met terugwerkende kracht heb ik later de overige Leisure Suit Larry-games gespeeld. Ook Leisure Suit Larry 5: Passionate Patti Does a Little Undercover Work vond ik qua titel bijvoorbeeld heel bijzonder, maar niets haalt het bij Leisure Suit Larry 3: Passionate Patti in Pursuit of the Pulsating Pectorals. Al Lowe is een bijzondere man...

Leisure Suit Larry 3: Passionate Patti in Pursuit of the Pulsating Pectorals
    

Garbage Belly

Garbage Belly is de hoofdpersoon in deze gelijknamige game uit 1982. Het doel is om binnen 2,5 minuten al het afval op je scherm op te eten. Maar pas: je kunt afval pas eten als het een poosje heeft kunnen rijpen. Vers, ongekookt afval is uiteraard dodelijk. Je kunt dit herkennen aan de kleur: rood is goed, groen is slecht. Het maakt daarbij dan niet uit of je afval beweegt, of niet. Weer wat geleerd... De gameplay in Garbage Belly is eventueel nog te vergeven, maar als je er dan ook nog zo’n ranzige naam opplakt, ben je af.
    

Rex Nebular and the Cosmic Gender Bender

Rex Nebular and the Cosmic Gender Bender draait om het vinden van een verloren vaas, ergens diep in de donkere regionen van het heelal. Dat verklaart echter de bizarre titel van deze game niet. Daarvoor moeten afreizen naar de planeet waar hoofdrolspeler Rex Nebular neerstort. Aldaar zijn namelijk alle mannen uitgeroeid door de vrouwen. Om zich toch te kunnen voortplanten, bouwden zij een gender bender-machine, waarmee ze korte periodes van geslacht kunnen veranderen... Een rare game, die zijn rare naam eer aan doet, dus.

Rex Nebular and the Cosmic Gender Bender
    

Tactics Ogre: Let Us Cling Together

Tactics Ogre: Let Us Cling Together is op maar liefst vier platformen uitgebracht, namelijk op de SNES, Sega Saturn, PlayStation en PSP. Deze game moet dus in ieder geval redelijk succesvol zijn geweest? Ik had er echter nog nooit van gehoord, maar werd dankzij de titel alsnog meteen enthousiast. Wie wil er nou niet lekker knuffelen met ogres? Wat research leerde me echter dat het “Cling” uit de naam meer lijkt te slaan op de squad-based-actie... Alsnog gezellig, maar niet helemaal wat ik ervan verwachtte. Misleidende titel = een slechte titel.
     

Bionic Granny

O man, Bionic Granny is ook weer zo’n game waarvan de titel torenhoge verwachtingen schept. Ik bedoel, het is geen knuffelen met ogres, maar een bionische oma klinkt eveneens bijzonder tof. Deze Commodore 64-game uit 1984 kent alleen helemaal geen bionische oma... Ze heeft zelfs geen coole cybernetics of andere futuristische onderdelen. Ze heeft alleen een wandelstok (zonder de lasers van de hoes), waarmee ze langskomende schoolkinderen aanvalt. Geen wonder dat die stok geen enkel effect heeft op haar aartsvijand: de klaar-over.

Bionic Granny
     

Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls 

Z.H.P. Unlosing Ranger VS Darkdeath Evilman, Ar tonelico Qoga: Knell of Ar Ciel, .hack//G.U. vol. 1//Rebirth en Ehrgeiz: God Bless The Ring… Hoe komen Japanse ontwikkelaars in vredesnaam tot deze rare gametitels? Deze vier vormen namelijk slechts het topje van de ijsberg. Ik kan nog wel even doorgaan, maar bewaar mijn kostbare ruimte liever voor het pareltje Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls. Sowieso is de naam Danganronpa an sich al best bijzonder, maar vooral dat Ultra Despair Girls doet het wel voor me. Een welverdiende plek, me dunkt.
     

How To Be A Complete Bastard

Oké, de ontwikkelaars van How To Be A Complete Bastard kunnen er eigenlijk niets aan doen dat hun game deze bizarre naam meekreeg. Het is namelijk de vergaming van een boek. Of nou ja, ze hadden natuurlijk best een geheel andere game kunnen maken, maar aangezien ze zo nodig dit boek van Adrian Edmondson, Mark Leigh en Mike Lepine moesten kiezen, hadden ze toch weinig keuze, snap je? Anyway, is Vyvyan uit The Young Ones je favoriete personage? Dikke kans dat je deze game uit 1987 ook wel trekt.

How To Be A Complete Bastard
    

Frogger: Helmet Chaos

Onze PeterKoelewijn ging al ruimschoots in op games met een dubbelzinnige titel. Hij benoemde klassiekers als Wild Woody, Sticky Balls, Iggy’s Reckin Balls, Ball Breakers, Spanky’s Quest, Wargasm, Nuts & Milk, Irritating Stick, Touch Dic, S.C.A.T., Booby Kids en Big Mutha Truckers II: Truck Me Harder. En aangezien kiezen tussen deze schaamnamen simpelweg niet mogelijk is, zette hij ze gewoon allemaal op de eerste plek. Ik weet niet helemaal zeker of het aan mij ligt, maar Frogger: Helmet Chaos klinkt ook wel een beetje viezig, toch? Toch?
    

Golf Magazine: 36 Great Holes Starring Fred Couples

Dat je als sporter je naam verbindt aan een game is op zich niet zo bijzonder. Denk maar eens aan Tom Clancy en Colin McRae. Aan dit illustere rijtje mag je ook Fred Couples toevoegen, met zijn Golf Magazine: 36 Great Holes Starring Fred Couples. Maar of de golfer daar nu zo gelukkig mee moet zijn... Er is zoveel mis met de naam van deze game: de link met het tijdschrift doet vermoeden dat de game meer dan slecht is, en daarnaast is de titel te lang en ook nog eens vrij dubbelzinnig. Geen goede combinatie.

Golf Magazine: 36 Great Holes Starring Fred Couples
   

Onze lijst met games met slechte namen is hiermee weer een stukje langer geworden. Kennen jullie nog rare gametitels die absoluut niet mogen ontbreken? Laat je input achter in de comments.

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord