Games die een televisieserie verdienen 

Vijf games die een televisieserie verdienen 2016-04-20T12:01:16
Tegenwoordig maakt Telltale Games van elke noemenswaardige serie een game. Dat is niet eens erg, want die games zijn meestal erg goed, maar kunnen we dat niet eens omdraaien? Welke games zouden perfect zijn als serie? Roy dacht erover na.

Het nieuwe seizoen van Game of Thrones is weer bijna bij ons en ik denk dat ik voor velen spreek als ik zeg dat ik daar heel erg naar uit kijk. Nu worden we de laatste jaren doodgegooid met geweldige series en dat is absoluut geen marteling, maar toch knaagt er iets… De filmindustrie heeft er altijd al een handje van gehad om fantastische game franchises te vernaaien door er een slechte film van te maken, dus hoe lang gaat het duren voordat de series hun smerige klauwen om de strot van onze lievelingetjes legt? Quantum Break was al een matige cross-over (leuke game, de serie is wat minder). Voordat een zielloze producer eraan begint, zal ik zelf wat ideetjes uit de doeken doen.

   

Bravely Default/Second

Om maar meteen met een rare keuze te beginnen, ga ik voor Bravely Default. Het is erg spijtig, maar ik weet dat heel weinig mensen deze jrpg gespeeld hebben, en op het eerste gezicht lijkt het erg kiddy. Maar daarin vergis je je! Zowel het eerste deel, Bravely Default: Flying Fairy, als het tweede deel, Bravely Second: End Layer zitten werkelijk vol met intriges, plotwendingen en uitgebreide personages die een emotioneel bereik hebben waardoor de gemiddelde serieschrijver het schaamrood op de kaken krijgt.

Als ik deze game met een serie moet vergelijken, dan schiet Game of Thrones direct mijn hersenpan binnen, nu is GoT toch al top of mind, maar toch. Als je door het vrolijke uiterlijk heen kijkt, dan zie je genoeg dood, verderf en verraad in deze games om George R.R. Martin jaloers te maken. Zo gaan verschillende ‘huizen’ de strijd met elkaar aan en veranderen vrienden in vijanden en andersom. Bravely Second heeft zelfs wat censuur dingetjes op hun naam staan, dus wellicht vliegt er zo nu en dan zelfs een tepeltje door je beeldscherm.

Bravely Second

   

Hitman

Mijn kale makker heeft het niet zo goed wat het witte doek betreft… Agent 47 kan geruisloos alle bezoekers in een volle bioscoopzaal omleggen, maar een killer in de box office is hij zeker niet. De twee films die gemaakt zijn over de franchise zijn het niet eens waard om woorden aan te verspillen. Een serie daarentegen, dat is waar de kracht ligt voor Hitman. Het probleem van de films is dat ze de focus veel te veel leggen op dolle actie en te weinig op de koude en pragmatische aanpak van elke kill. Dat ligt voornamelijk aan tijdgebrek in mijn ogen. In een film is te weinig tijd om 15 jaar aan lore in twee uur te proppen

Een serie kan de tijd nemen om het personage uit te diepen en dat niet alleen, het is vooral cool om een volledige ‘hit’ gepland en uitgevoerd zien worden per aflevering. Dan kan er ook gewisseld worden tussen stealthy kills en volledige ik-blaas-dit-hele-16e-eeuwse-kasteel-op-want-er-moet-een-iemand-dood-kills. Een perfecte balans van rustmomenten en actie!

Hitman

   

Beyond Two Souls

Jodie en Aiden zijn samen maar een lastig stel. Beyond Two Souls is al alsof je een serie speelt, maar het is overwegend down en depressief. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar als ik een link had met een spook dude, dan zou mijn leven een stuk leuker zijn. Het is toch veel toffer om een sitcom te maken van dit gegeven? En dan volledig in de slechte jaren ‘90 stijl. Een soort van Saved by the Bell, maar dan met een chick die een spookvriend heeft. Aiden die telkens het dagboek leest van Jodie waardoor zij dan weer in het luchtledige ruzie maakt in de gang van de middelbare school.

Hij kan haar helpen om een date te scoren voor ‘prom night’ en het klassieke ‘ja knikken en nee schudden’ tijdens het kopen van nieuwe outfits. Het leuke is dan dat iedereen denkt dat Jodie raar is, maar leuk-raar, niet raar-raar. Niemand is namelijk echt raar in sitcoms. Kak, ik bedenk me net dat Phoebe uit Friends precies het personage is dat Jodie moet zijn. Phoebe had het ook altijd over geesten van overledenen en aura’s en dergelijken. Misschien was Phoebe niet zo gek, maar had ze ook echt een spookmattie…

Silent Hill

   

Silent Hill

Er zijn te weinig goede horrorseries. Ik ben niet echt fan van het horrorgenre, maar ik weet zeker dat Silent Hill zich perfect leent voor een serie. De Silent Hill film ben ik voor het gemak even vergeten terwijl ik dit schrijf, maar een serie à la American Horror Story zie ik wel zitten. Silent Hill mag elke aflevering anders zijn. Elke aflevering mag er iemand anders verdwalen in een gedeelte van het spookstadje en elke keer mogen er andere freaks ten tonele verschijnen. Een aflevering met de nurses en natuurlijk eentje met Pyramidhead.

Een seizoen kan opgebouwd worden uit verschillende personages die hun heil zoeken in Silent Hills om wat voor reden dan ook. Dat kan zelfs zo cliché zijn als een auto met pech, maar uiteindelijk komen ze zichzelf en hun verleden in de vorm van een menselijke duizendpoot tegen in het pittoreske dorpje… Dan kan Norman Reedus nog mooi een aflevering meepakken. De serie eindigt natuurlijk met een hond, dat is logisch.

SiLent Hill

   

The Division

Ubisoft’s laatste hit is perfect voor een serie. Het is een soort Walking Dead, maar dan zonder al die vervelende zombies. We weten allemaal dat het al drie seizoenen helemaal niet meer draait om de ondoden, maar om de monsters die de mens wordt tijdens een extreme crisis. En ik denk dat een dodelijk virus dat zo’n beetje de hele mensheid laat uitsterven wel telt als een extreme crisis. Het is dan wel belangrijk dat een paar degelijke schrijvers een flinke lading interessante personages uit hun mouw schudden, want een serie over drie gasten die constant op afstand bestuurbare granaten om muurtjes gooien, is niet heel lang leuk.

Ik zie een serie voor me vol overlevenden met een paar badasses ertussen. Een paar sleeper cells waarvan niemand weet dat ze dat zijn. Tot ze dat op bepaalde momenten natuurlijk niet meer kunnen verbergen en in een wolk van awesomeness en snelle gun play een einde maken aan de façade, en aan een hele sloot vijanden.

The Division

Het zijn niet allemaal de meest voor de hand liggende keuzes, daar ben ik me van bewust, maar ik zou ze allemaal kijken. Sterker nog, geef me twee weken en ik schrijf zelf een proefversie van Beyond Two Souls!

REACTIES (72) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord