Gamereleases van maart 

Gamereleases van maart 2014-02-28T20:38:12
Good news everyone! Er komen weer games uit! en niet zomaar games, nee, hele vette games! Dus ga even lekker zitten, pak een glas aanmaaklimonade, want Roy gaat je vertellen hoe blij je mag zijn met maart.

Op een schaal van 1 tot 12,5, hoe blij ben je nu? Voordat je ziet wat voor moois er allemaal verschijnt voor ieders trouwste metgezel; je game-apparatus. Zowel de consoles als de PC worden bevoorraad met ware pareltjes om te voldoen aan je dagelijkse gamebehoeftes. De stealth-, RPG- en shooterfans worden allen op hun wenken bediend en mijn gelukkig-zijn-cijfer stijgt met elk woord dat ik typ, de kans is dus groot dat deze tekst een miljoen woorden gaat tellen, waarna ik sterf aan een te hoog endorfinegehalte. Laat ik maar beginnen.

5. Titanfall (Xbox 360, PC, Xbox One)

Een tijdje geleden heb ik het genoegen gehad om met Tjeerd de bèta van Titanfall in te duiken. Hoewel ik niet echt een FPS man ben - het bewijs zit hem in de zeer matige skills – toch heb ik me uitstekend vermaakt. Waarschijnlijk komt het doordat een deel van mij nog steeds 9 jaar oud is en alles met enorme robots en dino’s tof vindt. Ik was gewoon heel erg uitgekeken op de generieke CoD gameplay en Titanfall doet die Mirror’s Edge shit, maar dan met meer robots.

Anyway, de verticale gameplay in Titanfall werkt zo lekker dat ik warempel een idee had dat ik goed bezig was. Zo sprong ik van gebouw naar gebouw alsof ik een monster uit Rampage was (kudo’s voor deze oldskool obscure referentie). Het is niet een game die ik zelf zou kopen overigens, maar ik raad hem zeker aan mijn vrienden aan die opgescheept zitten met hun shooters zonder robots.

Releasedatum: 13 maart

Titanfall

 

4. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Snake is wedergekeerd in Metal Gear Solid: Ground Zeroes, een proloog op The Phantom Pain. Hij is misschien wat aan de korte kant, maar alleen als je er doorheen jaagt volgens Kojima. Maar het is een stealth game, dus iedereen die daar doorheen jaagt snapt stealth niet. Persoonlijk heb ik lang niet alle Metal Gear titels gespeeld, dus het verhaal is een beetje als de eerste paar afleveringen van The Wire; ik snap er geen reet van, maar ben wonderlijk genoeg wel geboeid. Kleine side note: The Wire, kijk het.

Na het nieuws dat Psycho Mantis weer opduikt in Ground Zeroes ben ik sowieso blij, want tot op de dag van vandaag beschouw ik het gevecht met die dude nog steeds als een van de meest interessante ooit. DIE GAST WIST WAT IK GESPEELD HAD! Lekker blijven sluipen. Oh ja, hij kost ook maar twee tientjes.

Releasedatum: 20 maart

Metal Gear Solid: Ground Zeroes

 

3. Infamous: Second Son (PS4)

Kijk eens wat we hier hebben! Is het een reden om dan eindelijk die PS4 te kopen? Waarschijnlijk wel. InFamous: Second Son is wat de PS4, en gamers, nodig hebben. Mijn superkrachten hebben zich tot nog toe niet gemanifesteerd, dus dan moet ik het maar met Delsin Rowe doen. Geen probleem. Laat mij maar lekker rookpluimen in iemands gezicht blazen alvorens ik hem bewerk met een ketting of zo. Dat de omgeving hier en daar destructible is, is mooi meegenomen, want dat is wat je wil als je superpowers hebt: dingen slopen.

Mijn enige angst is dat het gaat vervelen, want ik kan me voorstellen dat missies repetitief gaan worden. Maar dan denk ik weer aan die neon-powers en dan zie ik weer dat het goed komt. Als jullie het niet erg vinden, neem ik nu een half uur pauze om te proberen een vuurbal te vormen in mijn hand. Als je het niet probeert, weet je nooit of je het kan.

Releasedatum: 21 maart

Infamous: Second Son

 

2. South Park: The Stick of Truth (PS3, Xbox 360, PC)

Ik vind South Park leuk en ik vind turn-based RPG’s leuk, dus doe mij deze maar. Eerder zei ik al dat een deel van de grote Roy waar we allemaal van houden voor altijd 9 jaar blijft, dus als ik dan in een game met scheten kan gooien, is het goed aan! Mijn 9-jarige zelf wil dan direct op een van Lego gemaakte trampoline springen met een He-Man zwaard in zijn handen. Nu weet ik dat een trampoline van Lego het stomste idee ooit is, maar The Stick of Truth is dit zeker niet!

Een aantal van mijn zeer gewaardeerde collega’s, en Nick (whahahaha) hebben hem al gespeeld en ik hoor niets anders dan lofzang. Ze steken die game meer veren in in de reet dan er in een fatsoenlijk donskussen zitten, en terecht. Shit is grappig en zit vol South Park referenties. Dus vind je humor leuk, dan is dit de game voor jou.

Releasedatum: 7 maart

South Park: The Stick of Truth

 

1. Dark Souls 2 (PS3, Xbox 360, PC)

Het enige wat ik zie van Dark Souls 2 zijn z'n kop en schouders, want dat is wat er boven de rest uitsteekt. De laatste weken heb ik mezelf weer volledig ondergedompeld in de eerste Dark Souls en die game is nog steeds briljant. Dark Souls 2 wordt grootser en moeilijker dus ik ga alvast wennen aan het 'You Died'-scherm. The game where levels don’t really matter and everybody’s dead to begin with!

Ik had nooit verwacht dat ik zo uit zou kijken naar de geboorte van mijn second son, deze ondode baby. Dat wordt schelden en vervolgens mijn excuses aanbieden omdat ‘het toch echt mijn eigen schuld was'. Ik heb er zin in!

Releasedatum: 14 maart

Dark Souls 2

 

Ik moet kappen nu, anders overstijg ik mijn zelfverzonnen 12,5 schaal wat geluk betreft. Het zou zonde zijn als ik nu al sterf, want sterven ga ik al genoeg doen in Dark Souls 2.

Voor alle releases van maart check je natuurlijk onze releaselijst!

REACTIES (59) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord