Gamereleases van december 2015 

Gamereleases van december 2015 2015-11-30T13:16:06
Het gaat deze maand allemaal weer gebeuren. Sinterklaas vaart naar huis, de kerstman komt aanvliegen, meer voer en drank dan goed voor je is, etcetera. Kortom, de welbekende fuifmaand staat voor de deur. Leuk... valt er ook nog wat te gamen dan?!

Natuurlijk valt er nog wat te gamen baklap! Als je Fallout 4 nu al compleet uitgekauwd hebt... eh, dan ben je fanatiek aan de slag gegaan! Het aantal boeiende releases is inderdaad wel een beetje matig deze maand. Haal echter de dikste releases van december erbij en de laatste maand van 2015 doet eigenlijk amper onder van wat we eerder dit jaar voor onze kiezen kregen. Kijk maar!
      

5. Earth Defense Force 2: Invaders From Planet Space

Ok, de kwantiteit aan interessante titels is zoals gezegd wel eens groter geweest. Daarom hier een bescheiden binnenkomer. Desalniettemin, we hebben hier te maken met een titel waarmee men niet echt fout kan gaan. Dit is Earth Defense Force (EDF) en EDF betekent gigantische insecten en aliens die de stad belagen aan gort schieten. Dat is wat je doet en de sfeer is pulp. EDF is die vermakelijke B-Film getransformeerd in een gamereeks. Het welbekende 'slecht + vermakelijk dus daarom toch goed' principe. Deze Earth Defense Force 2 voor de Vita is de vetste versie van de game. Sowieso is dit een parel gemaakt en opgepoetst door ontwikkelaar Sandlot, de veteraan der EDF games. Gooi er een 4 player co-op en compleet nieuwe 'Air Raider class' bovenop en je weet dat het helemaal snor zit.

 • Komt uit op 12 december

EDF02      

4. Rainbow Six Siege

Rainbow Six bestaat alweer meer dan vijftien jaar en nu is daar zo goed als het nieuwste deel met Siege. Deze is enkel voor de online shooter fanatiekelingen, aangezien online samenwerken erg belangrijk is voor geslaagde resultaten. Knal elkander aan gort als Rainbow Six teamlid of counter-terrorist. Het bijzondere aan Siege is verder het feit dat de omgevingen lekker uitgebreid kapot kunnen. Hoe goed deze competitieve, strategische shooter gaat worden, en hoe Rainbow Six waardig ie precies gaat zijn lees je deze week op de site!

 • Komt uit op 01 december

Siege       

3. Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

Een nieuwe Mario & Luigi game voor de 3DS, altijd goed. Leuk van de grote insecten en een beetje tactisch lopen schieten, maar dit soort games zijn nodig voor die druilerige wintermaanden. Koud grijs naargeestig weer wordt nu eenmaal des te beter verdreven door kleurrijke games waarbij het favo loodgieters broederschap weer solide haar ding doet. De kwaliteit van Paper Jam Bros. gaat sowieso van hoog niveau zijn, aangezien dit product ook weer gemaakt is door ontwikkelaar Alphadream, eerder verantwoordelijk voor de sublieme Mario & Luigi titels; Partners in Time en Bowser's Inside Story.

In Mario & Luigi: Paper Jam Bros. komen de universums van Mario & Luigi en Paper Mario samen. Platte en minder platte personages ontmoeten elkaar en zorgen voor unieke, solide en verassende gameplay. Zoals Jurjen al zei, als je nog een 3DS game van de Sint verwacht, bid dan dat dit 'm is.

 • Komt uit op 04 december

JAM       

2. Just Cause 3

De dikste momenten uit lompe allemaal achter elkaar geplakt, dat is een beetje wat Just Cause 3 is. Wie dol is van actie en effe geen behoefte heeft aan een moeilijk verhaal, kan alleen maar blij als een kind door het leven gaan met een product als Just Cause 3. Just Cause 2 was al een grote open speeltuin waar je al zwevend en schietend creatief dingen kon laten exploderen. Deel 3 is precies dat alleen dan mooier en groter. Op een nieuwe generatie consoles met meer wapens, items, moves en een uitgebreidere wereld is het simpelweg feest! Tevens de perfecte game om je mee af te reageren na een lange dag schoonfamilie en te veel kalkoen.

 • Komt uit op 01 december

Woosh       

1. Xenoblade Chronicles X

Het maakt niet uit dat mensen roepen dat er niks meer uitkomt op de Wii U, of dat het spelaanbod minimaal is. Het maakt zelfs niet eens uit of ze gelijk hebben of niet. Jij hebt straks Xenoblade Chronicles X. En dan zul je alleen nog maar denken... Dit. Is. Een. Game.

Xenoblade Chronicles X is een product waar je mee gaat wegdromen, uren de hort op in een fantastische fantasiewereld. Hier kun je als je wil de complete kerstvakantie aan besteden en dan zonder te slapen. De wereld van Xenoblade Chronicles X is groter dan die van Fallout en The Witcher. De game is sowieso al uitgebreid goedgekeurd in Japan waar ie dus al uit is. Daar wordt de titel geroemd om haar gameplay, het plot en (niet heel gek) de gigantische open wereld. Voor iedereen die niet vies is van een JRPG met een Wii U; de perfecte afsluiter van 2015.

 • Komt uit op 04 december

Xeno     

Releaseschema van december 2015

01 december

 • Just Cause 3 (PC, PS4, Xbox One)
 • Rainbow Six Siege (PC, PS4, Xbox One)

03 december

 • Dementium Remastered (3DS)

04 december

 • Mario & Luigi: Paper Jam Bros. (3DS)
 • Xenoblade Chronicles X (Wii U)

07 december

 • Helldivers (PC)

08 december

 • The Sims 4: Get Together (PC)

12 december 

 • Earth Defense Force 2: Invaders From Planet Space (PS Vita)
 • Starwhal (Xbox One)

15 december

 • Orc Assault (PC)

Welke ga jij scoren?

REACTIES (46) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord