Gamereleases van december 2014 

Gamereleases van december 2014 2014-12-01T13:04:14
November was misschien wel de beste gamemaand ooit. December is dat helaas niet. Nee, met een beetje fantasie, zou je dit zelfs de slechtste gamemaand ooit kunnen noemen. Komt er dan echt niets uit?

Ik heb een idee. Waarom halen we de uitspraak ‘zoeken naar een speld in een hooiberg’ niet uit het woordenboek, en vervangen we hem door ‘zoeken naar een nieuwe game in december’. Want ja, net als vorig jaar en eigenlijk alle jaren daarvoor, verschijnt er tijdens de feestmaand echt geen ene reet.

Toch, ben je een kluizenaar met bergen vol geld, zeeën van tijd en heb je Advanced Warfare, Halo, Far Cry 4, GTA V, Dragon Age en Assassin’s Creed al uitgewoond? Dan wens ik je veel plezier met onderstaande top vijf…

 

5. Elite: Dangerous (PC)

Elite is een begrip. Als grondlegger van het space-trading genre, biedt de serie sedert 1984 de mogelijkheid tot reizen door het heelal, op zoek naar manieren om je intergalactische imperium uit te breiden tot ehm… intergalactische proporties. Het via Kickstarter gefinancierde Elite: Dangerous is het nieuwste deel en belooft meer van hetzelfde, vertaald naar 2014.

Om eerlijk te zijn, is het mij allemaal net teveel en overweldigend. Immers, net als World of Warcraft en co., zul je je sociale activiteiten én verdere gameleven adieu moeten zeggen wanneer je begint. Ik weet echter zeker dat hier veel mensen naar uitkijken (KLOPT! - Nino.). Vooral in een verder van games gespeende maand als december.

  • Releasedatum: 16 december

Elite: Dangerous

 

4. Lara Croft and the Temple of Osiris (Xbox One, PS4, PC)

Oei oei oei, wat zorgde de timed-exclusiviteit van Rise of the Tomb Raider onlangs voor een relletje. Grappig genoeg richtte de haat zich hierbij niet eens op uitgever Square Enix, als wel op Microsoft. Want ja, zo gaat dat. Zelfs als je in een hondendrol stapt, is het de schuld van Microsoft.

In ieder geval is Lara Croft and the Temple of Osiris wel ‘gewoon’ van meet af aan multiplatform. Al waag ik te betwijfelen of de controverse groot zou zijn als het niet het geval was. Dit is immers een download. Een hap-slik-weggertje. Een game die je tussen je tanden wegpulkt als een stukje everzwijn na het kerstdiner. Niks mis mee, overigens. Zeker in een verder van games gespeende maand als december.

  • Releasedatum: 9 december

Lara Croft and the Temple of Osiris

 

3. Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX (PS3)

Huh? Kwam er een tijdje geleden niet ook al een Kingdom Hearts HD-ReMIX uit? Hmmm, even aan expert Florian vragen, hoor… Aaaah, dat was nummertje 1.5, terwijl we ditmaal met 2.5 te maken hebben. Goh, ik wist helemaal niet dat die serie al zoveel delen uitgepoept had, man. Maar ja, de laatste keer dat ik die shit speelde, was ook op de PlayStation 2.

Daarover gesproken, is het jammer dat deze HD 2.5 ReMIX puur en alleen op de inmiddels antieke PS3 uitkomt, in plaats van de PS4. Dat was toch net ff een wat fijner opwarmertje geweest voor het derde deel, dat overigens nog altijd geen officiële releasedatum heeft. Eind 2015? Zou mooi zijn. Wat dacht je van de verder van games gespeende maand december?

  • Releasedatum: 5 december

Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX

 

2. Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy (3DS)

Objection! Dit is nu al de vierde game in deze top vijf, maar nog altijd geen boxed, stand-alone titel voor de current-gen. Laat staan een triple-A’er. In plaats daarvan moeten we het doen met de Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy voor de Nintendo 3DS. Zucht.

Nee, begrijp me niet verkeerd: mijn ietwat zure tone-of-voice heeft niks te maken met de kwaliteit van deze advocatenspelletjes. Phoenix Wright is namelijk briljant en geniaal tegelijkertijd. Daarom: waarom niet een keer een full-blown ervaring voor - bijvoorbeeld - de Wii U? Geloof me, de fans smachten ernaar. Helemaal in een verder van games gespeende maand als december.

  • Releasedatum: 9 december

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy

 

1. The Crew (Xbox One, Xbox 360, PS4, PC)

Na de hausse aan racespellen van afgelopen oktober, verschijnt The Crew relatief laat aan de finish. Te laat? Nou, dat valt nog te bezien. Ga maar na: welke benzineslurper wist immers écht te overtuigen? Driveclub? Ha, die game kreeg zijn eigen servers niet eens aan de praat. Forza Horizon 2? Leuk ja, maar het werd ook redelijk rap repetitief. Project CARS? Tja, realistisch rondjes rijden moet natuurlijk wel léuk blijven.

En dus lijkt The Crew met zijn gigantische – ik herhaal, GIGANTISCHE – open wereld ineens vrij baan te hebben. Daarbovenop: had ik al verteld dat de maand december verder redelijk gespeend is van games?

  • Releasedatum: 2 december

The Crew

 

Releaseschema van december

2 december

- The Crew (Xbox One, Xbox 360, PS4, PC)

5 december

- Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX (PS3)

9 december

- Lara Croft and the Temple of Osiris (Xbox One, PS4, PC)

11 december

- Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy (3DS)
- Final Fantasy XIII-2 (PC)

12 december

- Halo: Spartan Strike (PC)

16 december

- Elite: Dangerous (PC)
- Guilty Gear Xrd SIGN (PS4, PS3)

18 december

- Zen Pinball 2 (PS4)

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord