Gamecharacters in onze wereld deel 4 

Gamecharacters in onze wereld deel 4 2014-02-08T12:51:54
Super Mario Land, oceanen vol aliens, Los Santos of elders. wij gamers lopen altijd maar rond te neuzen in de werelden van onze gamehelden. maar wat als we de rollen nu eens omdraaien, als alom geliefde helden zoals Luigi, Trevor en zelfs Ecco eens een kijkje zouden nemen op onze planeet zoals wij die kennen anno 2014? Jokko zoekt het uit in deze feature.

FLOPS!, daar staat de eerder nog digitale gameheld dan in levende lijve, te midden van de PU headquarters! Gedropt via het legendarische portaal tussen gamewereld en redactie. Wat volgt, is verbazing, vreugde, lichtelijk ongeloof, enzovoorts. Maar niet voor lang, een gemiddelde PU(.nl)-redacteur is wel meer gewend. Enfin, de held mag een ferme handdruk verwachten, krijgt een kopje koffie, wordt wat bijgepraat over waar hij/zij zich bevindt om vervolgens rap naar de deur gewezen te worden. Zoiets kan namelijk niet de hele dag duren, er moet ook nog gegamed worden. Kortom, de held staat op straat. En nu? Wat gaat er gebeuren? Zal onze held het redden op planeet aarde?

Bij gebrek aan een daadwerkelijk portaal is er ook nu weer dagenlang vakkundige research gepleegd. De nodige literatuur, analyses, berekeningen, rollenspellen plus ladingen ervaring uit het verleden, hebben ook deze vierde keer tot een uiterst betrouwbaar antwoord op bovenstaande vraag geleid. En zo zijn dit de kandidaat game-iconen die deze ronde meedoen: Ecco, Luigi, Trevor, Super Meat Boy, Toejam & Earl, Bayonetta en Blanka. Wederom hebben we de mogelijke positieve en negatieve scenario's onder elkaar geplakt. Aangevuld met de kans dat het positieve scenario overheerst; in procenten. De vertrouwde formule.

 

Ecco

Dolfijn die er precies zo uitziet als wat hij moet voorstellen; een dolfijn. Doet in zijn vrije tijd graag wat dolfijnen verdomd goed kunnen: zwemmen in het water, met of zonder dolfijnenhomies. Kan tevens snoeihard beuken met zijn snuit.

Ecco

Waarom Ecco het gaat maken:
Ecco is niet vies van een beetje uitdaging. In zijn eigen wereld heeft hij nota bene een oceaan-opzuigend-alienras eigenhandig de kont geschopt. Inclusief intensief tijdreizen. Hoewel zulke heftige zaken hier onderwater niet zijn te vinden, is er genoeg te doen. Sowieso weten we niet wat er precies allemaal bivakkeert op de bodem van de oceaan. Wat er af en toe wordt opgevist ziet er verdomd alienachtig uit.  Enfin, als Ecco zich echt wil inzetten voor de goede zaak kan hij zo Greenpeace met zijn vin de hand schudden. Om de onderwater vervuiling tegen te gaan. Met een welgemikte mokerslag van Ecco's snuit gaat iedere vervuilende boot met gemak onder water.

Mocht Ecco meer de luie of chillende dolfijn willen uithangen, geen probleem. Er zijn hier ook heus wel genoeg homies te vinden. Homies die precies weten hoe te chillen. High worden, het kan gewoon.

Waarom Ecco het niet gaat maken:
In de wateren is hier nogal veel gedoe. Overal is menselijk interventie, oceanen worden leeggevist en vervuiling is aan de orde van de dag. Nu is Ecco geen dolfijn die zal blijven haken in een visnet, maar een depressie omdat de oceaan in gameland eigenlijk toch mooier is, zal vroeg of laat toeslaan.

Kans van slagen: 87%

 

Luigi

Wie kent hem niet? De Italiaanse loodgieter, die zich met van alles en nog wat bezig houdt, behalve loodgieterswerk. Luigi wordt standaard bijgestaan door snor, groene kleding en een middelmatig humeur. Een humeur dat uiteraard wordt veroorzaakt door zijn broer, die altijd vooraan staat en Luigi automatisch naar de tweede plaats dirigeert.

Luigi

Waarom Luigi het gaat maken:
Simpel, Luigi kan net als Mario gewoon alles; karten, tennissen, vechten, golfen, bordspelletjes spelen, dansen, met een stofzuiger rondlopen, noem het maar op. Het biedt opties om succes te vergaren, bijvoorbeeld als profsporter. Of als loodgieter want in tegenstelling tot gameland is er hier wel vraag naar dat beroep. De belangrijkste factor tot succes is echter dat Mario er niet is. Eindelijk kan de groengeklede loodgieter eens shinen in de spotlight. Zonder Mario is eigenlijk alles succesvol voor Luigi.

Waarom Luigi het niet gaat maken:
Er zijn geen power-ups te vinden. Dus hoe goed is Luigi dan nog? Bovendien, hoeveel weet Luigi eigenlijk als het gaat om loodgieter kennis? Verder, Luigi weet niet beter dan falen. Zijn plek is nu eenmaal op de tweede rang. Oh ja, een man met een grote snor en een petje met een grote 'L' erop ziet er hier behoorlijk retarded uit.

Kans van slagen: 85%


Trevor

Redneck en fulltime psychopaat met een onvoorspelbaar kort lontje. Eveneens behoorlijke alcoholist en niet vies van welke drugs dan ook. Grootste hobby is misdaad. Lost sowieso al zijn problemen op met geweld. 

Trevor

Waarom Trevor het gaat maken:
Trevor is zo hardnekkig gestoord dat hij de overstap naar onze wereld makkelijk aankan. Een heldere visie van enige realiteit heeft hij, mede dankzij zijn drugsgebruik, sowieso niet. Zijn charisma en extreme agressie maken hem een prima kandidaat om het hier erg ver te schoppen. Bovenaan de ladder, ergens in de misdaad of anders ergens in een gevangenis. Trevor voelt zich in ieder geval wel thuis.

Waarom Trevor het niet gaat maken:
Het maken gaat Trevor toch wel, binnen welke verdorven kring mensen dan ook. De kans op vroegtijdig overlijden ligt alleen wel ernstig hoog. Een kogel koppen betekent hier tenslotte permadeath.

Kans van slagen: 92%

 

Super Meat Boy

Een homp vlees met ledematen en oogjes. Mag graag tijd doorbrengen met zijn vriendin, Super Bandage Girl.

Meat

Waarom Super Meat Boy het gaat maken:
Super Meat Boy kan in onze wereld gewoon rondlopen zonder om de anderhalve seconde dood te gaan. De reden dat je hier redelijk vrij kan bewegen, is omdat onze wereld niet vol zit met stekels, punten, zagen en meer dodelijks. Super Meat Boy kan sowieso rustig achterover hangen aangezien er geen vriendin gered hoeft worden.

Waarom Super Meat Boy het niet gaat maken:
Achterover leunen in een verlaten steeg is meteen het beste wat Super Meat Boy hier kan bereiken., Hoeveel kansen heb je als je een ranzig wandelend stuk vlees bent, met nog een missende tand ook? Het antwoord is simpel: Geen. De vleeshomp zal binnen no time worden neegeknuppeld en worden uitgeleverd aan McDonald's. 

Kans van slagen: 17%

 

Toejam & Earl

Twee hiphoppende aliens die vooral graag chillen. Verdere hobby's zijn feesten, vrouwen, lekker eten en booze. De aarde die T&E kennen is plat en kent verschillende verdiepingen. Vinden dingen verder vooral graag funky.

TJ

Waarom Toejam & Earl het gaan maken:
Deze twee aliens zijn zo relaxt dat automatisch ieder die ze tegenkomt er ook relaxt van wordt. Toejam & Earl zullen binnen no time twee figuren zijn waar iedereen mee wil rondhangen. Celebrities zullen vechten om gezien te worden met het tweetal. Toejam & Earl  worden rijk in een een kwestie van uren en kunnen ten alle tijden hun favoriete artiesten uitkiezen. Gewoon om mee te gaan op tour, om te chillen en te feesten. Oh ja, wiet roken, dat zal het tweetal ook veel gaan doen. 

Waarom Toejam & Earl het niet gaan maken:
Toejam & Earl zoeken al jaren hun ruimteschip om eindelijk weer huiswaarts te keren. Is het eindelijk gelukt, komen ze weer op onze verdomde planneet terecht. De twee kunnen dit niet verkroppen, een overdosis aan drank en drugs zal al snel het einde betekenen.

Kans van slagen: 94%

 

Blanka 

Deze groene vechter was ooit een klein jongetje die crashte in de jungle. Na een ongelukje met elektrische alen en de juiste opvoeding, is Blanka iemand die stroomstoten afgeeft en capoeira-achtige klappen uitdeelt. Eet ook graag bananen en hangt regelmatig de troll uit.

Blanka

Waarom Blanka het gaat maken:

Blanka kan zo aan de slag als boswachter. Hij voelt zich tenslotte helemaal thuis in de natuur en weet hoe een natuurlijke omgeving met een goede balans er uit hoort te zien. Verder kan hij niet verdwalen, mensen in nood helpen en kan hij ten alle tijden dienen als stopcontact. Om je mobieltje op te laden bijvoorbeeld.

Waarom Blanka het niet gaat maken:

Het blijft een lomp, gevaarlijk uitziend beest, die Blanka. Daarbij kan hij ook niet al te best praten en zijn de tafelmanieren van meneer niet de beste. Kortom, een logische plek voor Blanka is ergens achter een hek, voornamelijk ter vermaak van andere mensen. Een vette dierentuin aanwinst, dat is wat Blanka.

Kans van slagen: 33%

 

Bayonetta

In theorie een heks, in de praktijk vooral een chick met memmen, bril en sexy moves. Schiet graag met handen en voeten. Bezit magisch haar en kan de tijd vertragen.

Bayonetta

Waarom Bayonetta het gaat maken:
Bayonetta is een lekker wijf en übermachtig. Er is eigenlijk niks op aarde wat haar zou kunnen slopen. Zelfs al sturen ze een atoombom op haar af, dan laat Bayo d'r haar in een draak veranderen die ontbijt met massavernietigingswapens. Kortom, Bayonetta kan doen whatever de fuck ze wil. In haar geval waarschijnlijk een Playboy mansion runnen, kwaadaardige legers bestrijden, keihard zuipen, spacen en uitgaan, allemaal tegelijkertijd. Eitje, zelfs al is ze minder machtig dan in de game... 

Waarom Bayonetta het niet gaat maken:
Aangezien heksen zoals Bayonetta de meeste kracht tappen uit de hel (Inferno) is ze maar een slap vrouwtje op deze planneet. Nu kan ze altijd nog gaan freefighten, gaan bergbeklimmen enzo, het blijft een beetje saaie meuk als voorheen meeliften met straaljagers het saaiste was wat je deed. Alsof je wordt gedegradeerd van een PlayStation 4, Xbox One en Wii U tezamen naar dit. Kortom, Bayonetta gaat aan de heroïne, laat zich misbruiken door mannen en doet vooral nog aan apathisch vooruit staren.

Kans van slagen: 68%

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord