Een Zak Vol Monsters – Deel 8: zo voltooi je Gen 1 in Pokémon Go, gegarandeerd geluk en meer 

Een Zak Vol Monsters – Deel 8: zo voltooi je Gen 1 in Pokémon Go, gegarandeerd geluk en meer 2019-04-25T01:25:06
Marvin gaat vrolijk door met Pokémon Go en ziet deze maand een wens uitkomen: iedereen kan Gen 1 nu voltooien! Niantic gooit er namelijk update na update uit, en dat komt de mobiele game alleen maar ten goede. Nu moet alleen zijn gezondheid nog even meezitten...

De afgelopen maand:

  • Vergaarde ik 329.553 XP;
  • Behaalde ik level 35;
  • Kon ik veel te weinig spelen door medisch gedoe;
  • Barstte een Kanto-evenement los;
  • En ving/ruilde/evolueerde ik de volgende zakmonsters: Shiny Wingull, Shiny Pelipper, Entei en Alolan Vulpix (voor bij mijn bijzondere collectie en als onderdeel van de ‘living Pokédex’).

Zak vol monsters voortgangShiny Wingull Pokémon Go

Shiny Pelipper Pokémon GoEntei Pokémon GoVulpix Pokémon Go (420)
                   

Shiny Wingulls en blessures

De afgelopen maand vormt een zwarte bladzijde in mijn Pokémon Go-dagboek. Niet alleen vond er geen Community Day plaats (die barst immers op 22 september los met shiny Chicorita’s), ik kon bijna mijn huis niet uitkomen – laat staan mijn Pokédex voltooien. Het ging allemaal fout op de eerste dag van deze maand, de dag waarop Niantic Shiny Wingulls losliet in het wild. Met het vooruitzicht dat de Community Day nog drie weken op zich zou laten wachten en dat een Shiny Wingull wel eens de beste vangst van deze maand zou kunnen worden, liep ik overuren.

Gelukkig werd ik beloond voor al die kilometers met maar liefst drie van die shiny zakmonsters. Hell, ik werd zelfs gemotiveerd om nóg meer het huis uit te gaan, eitjes uit te lopen, mijn achterste naar level 35 te slepen en een stapje dichterbij die complete Pokédex te komen. Echter gooide mijn enkel, en later in dezelfde week een nog veel vervelender medisch probleem, roet in het eten. Boehoe, huilen, maar we zijn weer terug, en terwijl ik dit typ

sta ik al weer te trappelen om binnenkort iets van mijn Pokémon Go-bucketlist af te strepen. Namelijk het voltooien van Gen 1, wat nu kan zonder dat je de hele wereld over moet reizen of moet ruilen (dure Special Trades, nota bene) met vrienden die dat gedaan hebben. 

Gen 1 Pokémon
                  

Zo voltooi je Generation 1

Voor het eerst sinds Pokémon Go live ging in juli van 2016 – ruim twee jaar geleden alweer! – is het mogelijk voor solo-spelers en mensen die niet al te veel reizen en tegelijkertijd de game spelen, om Gen 1 van de Pokédex te voltooien. Mocht je de legendarische vogels gemist hebben toen zij raidbosses of research rewards waren, dan heb je tot 20 september de kans om er een te bemachtigen via een Raid. En met een beetje geluk vang je zelfs de Shiny variant. De kans is echter groter dat je Mewtwo nog moet vangen, en ook de zakmonster die in een lab is gekweekt komt gelukkig naar normale Raids (vanaf 20 september tot en met 23 oktober). Dat betekent dat Mewtwo weggaat uit EX-Raids, maar wat er voor hem in de plaats komt is nog onduidelijk (daarover hieronder meer).

Allemaal leuk en aardig, die legendarische jongens, maar we willen natuurlijk ook alle regio-gebonden pokémon bemachtigen. Als je in Europa woont moet je waarschijnlijk nog Kangaskhan, Farfetch’d en Tauros aan je collectie toevoegen, en dat kan tot en met 30 september via Alolan eieren (7 km eieren). Let er als je gaat lopen op dat jouw 7 km-eieren op of (om zeker te zijn) ná 13 september in je bezit zijn gekomen, eieren van voor dit evenement startte bevatten immers niet de ‘nieuwe’ pokémon. Waarschijnlijk kun je wel gifts openen die voor 13 september zijn verstuurd; het gaat erom dat de inhoud van een ei vaststaat op het moment dat je dat ei ontvangt. En ja, ook Mr. Mime kan in zo’n ei zitten, maar met een beetje geluk kom je die niet al te vaak tegen. 

Pokémon Go Legendaries

Hoe zit het dan met de kansen? Nou, die zijn verrassend gelijkwaardig als we deSilph Road-subreddit mogen geloven – en die Pokéfanaten kunnen de game onderzoeken als geen ander. Het kan zijn dat de data nog verandert (het evenement is op moment van schrijven een paar dagen bezig), maar op basis van grofweg 3700 eieren kunnen we concluderen dat de regio-specifieke pokémon het moeilijkst zijn te krijgen (elk 3,125% kans). Laten we ze even onderverdelen in groepen:

  • Groep 1: de ‘standaard’ Alolan pokémon die al in de eieren zaten voor het evenement. Diglett, Geodude, Grimer, Meowth, Sandshrew en Vulpix hebben elk 12,5% kans om uit een 7 km-ei te komen. De totale kans de je een ‘oude’ Alolan pokémon tegenkomt in een willekeurig ei is dus 75%.
  • Groep 2: Porygon en Tangela. De groep die ons klaarmaakt voor Gen 4 (wanneer de evoluties Porygon-Z en Tangrowth erbij komen), waarbij beide pokémon een kans van 6,25% hebben. De kans dat je deze groep tegenkomt is dus 12,5%.
  • Groep 3: de groep waar je het allemaal voor doet. Farfetch’d, Kangaskhan, Tauros en Mr. Mime hebben elk 3,125% kans om uit een 7 km-ei te komen. De kans dat je een regio-exclusieve pokémon uit zo’n ei laat komen is dus ook 12,5%.
  • Totaal: op basis van de 3698 eieren uit deze dataset is de kans op een regio-exclusieve pokémon eigenlijk 14,1%, maar er is geen reden om te denken dat Niantic de eieren zo scheef zou verdelen. Geluk blijft daarbovenop de belangrijkste factor. 

Wees dus niet ontmoedigd als bijvoorbeeld jouw Tauros of Kangaskhan lang op zich laat wachten, het kan zomaar zijn dat je geluk belabberd is bij deze eieren. Zo heb ik tot op de dag van vandaag slechts twee Alolan Vulpix’ weten te bemachtigen, terwijl mijn pokébox uitpuilt van de Alolan Geodudes en Muks. Je hebt tot het einde van de maand voor deze jongens, daarna verdwijnen ze helaas uit de 7 km-eieren en wordt het waarschijnlijk weer erg moeilijk om ze te vangen. Je kunt dan altijd ruilen met een vriend die ze wel heeft, maar eerst heb je tot 30 september om je benen maximaal te strekken.

Pokémon Go Region exclusive

Bovenop al deze eitjes kun je natuurlijk ook in het wild meer pokémon uit de eerste generatie  vangen. Mocht je nog wat starters nodig hebben of nog altijd niet een Gyarados hebben weten te evolueren, dan is nu je kans om de weide wereld in te trekken en de Pokédex vol te pompen. Zodra Gen 4 daadwerkelijk geïntroduceerd wordt, zal de kans op het tegenkomen van een Gen 1-pokémon natuurlijk drastisch afnemen, dus sla dit niet over!
                   

Gen 4: we zijn er bijna klaar voor

Bovenop de regionale pokémon die wij eerst niet konden vangen in Europa, zijn dus ook Porygon en Tangela aan de 7 km-pokémon toegevoegd. In de vorige editie van deze Serial zei ik al dat Gen 4 er aan zit te komen – mede omdat de look van alle pokémon plotseling werd veranderd -, maar nu staat het toch echt vast. Tangela en Porygon krijgen immers in Gen 4 een evolutie erbij (dus het zou bizar zijn als Niantic die niet expres aan de Alolan-eieren toevoegde), en nu Mewtwo voor het eerst uit de EX-Raids is gehaald lijkt het er ook op dat een andere Mythical of Legendarische pokémon zijn opwachting staat te maken.

Dat zou natuurlijk Deoxys kunnen zijn, al zou een Rayquaza ook niet misstaan. De kans is ook aanwezig dat het een van de drie óf alle drie de ‘creator pokémon’ zijn; Dialga, Palkia en/of Giratina. Deze werden namelijk geïntroduceerd in Gen IV.

Dialga Palkia Giratina Pokémon
                         

Gegarandeerd geluk

Mocht je niet veel Pokémon Go-vrienden in de buurt hebben om mee te ruilen, dan zal je wel niet veel Lucky pokémon in je bezit hebben. Ook ik heb er ‘slechts’ een handjevol gekregen kort nadat de Lucky pokémon geïntroduceerd werden, en sta sindsdien droog. Voor iedereen die in hetzelfde schuitje zit heeft Niantic een oplossing bedacht: het lucky-systeem gaat op de schop. Lucky pokémon zullen nu namelijk nog veel sterker zijn dan voor de ruil (al is hier nog geen precieze data over beschikbaar dus kan die boost meevallen), en als je in totaal minder dan 10 Lucky pokémon hebt ontvangen en een oude pokémon ruilt wordt hij gegarandeerd Lucky. Het gaat hier om pokémon die je al in je storage hebt sinds juli of augustus van 2016. Omdat ik pas in 2017 begon heb ik daar geen een van, helaas…

Lucky Pikachu
                 

What's next?

In de aankomende maand ga ik mijn achterstand proberen in te halen; het wordt hoe dan ook mijn doel om de eerste generatie te voltooien. Daarbij staat ons aankomende zaterdag, 22 september, een nieuwe Community Day te wachten met Chicorita in de hoofdrol. Hoewel het zeker niet mijn favoriete Gen 2-pokémon is ga ik er wel voor zorgen een paar Shiny versies ervan te vangen, en in de tussentijd hoop ik mezelf niet weer te bezeren. Op naar deel 9 (!!) van deze Serial alweer; ontzettend bedankt dat jullie allemaal deze teksten lezen, het is onwijs leuk om te maken en jullie ervaringen in de comments te lezen. Hopelijk heb ik volgende maand weer een paar leuke dingen om mee te pochen. 's Werelds eerste Shiny Celebi ofzo; die questlijn maak ik deze week namelijk af!

Een Zak vol Monsters - de Pokémon Go-Serial: 

Zondag 19/02 - Deel I (te veel shiny's, Pokémon GO onderwater en mijn progressie)

Zondag 18/03 - Deel II (een bijzondere collectie, de beste spelers ter wereld en meer)

Zondag 15/04 - Deel III (Quests, Mythical Pokémon, Community Days, mijn eerste vijftien shiny's en meer)

Dinsdag 22/05 - Deel IV (Shiny Charizard, Alola Pokémon en 1000+ kilometers)

Dinsdag 26/06 - Deel V (vrienden in Pokémon Go, mijn beste Shiny ooit en exotische pokémon)

Dinsdag 24/07 - Deel VI (Lucky Pokémon en een maand vol evenementen)

Maandag 20/08 - Deel VII (Celebi is hier, Pokémon Go-zoektips, Eevee Day en meer)

Maandag 17/09 - Deel VIII (zo voltooi je Gen 1, gegarandeerd geluk en meer)

Maandag 22/10 - Deel IX (Gen 4 is hier, Shiny Metagross & Meganium en grote veranderingen?)

Maandag 12-11 - Deel X (Adventure Sync, Shiny Ponyta & Cyndaquil en Gen 4-evoluties)

Maandag 10-12 - Deel XI (voorbereiden op Pokémon Go-PVP en koppelen met Let's Go doe je zo)

Zaterdag 05-01 - Deel XII (Pokémon Go, Pokémon Let’s Go en alles Pokémon) (Nieuwe insteek)

Donderdag 31-01 Deel XIII (Dataduiken in Pokémon Go, De pokémon van Detective Pikachu en meer)

Donderdag 28-02 Deel XIV (Alles wat we weten over Pokémon Shield, Pokémon Sword en de Galar-regio)

Donderdag 28-03 Deel XV (Voorbereiden op een maand bomvol Pokémon Go-evenementen en Shiny's)

Donderdag 25-04 Deel XVI (meer dan 100 Shiny’s in Pokémon Go, gouden medailles en de Pokédex vullen)

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord