Een Zak vol Monsters – Deel 6: Lucky Pokémon en een maand vol Pokémon Go-evenementen 

Een Zak vol Monsters – Deel 6: Lucky Pokémon en een maand vol Pokémon Go-evenementen 2019-04-25T01:25:24
Elke keer dat Marvin zijn borst natmaakt om in deze Serial te gaan klagen over Pokémon Go, updatet Niantic de game net voor zijn artikel live gaat en worden de pijnpunten verholpen. Deze maand vormt geen uitzondering, met Lucky Pokémon, een nog beter vriendensysteem, toffe evenementen en meer.

Wat een kloteweer. Zesduizend graden en een zonnetje dat effectiever is dan een vuurbal op een Oddish, wat inhoudt dat Pokémon Go-spelers door het hele land pijn lijden. Deze maand liep ik dan ook een stuk minder dan voorheen, maar gek genoeg behaalde ik alsnog meer XP dan ooit tevoren... Verder in deze feature: vier nieuwe Shiny’s, een waslijst aan updates, een bomvolle vriendenlijst en uhh… wat zijn die Lucky Pokémon nou eigenlijk?
            

De afgelopen maand:

  • Behaalde ik level 34 (en een beetje);
  • Vergaarde ik 1.031.436 XP;
  • Puilde mijn vriendenlijst uit;
  • Verschenen ineens Lucky Pokémon;
  • Had het belachelijk warme weer een averechts effect op mijn Pokémon Go-speeltijd;
  • En bemachtige of evolueerde ik de volgende pokémon: Shiny Plusle, Shiny Minun, Shiny Roselia, Alolan Ninetales (en Vulpix) Alolan Geodude, Alolan Persian, Alolan Grimer (en Muk), Alolan Sandslash (en Sandshrew),  zonnenhoed-Pichu en –Pikachu, shiny Squirtle (met zonnebril), Metagross (87% IV) en Corsola.

POkémon Go vooruitgangPOkémon Go Shiny PluslePOkémon Go Shiny Minun

POkémon Go Shiny RoseliaPOkémon Go Alolan VulpixPOkémon Go Alolan Geodude

POkémon Go Alolan PersianPOkémon Go Alolan MukPOkémon Go Alolan Sandslash

POkémon Go PichuPOkémon Go PikachuPOkémon Go Blastoise

POkémon Go MetagrossPOkémon Go Corsola
                    

Lucky Pokémon maken Pokémon Go makkelijker

Wat mij opvalt sinds ik de game sinds begin 2017 speel, is dat de game steeds makkelijker wordt. Natuurlijk, er zijn meer Pokémon dan ooit tevoren, maar ook door de events, het nieuwe vriendensysteem en de nieuwe ´Lucky Pokémon´ wordt het makkelijker voor nieuwe spelers om met de game te beginnen en zich op te trekken aan anderen.

Laten we eerst stilstaan bij de Lucky Pokémon-update, want dat is zeker iets waar ook veteranen profijt van hebben. De Lucky Pokémon zijn een nieuwe ontdekking van Professor Willow, die je natuurlijk maar al te goed kent door de Mew-questlijn. Hij ontdekte dat pokémon een bijzondere bonus kunnen krijgen als ze geruild worden, een zogenaamde Lucky-bonus. Deze Lucky Pokémon zijn minder Stardust nodig (50%) om te power uppen – up te poweren? – uhh, CP te pompen, en het aantal benodigde Candy lijkt gelijkt te blijven. Zo duurt het minder lang voor je een Lucky Pokémon naar zijn maximale CP pompt, en om dat nóg makkelijker te maken krijgen we tegenwoordig ook Stardust uit Gifts.

Pokémon Go Lucky POkémon

Waarom is dit ook positief voor level 40’ers, of mensen die de game al een lange tijd spelen? Nou, uit een recente blogpost van Niantic blijkt dat de kans op een Lucky-bonus na een pokémon-ruil, groter wordt als de pokémon in kwestie langer in de opslag van de trainer staat. Heb je nog een oude Rhydon uit 2016, bijvoorbeeld, dan zou je hem met iemand anders met een hoog level kunnen ruilen, hopen op een goede IV en een Lucky-bonus, en de ander zo klaarstomen voor Gen 4 (met evolutie Rhyperior). Toch weer een goede reden erbij om te ruilen.

Een goede zaak natuurlijk, aangezien er toch al een flink aantal spelers (bijna) level 40 is en het ontzettend lang duurt om het tot zover te schoppen. Veel van de recente updates haken in op een mogelijke nieuwe stroom aan spelers – want ja, de marketing van Let’s Go Pikachu & Eevee en Pokémon Go zelf zal weleens succesvol kunnen blijken – maar dat leidt tot enige onvrede bij de Pokémon Go-veteranen. Waar blijven hun updates?

Pokémon Go Lucky Pokédex

De Lucky Pokémon zullen niet voor iedereen een godsgeschenk zijn. Spelers die actief zijn sinds het begin hebben inmiddels wel een riante verzameling Stardust en Candy verzameld, en waarschijnlijk hebben zij die Lucky Pokémon überhaupt niet nodig (daarbij moet het nog maar blijken hoe makkelijk het is om een Lucky-bonus te bemachtigen). Maar toen viel mijn oog op een reddit-post, waarin gelinkt werd naar het officiële Pokémon Go-nieuws van Niantic, met de zin “Lucky Pokémon are more likely to be strong opponents in battle.” Zou de Lucky-bonus effect hebben op de stats van pokémon? Daar zal ik volgende maand uitgebreider op ingaan, wanneer de update al een paar weken live is en we meer duidelijkheid hebben.

Tot slot wil ik de persoonlijke hoop uitspreken op meer solo-evenementen en –activiteiten. Het is fantastisch om samen te spelen, maar de reeks recente raid-evenementen (met de legendarische vogels in de hoofdrol) zijn voor veel spelers, bijvoorbeeld buiten de steden, niet te doen. De Celebi-questlijn is veelbelovend, maar die kon je vooralsnog alleen in Chicago tijdens Pokémon Go Fest bemachtigen. Dan heb je nog de Community Days, waarop je lekker alleen op Shiny’s kunt jagen, maar Niantic zou er goed aan doen zich nog iets meer te richten op spelers die niet zo van het samen spelen zijn.

Shiny Zapdos Pokémon Go

Er gaan al maanden geruchten dat Niantic bezig is om de level cap van 40 te verhogen, iets wat vaak in dezelfde zin genoemd wordt als de aankomende vierde generatie pokémon. Die toevoeging zal genoeg zijn om level 40-spelers en solo-spelers van over de hele wereld weer even zoet te houden, maar de potentie voor extra quests, activiteiten en bijvoorbeeld evenementen met bijzondere pokémon-spawns zijn in deze game eindeloos, en daar mag Niantic wat mij betreft meer mee doen. Maar ik zeik ook gewoon graag; de game is in het afgelopen jaar onwijs veel veranderd en daar mogen we Niantic zo nu en dan ook wel even een veer voor in de reet proppen.  
                 

Een lijst vol vrienden

Vorige maand verscheen deze Serial net op tijd voor de vriendenupdate in Pokémon Go, en zoals je misschien wel doorhad heb ik daar mijn vriendencode met jullie gedeeld. Mijn bakkes viel wel open toen ik in de dagen erna vriendschapsverzoek na vriendschapsverzoek mijn kant opkreeg; ik heb mijn vriendencode zelfs moeten wijzigen omdat ik het maximum van 200 vrienden bijna bereikte en nog wat ruimte wilde overlaten voor mensen die ik buitenshuis tegenkom. Dus, bedankt aan iedereen die vriendjes met mij wilde worden, en chapeau voor de constante stroom aan Gifts die dat mij oplevert.

Om eerlijk te zijn begon ik me een beetje schuldig te voelen: ik kan makkelijk 20 gifts per dag openen, maar het lukt me zelden om er meer dan vijf of tien te versturen op een dag. Daarnaast was het de afgelopen maand een enorme frustratie om mijn aandacht te verdelen tussen al mijn Pokémon Go-vrienden, omdat je alleen door de lijst kunt scrollen (die wel random lijkt opgebouwd) en er geen zoekfunctie of iets dergelijks bestaat. Voor deze feature maakte ik me dus klaar om riant te gaan klagen over de Friends-update, maar alsof Niantic weer eens een chip in mijn hersenen heeft geïnstalleerd kwam net nadat ik mijn frustratie op digitaal papier zette, weer een nieuwe update om de hoek kijken.

Pokémon Go vriendenPokémon Go vrienden

Met de Lucky Pokémon hebben we al een goede reden gekregen om meer te gaan ruilen, en je hebt nu ook meer redenen om Gifts te versturen. Elke Gift die jij naar een ander stuurt levert namelijk XP op, al moet nog blijken hoeveel dat precies is. De belangrijkste aanpassing door de recente update is voor mij echter de mogelijkheid om vrienden een nickname te geven.

Zo hoef ik me nooit meer te vergissen in spelersnamen als Ballover69, en kan ik daar gewoon een echte naam bijzetten als ik die persoon daadwerkelijk persoonlijk ken. Verder kunnen we nu de vriendenlijst sorteren per trainernaam, nickname, vriendschapslevel en gifts. Bij de laatste verschijnen vrienden aan wie je nog geen gift hebt gestuurd waarschijnlijk bovenaan de lijst. De update lijkt misschien klein, maar is echt een verademing als je per dag twintig mensen moet uitkiezen om een gift van te openen. Nu nog even ervoor zorgen dat de lijst niet weer terugspringt naar het begin als je een Gift opent of nickname verandert, en ik ben happy!

Pokémon Go Gifts
                       

Celebi in Chicago en de Dortmund Safari Zone

Vorige maand deed ik nog cool over dat ik wel even naar Dortmund zou afreizen om mee te doen aan het Safari Zone-evenement, maar ik ben erg blij dat ik dat niet gedaan heb. De ochtend waarop ik naar Dortmund wilde afreizen ging het namelijk nogal fout in het Westfalenpark; niet iedereen kon meedoen aan de activeiten en er was zelfs een gamebreaking bug die ervoor zorgde dat spelers letterlijk uren lang niet konden spelen en maar uit hun neus moesten eten, in Dortmund. Toch mooi ruim 100 euro bespaard aan reiskosten, en hoewel het evenement (vooral in de stad Dortmund zelf) later wel op rolletjes liep, bracht Niantic als goedmakertje een wereldwijd evenementje, en extra Corsola-spawns. Weer een opening minder in mijn Pokédex, score!

Safari Zone Dortmund

Het Dortmund-evenement zag er verder wel leuk uit, al ging het voornamelijk om de exotische pokémon-spawns (zoals verscheidene Unowns en Corsola) en het samenzijn met duizenden andere spelers, want er kwamen wel veel mensen op het evenement af. Persoonlijk vond ik het latere evenement in Chicago een stuk interessanter en leuker geregeld: daar konden spelers de Celebi-questlijn starten en was een park ingericht met speciale gebieden waar je specifieke pokémon-types kon vangen (was ook wel nodig voor die questlijn). Zo was er een ijsgedeelte, een zandgedeelte, natuurlijk een bos, en ga zo nog maar even door. 

Ik kan je aanraden om op YouTube even te kijken hoe dat er zoal uitzag, want dit is precies wat ik voor ogen heb als ik denk aan een grootschalig Pokémon Go-evenement. Extra spawnplekken, de toftste Mythical Pokémon die de games kennen als reward (Celebi, duh!) en honderden spelers bij elkaar om te ruilen, verhalen uit te wisselen en pokémon te vergelijken; klinkt als een ideale dag. Dus Niantic, haal Pokémon Go Fest aub ook naar andere delen van de wereld!

Pokémon Go Fest Chicago
                     

Squirtle Community Day en de hipste shiny ooit

Community Day stond de afgelopen maand in het teken van Squirtle, en dit was één van de meest intense Community Days ooit. Althans, het was makkelijker dan ooit om een Shiny te bemachtigen. Dit komt doordat Niantic een speciale Squirtle met een brilletje toevoegde, die je kon bemachtigen via de Research Quests van die dag: Catch 3 Squirtle. De beloning was altijd een Squirtle met een brilletje – het verkeerde brilletje, ga je schamen Niantic! – en om het nog bonter te maken waren de Pokéstops waar de Shiny Squirtle als reward uitkwam voor iedereen gelijk. In Nijmegen werd ik om de haverklap aangesproken door spelers, die weer eens een Pokéstop hadden ontdekt met een Shiny erin, en zo ging het verzamelen wel erg snel.

De Candy’s stapelden zich op en omdat Blastoise zelfs met 100% IV nog een matige pokémon is heb ik er veel direct van uitgegeven (hieronder zie je ook gelijk hoe lui ik ben als het aankomt op nicknames voor pokémon). Desalniettemin is het leuk om te zien dat Niantic weer even een extra twist aan de Community Day geeft, ook al werd het verzamelen van Shiny’s daardoor wel erg makkelijk. Dit is iets om op voort te borduren, en dat is ook zeker wat gebeurt met de aankomende Community Day, die met Eevee.

Pokémon Go Shiny SquirtlePokémon Go Shiny WartortlePokémon Go Shiny Blastoise.

In tegenstelling tot voorgaande Community Days zal die van augustus twee dagen duren in plaats van één. Zo kun je, mocht je op zaterdag moeten werken bijvoorbeeld, alsnog op zondag op pad om een paar (Shiny) Eevee’s te vangen, en val je in ieder geval niet compleet buiten de boot. Desalniettemin raad ik je aan om beide dagen op pad te gaan. Eevee heeft namelijk vijf evoluties, en als je ze allemaal Shiny wilt krijgen zul je een shitload aan Shiny Eevee’s moeten vangen; de kans dat je alle vijf evoluties krijgt binnen zes uur tijd, is alsnog erg laag. Zorg dus dat je je goed voorbereidt voor 11 en 12 augustus. De Shiny Eeveelutions zijn namelijk om te smulllen, die wil je niet missen. Mocht je trouwens nog nooit de Nickname-functie gebruikt hebben om de evoluties te bepalen (dat kan eenmaal per evolutie), dan ga je waarschijnlijk een erg prettige Community Day beleven. En gehaat worden door iedereen die de nicknames al lang heeft gebruikt. 

Shiny Eeveelutions Pokémon Go

                

Nieuwe Alolan raidbazen en goede counters

Vorige maand sprak ik al even over Alolan Marrowak, een van de tofste pokémon ooit en mijn favoriet uit de zevende generatie. Nou, hij is toegevoegd aan Pokémon Go, en tot mijn grote schrik inderdaad als Raid Boss, wat betekent dat ik met mensen zal moeten gaan samenspelen om hem in mijn Pokédex te kunnen opnemen. Hetzelfde geldt voor Alolan Raichu en Alolan Exeggutor als je die nog niet bemachtigd hebt of een betere IV wil. Hieronder in ieder geval een erg handig overzicht met alle Alolan Raids, waarbij aangegeven staat wie en wat effectief is tegen de pokémon en hoeveel CP hun 100% IV-versies hebben. Met dank aan een Redditer met een prachtige naam, marvin_woofski (nee, niet ik):

Alolan Raid Bosses pokémon Go

De Pokémon Go-serial blijft vrolijk doorgaan, dus ik hoop je volgende maand weer te zien! Met een beetje extreem veel geluk toon ik dan mijn Shiny Eeveelutions, en wie weet wat Niantic in de tussentijd voor ons in petto heeft...

Eevee Community Day POkémon Go
                      

Een Zak vol Monsters - de Pokémon Go-Serial: 

Zondag 19/02 - Deel I (te veel shiny's, Pokémon GO onderwater en mijn progressie)

Zondag 18/03 - Deel II (een bijzondere collectie, de beste spelers ter wereld en meer)

Zondag 15/04 - Deel III (Quests, Mythical Pokémon, Community Days, mijn eerste vijftien shiny's en meer)

Dinsdag 22/05 - Deel IV (Shiny Charizard, Alola Pokémon en 1000+ kilometers)

Dinsdag 26/06 - Deel V (vrienden in Pokémon Go, mijn beste Shiny ooit en exotische pokémon)

Dinsdag 24/07 - Deel VI (Lucky Pokémon en een maand vol evenementen)

Maandag 20/08 - Deel VII (Celebi is hier, Pokémon Go-zoektips, Eevee Day en meer)

Maandag 17/09 - Deel VIII (zo voltooi je Gen 1, gegarandeerd geluk en meer)

Maandag 22/10 - Deel IX (Gen 4 is hier, Shiny Metagross & Meganium en grote veranderingen?)

Maandag 12-11 - Deel X (Adventure Sync, Shiny Ponyta & Cyndaquil en Gen 4-evoluties)

Maandag 10-12 - Deel XI (voorbereiden op Pokémon Go-PVP en koppelen met Let's Go doe je zo)

Zaterdag 05-01 - Deel XII (Pokémon Go, Pokémon Let’s Go en alles Pokémon) (Nieuwe insteek)

Donderdag 31-01 Deel XIII (Dataduiken in Pokémon Go, De pokémon van Detective Pikachu en meer)

Donderdag 28-02 Deel XIV (Alles wat we weten over Pokémon Shield, Pokémon Sword en de Galar-regio)

Donderdag 28-03 Deel XV (Voorbereiden op een maand bomvol Pokémon Go-evenementen en Shiny's)

Donderdag 25-04 Deel XVI (meer dan 100 Shiny’s in Pokémon Go, gouden medailles en de Pokédex vullen)

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord