Een zak vol monsters – Deel 4: Shiny Charizard, Alola Pokémon Go en 1000+ kilometers 

Een zak vol monsters – Deel 4: Shiny Charizard, Alola Pokémon Go en 1000+ kilometers 2019-04-25T01:18:57
Terwijl de rest van de wereld druk zit te speculeren over de Pokémon Switch-game, vermaakt Marvin zich nog uitstekend met de wereld van virtuele zakmonsters en AR. De afgelopen maand ving hij zijn favoriete Pokémon ooit, dus met het Pokémon Go-enthousiasme zit het nog wel goed. Nu de rest van de Pokédex nog…

Nummer vier van deze Serial alweer! Het warme weer eist zijn tol op mijn kilometeraantallen, maar als die warmte gepaard gaat met Alola Pokémon en een nieuwe Safari Zone ga ik niet klagen. Verder in deze feature: shiny Charizards voor iedereen, een mijlpaal voor mijn voeten en Niantics beloftes voor een PvP-gevulde toekomst.
                    

De afgelopen maand:

  • Behaalde ik level 33;
  • Vergaarde ik 338.682 XP;
  • Bereikte ik de magische grens van 1000 kilometer;
  • Voltooide ik ‘slechts’ 104 Research tasks;
  • Ving ik de bruutste shiny Pokémon die ooit zal bestaan tijdens Community Day;
  • Leerde ik van het bestaan van de Alola forms in Pokémon Go;
  • Liep ik een zonnesteek of twintig op;
  • Begon ik krachtige zakbeesten te vormen;
  • En ving of evolueerde ik de volgende Pokémon: Cradily, Slaking, Milotic, Zapdos en Masquerain. 

Pokémon Go personage 22-05Zapdos en Moltres Pokémon GoMilotic Pokémon Go

Slaking Pokémon GoMasquerain Pokémon GoLileep Pokémon GO

Pokédex Pokémon Go
                      

Alola Pokémon bevestigd!

Laten we aftrappen met een nieuwtje, gisteren maakte Niantic namelijk bekend dat er Pokémon uit de zevende generatie naar Pokémon Go zullen komen. Nee, geen Tapu’s, Cutiefly’s of andere nieuwe creaties, maar de Alola-variaties van al bestaande Pokémon. Volgens Pokémon-logica heeft het klimaat in de Alola-regio namelijk een effect op het uiterlijk én innerlijk (bijvoorbeeld Type) van Pokémon die we al kennen uit Generatie 1, en dat resulteert in een paar bijzondere Alola Forms, die dus ergens in de komende weken al worden toegevoegd aan Pokémon Go. De Alola Pokémon zijn: Diglett, Dugtrio, Grimer, Muk, Geodude, Graveler, Golem, Rattata, Raticate, Raichu, Marowak, Meowth, Persian, Exeggutor, Vulpix, Ninetales, Sandshrew en Sandslash.

Persoonlijk vind ik enkele forms hiervan onwijs sexy, in het bijzonder Alola Marowak, Alola Golem (aka Super Mario-Golem), Alola Ninetales en de altijd schattige Vulpix. Ook die trippy Muk mag er wel zijn, dus laten we hopen dat al deze Pokémon binnen een maand worden geïntroduceerd. Alle gelopen kilometers en de duizenden Pokémon die ik het afgelopen jaar heb gevangen resulteerden in een vracht Pokémon Candy waar ik niets mee doe, dus ik ben blij dat ik die niet heb verspild aan nutteloze powerups of evoluties. Doel voor Deel 5 van deze Serial: het bemachtigen van alle Alola-forms. Kom maar op, Niantic. 

Pokémon Go Alola
                      

Charmander Community Day

Het is inmiddels een terugkerend fenomeen in deze Serial, en ook de afgelopen maand vond hij weer plaats: de Community Day. Maar nog meer dan ooit zorgde ik ervoor dat ik op tijd klaar stond, een volle mobiel in mijn knuisten had en omringd was door Pokéstops. Ja, de Shiny Mareep en Bulbasaur van de afgelopen twee Community Days zijn leuk en ik kijk nog met plezier naar de riante verzameling die ik ervan heb opgebouwd, maar déze Shiny zakmonster staat al sinds ik het bestaan van Shiny’s ontdekte (zo’n vijftien jaar geleden) ferm op nummer 1 als mijn favoriete Pokémon. Natuurlijk heb ik het over Charmander, en in het verlengde daarvan de zwarte draak die ik als huisdier wil hebben: Shiny Charizard.

Charmanders Pokémon GoShiny Charizard

Tijdens het drie uur durende Community Day-event liepen mijn vriendin en ik heel wat kilometers door het centrum van Nijmegen, waarbij ik ongeveer 140 Charmanders ben tegengekomen en heb gevangen (700+ candy). Dat resulteert in zes Shiny rakkers; een prima oogst voor een warme dag als deze, ook al had ik tijdens de Mareep-dag een stuk of negen gevangen. Belangrijker voor mij was dat ik een shiny boii zou vangen met goede stats, maar dat is als zoeken naar een Corsola in de Noordzee (praktisch onmogelijk?). Mijn vriendin – je weet wel, degene die shiny Aarons vangt alsof ze aan bomen groeien en meer geluk schijnt te hebben dan ik – ving er negen (foto rechts). Negen, waarvan niet één ook maar een beetje sterk. Verdomd.

Shiny Charmander, Charizard Pokémon GoShiny Charmanders (x9)

Fun fact: tijdens de Community Day van april ving mijn team (Team Mystic, come at me) de meeste Pokémon. Niantic heeft er zelfs een wereldkaartje voor gemaakt, waarop te zien is in welke regio’s welke teams de overhand hadden. Geinig:

Pokémon Go Mareep day statistics
                      

Gotta achieve ‘m all!

Wie deze Serial religieus leest - stelletje helden! – weet dat ik sinds een paar maanden de wandelsmaak wel te pakken heb. Steevast loop ik meer dan 15 uur per week en vang ik alles wat maar mijn pad kruist, maar de afgelopen maand viel het mee. Door tijdgebrek en motivatiegebrek gecombineerd met belachelijke temperaturen heb ik meer dagen overgeslagen dan ik wilde, echter weerhield me dat er niet van om een mijlpaal te bereiken. Op 14 mei, een jaar en twee maanden na het beginnen aan Pokémon Go, verscheen namelijk een gouden icoontje op mijn scherm. Weer een Achievement erbij, dus, en eentje waar ik vast wel een beetje trots op mag zijn: ‘Walk 1000 km.’

Walk 1000 km Pokémon GoCatch 200 steel pokémon go

Score, maar wat betekent dat? Nou, helemaal niets, behalve dat ik nu een nieuwe outfit kan kopen voor mijn personage. Een personage dat niemand kan zien tenzij ik met ze raid, hoera! Desalniettemin beginnen de achievements aardige vormen te krijgen, wat deze maand afgemaakt werd door de gouden Steel Badge, die bewijst dat ik meer dan 200 stalen Pokémon in een bal heb laten verdwijnen. Leuk voor de statistieken en leuk in de praktijk, want die gouden badges zorgen er voor dat je dat Pokémon-type makkelijker vangt. Er is nu nog één Pokémon-type waarvan ik de gouden badge moet bemachtigen, namelijk Dragon, al duurt dat waarschijnlijk nog twee jaar (41/200).

Pokémon Go achievements Pokémon Go Achievements

En al die andere badges dan? Nog dertien eieren en ik heb 500 (=goud) ervan uit laten komen, nog 300 berries voeden in Gyms en die badge is ook binnen en voor de rest houd ik me er niet al te veel mee bezig. Het is leuk om een achievement te halen, maar mijn zak vullen met monsters gaat niet om het behalen van prestaties, het gaat om die Pokédex! 
                   

‘Battle Showdown’ – hoe zit het met PvP en het battle-systeem?

In Deel 3 was ik weer eens erg enthousiast over de game, voornamelijk door de updates die Niantic er op rap tempo uitgooit. De evenementen gaan ook vrolijk door, en nog voor het Charmander-evenement vond de ‘Battle Showdown’ plaats. Meer vecht-Pokémon (geen shiny’s voor mij, helaas) en meer XP en beloningen voor het strijden in Gyms en Raids. Het is best geinig om tegen NPC-Pokémon te knokken, maar voor mijn gevoel mist er nog altijd iets. Dit zijn natuurlijk PvP-gevechten, iets waar Niantic ongetwijfeld al tijden aan werkt en waar een groot deel van de spelersbasis direct voor zou terugkeren, want er gaat weinig boven je vrienden vernederen in Pokémon. Uhh, ik bedoel: er gaat weinig boven de sterke band tussen trainer en Pokémon, die wordt geïllustreerd door hun succes in Pokémongevechten. Kuch.

In Deel 3 sprak ik na het Kanto-evenement ook mijn hoop uit voor Generation IV – en ja hoor, inmiddels is die generatie bevestigd. Daarom wil ik ook mijn hoop uitspreken voor PvP-battles, die naar mijn mening gepaard moeten gaan met een flinke update voor de kaart waar we mee spelen. Het zou namelijk erg tof zijn om eindelijk andere spelers te kunnen zien op de kaart, in plaats van alleen jouw gigantische personage, zodat je op ze af kunt lopen en kunt vragen voor een knokpartij.

Pokémon Go map

Een klik op het personage van iemand anders zou een menuutje kunnen openen met informatie over de Pokémon die hij heeft gevangen, zijn behaalde level, aantal gelopen kilomters, etc. Die tech zit al in het Raid-systeem (druk maar eens op een van je Raid-genootjes), en moet gewoon snel geïntroduceerd worden voor de ‘normale kaart’ omdat het gebrek aan andere spelers op jouw scherm al een aderlating is sinds 2016.

Wie Pokémon Go-nieuws volgt weet dat John Hanke, de CEO van ontwikkelaar Niantic, ergens in een vliegtuig met een Pokémon Go-fan heeft gepraat over de toekomst van de game. Daaruit bleek dat Niantic druk aan het werk is met Generatie IV, dat ook PvP-gevechten al in de maak zijn, dat de level cap (die nu op 41 zit) verhoogd gaat worden, en dat bovenal de kaart geüpdatet gaat worden zodat Raids makkelijker te vinden moeten zijn. Dat laatste is vooral belangrijk voor iedereen die buiten de stad woont, de rest van de beloftes zijn iets om naar uit te kijken terwijl we de komende maanden onwaarschijnlijk genoeg andere activiteiten naar ons hoofd krijgen geslingerd. Pokémon Go Fest, bijvoorbeeld. 

Pokémon Go Fest
                   

Dortmund, here I come!

We sluiten deze Een Zak Vol Monsters maand af met een kleine belofte, want Niantic kondigde een nieuw Pokémon Go Fest (14-15 juli in Chicago) en Safari Zone-evenement aan voor aankomende zomer. Op 30 juni en 1 juli vindt in Dortmund het Safari Zone-evenement plaats in een parkje genaamd het Westfalenpark, en omdat ik zwaar toe ben aan het voltooien van Generatie 1 in mijn Pokédex, zal ik van de partij zijn. Samen met een vriend reis ik hopelijk de dertigste af naar de Duitse stad om te kijken hoeveel Pokémon Go-spelers op zo’n grootschalig festijn afkomen en om hopelijk Farfetch’d, Kangaskhan en Tauros te vangen. Tevens zullen we “de geschiedenis van de stad beleven via Pokémon Go”, wat leuk klinkt maar waarschijnlijk op niets uitdraait. Toch, zo’n evenement wil ik wel eens meemaken, en uiteraard zal ik er in deze Serial verslag van doen!

Safari Zone Dortmund
                 

Een Zak vol Monsters - de Pokémon Go-Serial: 

Zondag 19/02 - Deel I (te veel shiny's, Pokémon GO onderwater en mijn progressie)

Zondag 18/03 - Deel II (een bijzondere collectie, de beste spelers ter wereld en meer)

Zondag 15/04 - Deel III (Quests, Mythical Pokémon, Community Days, mijn eerste vijftien shiny's en meer)

Dinsdag 22/05 - Deel IV (Shiny Charizard, Alola Pokémon en 1000+ kilometers)

Dinsdag 26/06 - Deel V (vrienden in Pokémon Go, mijn beste Shiny ooit en exotische pokémon)

Dinsdag 24/07 - Deel VI (Lucky Pokémon en een maand vol evenementen)

Maandag 20/08 - Deel VII (Celebi is hier, Pokémon Go-zoektips, Eevee Day en meer)

Maandag 17/09 - Deel VIII (zo voltooi je Gen 1, gegarandeerd geluk en meer)

Maandag 22/10 - Deel IX (Gen 4 is hier, Shiny Metagross & Meganium en grote veranderingen?)

Maandag 12-11 - Deel X (Adventure Sync, Shiny Ponyta & Cyndaquil en Gen 4-evoluties)

Maandag 10-12 - Deel XI (voorbereiden op Pokémon Go-PVP en koppelen met Let's Go doe je zo)

Zaterdag 05-01 - Deel XII (Pokémon Go, Pokémon Let’s Go en alles Pokémon) (Nieuwe insteek)

Donderdag 31-01 Deel XIII (Dataduiken in Pokémon Go, De pokémon van Detective Pikachu en meer)

Donderdag 28-02 Deel XIV (Alles wat we weten over Pokémon Shield, Pokémon Sword en de Galar-regio)

Donderdag 28-03 Deel XV (Voorbereiden op een maand bomvol Pokémon Go-evenementen en Shiny's)

Donderdag 25-04 Deel XVI (meer dan 100 Shiny’s in Pokémon Go, gouden medailles en de Pokédex vullen)

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord